Başbakan Binali Yıldırım'dan Başkanlık sistemi açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım'dan Başkanlık sistemi açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü hakkında ve başkanlık sistemi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Dünyadaki tüm köprülerden bile daha uzun. Onun üzerine tabii köprü ayaklarından sonra da 923 metrelik iki bölüm var. Ondan sonra da viyadükler var. 

18 Mart'ta Çanakkale törenlerinde temel atmayı hedefliyoruz. Geçiş ücreti de 15 Euro + KDV olacak. Maliyet teklifle beraber gelecek ama takribi söylemek gerekirse 10 milyar lira. 

26 Ocak'ta teklifler toplanacak. 18 Mart'ta da ilk kazmayı vuracağız. İlgilenenler var. Japonya da ilgileniyor, Kore ilgileniyor. Çinliler ilgileniyor. 

Çanakkale geçilmez, Çanakkale her türlü geçilir hale geliyor. 

Türkiye dünyada böyle büyük projeleri yapan ender ülkelerden biri. Türkiye ekonomisinin üzerinde çeşitli hikayeler yazmaya çalışanlar bir kez daha gerçeğin böyle olmadığını ümit ederim görmüş olurlar. 

Köprüden geçiş viyadük dahil olmak üzere 3 dakika sürecek. 

BAŞKANLIK SİSTEMİ AÇIKLAMASI

Bahçeli'nin açıklamasını bizim yorumlamamız doğru olmaz. Bahçeli'nin lafı üstüne laf söylemek bize yakışmaz. Ne diyorsa odur. Sayın Bahçeli baştan beri söylüyor, bu bir krizdir, sorun daha fazla ülkenin gündeminde kalmamalı diyor. 

Çözümü yapacak millete gidişe de engel olmayaım diyor, biz de tamda bunu söylüyoruz. 

Bizim görevimiz millete vaddettiğimiz anayasayı hazırlayıp Meclis'e sunmaktır. Ondan sonra görev yüce Meclis'indir.Bahçeli'nin açıklamaları ümit vericidir.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.