11 Şubat'ta yapılan ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? İşte detaylar..

11 Şubat'ta yapılan ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? İşte detaylar..
11 Şubat'ta ehliyet sınavına girenler heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki bu tarihte girenlerin merakla beklediği sınav sonuçları açıklandı mı?

Ehliyet sahibi olmak ve trafiğe çıkmak isteyen adaylar MEB'in sitesinden sınav sonuçlarına dair yapılacak olan açıklamayı heyecanla bekliyor. 

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? Binlerce adayın merakla bekledi sınav sonuçlarına ilişkin ayrıntılar haberimizde. 11 Şubat 2017 tarihinde yapılan sınavın sonuçları için ilgili adaylar MEB'in yapacağı açıklamaya kilitlendi. Peki ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? Sınav sonuçlarına nereden, nasıl ulaşılır? Hangi panelleri kullanmak gerekiyor? Ehliyet sınav sonuçları ve sürecine ilişkin detaylar haberimizde.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? (11 ŞUBAT 2017)

11 Şubat ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB'in resmi sitesinden yapılacak olan açılamaya odaklanan adaylar heyecanla sınav sonuç duyurusunun sisteme yüklenmesini bekliyor. Trafiğe çıkabilmek için sürücü belgesi sahibi olmak isteyen vatandaşlar, 11 Şubat ehliyet sınav sonuçları için bekleyişini sürdürüyor. Sınavın ardından yayımlanan soruları kontrol eden adaylar, MEB'in 11 Şubat ehliyet sınav sonuçları açıklamasına kilitlendi. İşte, merakla beklenen sonuçlarla ilgili detaylı bilgiler

Ehliyet sınav sonuçları, sınava giren adaylar tarafından merakla bekleniyor. 11 Şubat tarihinde yapılan sınavın ardından sonuçların kısa süre sonra açıklanması bekleniyor. Ehliyet sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merakla bekleyen adaylar, bugün açıklama yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki Ehliyet sınav sonuçları bugün açıklanacak mı?

PEKİ, EHLİYET SINAV SONUCU NASIL SORGULANIR?

2017 Yılı Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri sınav takvimine göre 11 Şubat ehliyet sınavı sonuçları 23 Şubat Perşembe günü açıklanacak. Sürücü adayları sonuçları, http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adresleri aracılığıyla ulaşabilecek. Kursiyerler, bu iki adres üzerinden T.C. kimlik numarasını girerek MTSAS sınav sonuçlarını öğrenebilecek. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

2017 YILI EHLİYET SINAV TAKVİMİ

MEB tarafından ilan edilen sınav uygulama takvimine göre 2017 yılı içinde ehliyet sınavı 5 kez gerçekleştirilecektir. 2017 yılında gerçekleştirilecek olan ehliyet sınav tarihleri şu şekildedir;

MTSKS/2017-1 11 Şubat 2017 (saat 14.00)
MTSKS/2017-2 20 Mayıs 2017 (saat 14.00)
MTSKS/2017-3 29 Temmuz 2017 (saat 14.00)
MTSKS/2017-4 7 Ekim 2017 (saat 14.00)
MTSKS/2017-5 23 Aralık 2017 (saat 14.00)

11 Şubat 2017'de yapılan ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? sorusunun cevabı ile sizlerleyiz.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar merak ettiği bir diğer soru ise direksiyon sınavı ne zaman yapılacaksorusu oldu. Sınav sonuçları açıklandığında 70 puan ve üzeri puan alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaktır. Direksiyon sınavları önceki sınav tarihlerine bakıldığında, sonuçların açıklanmasından 15 ya da 22 gün sonra gerçekleştirildiği görülmektedir. Direksiyon sınavı esnasında sizin ile birlikte araca binecek olan yetkililer, aracın çalıştırmanızdan hız kurallarına uyup uymamanıza, eğimli yolda aracı hareket ettirebilmenizden geçiş kurallarına uyup uymamanıza göre pek çok değerlendirme kriterlerine göre size puan verecektir. Direksiyon sınavından başarılı olmak için gerekli olan minimum 70 puanı alamayan adaylar için direksiyon sınavına toplamda 4 defa girme hakkı bulunmaktadır.

EHLİYET SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?

Ehliyet sınav sonuçlarının yayınlanmasından sonraki 5 iş günü içinde Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne dilekçe ile itiraz işlemi yapılabilir. İtiraz yapmadan önce T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ya da Türkiye Vakıflar Bankası aracılığı ile 20 TL ücret ödenmesi gerekmektedir. Ücret ödendikten sonra alınan banka dekontu veya ATM işlem fişi de itiraz dilekçesine eklenerek gönderim yapılmalıdır. Adayların faks ile yapacakları itiraz işlemleri değerlendirmeye alınmayacaktır. İtirazların cevaplanma aşamasında ÖDSGM’nin genel evrak kayıt tarihleri esas alınacaktır. Ehliyet sınav sonuçlarına nasıl itiraz edilir?  İtiraz süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar, adayın T.C. kimlik numarasının bulunmadığı itirazlar, banka dekontu olmayan itirazlar ve adayın imza, adresinin olmadığı itiraz dilekçeleri dikkate alınmayacaktır.

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınava giren binlerce aday '11 Şubat 2017'de yapılan ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?' sorusunun cevabını arıyor. Ehliyet sahibi olmak ve trafiğe çıkmak isteyen adaylar MEB'in sitesinden sınav sonuçlarına dair yapılacak olan açıklamayı heyecanla bekliyor. Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı? Ayrıntılar haberimizde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.