2017 KPSS memur alımı atamaları ne zaman başlıyor, hangi kurum ne alıyor?

2017 KPSS memur alımı atamaları ne zaman başlıyor, hangi kurum ne alıyor?
Memur olmak isteyenlerin merak ettiği 2017 kamu personel alımlarıyla ilgili son gelişmeler burada.Türk Standartları Enstitüsü (TSE) resmi internet sitesi, Resmi Gazete ve Devlet Personel Başkanlığı'ndan yayımlanan ilanda kuruma 40 memur alınacak.

 Memur alımlarının 12'sinin TSE Uzman Yardımcısı pozisyonu için, 2'sinin Avukat Pozisyonu için, 24'ünün Memur ve 2'sinin şoför pozisyonu için yapılacağı açıklandı. Peki, 2017 KPSS memur alımı atamaları ne zaman olacak?

Adaylar, ‘’KPSS memur alımı atamaları ne zaman yapılacak? KPSS 2.tercih tarihi ne zaman başlıyor?’’ sorularının yanıtlarına erişmek üzere sorgulamalara başladı. Adayların merakla beklediği KPSS memur alımı atamalarının gerçekleştirileceği tarih belli oldu. 2017 KPSS memur alımları konusuna ilişkin her kurum resmi açıklamasını ayrı olarak yapıyor. Kamu kurum ve kuruluşları kadro taleplerini Devlet Personel Başkanlığı'na 7 Ağustos 2017 tarihinden itibaren bildirmeye başladı. Kurumların taleplerini bildirmeleri için son tarih 6 Ekim olarak belirlendi. Memur ve sözleşmeli Kamu personeli alımları için, 2017 yılının KPSS 2.yerleştirme tercihleri 14 Kasım Salı ve 23 Kasım Perşembe tarihleri arasında alınmaya başlayacak.

KPSS MEMUR ALIMI ATAMALARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kamu kurumlarında kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışmak isteyen vatandaşlar memur alımlarını yakından takip ediyorlar. Kamu kurum ve kuruluşları kadro taleplerini Devlet Personel Başkanlığı'na 7 Ağustos 2017 tarihinden itibaren bildirmeye başladı. Kurumların taleplerini bildirmeleri için son tarih 6 Ekim olarak açıklandı.

Daha Sonra Devlet Personel Başkanlığı bu kadro taleplerini incelemeye aldıktan ve gerekli onay işlemlerini gerçekleştirdikten sonra ÖSYM'ye Tercih Kılavuzunu gönderecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca 2017 yılının KPSS 2. Yerleştirme işlemleri için tercihler 14 ile 23 Kasım 2017 tarihleri arasında alınacak.

KPSS 2017 /1 için tercihler 21 Haziran ile 3 Temmuz 2017 tarihleri arasında alınmıştı. Rekor düzeydeki KPSS katılımına nazaran açılan kadro sayısını yetersiz bulan adaylar 2. yerleştirme için daha fazla kadro talebinde bulunuyorlar.

KPSS 2.TERCİH YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Kamu kurum ve kuruluşları kadro taleplerini Devlet Personel Başkanlığı'na 7 Ağustos 2017 tarihinden itibaren bildirmeye başladı. Kurumların taleplerini bildirmeleri için son tarih 6 Ekim olarak açıklandı. 14 Kasım Salı ve 23 Kasım Perşembe tarihleri arasında KPSS tercihleri alınacak.

KPSS TERCİH ÜCRETİ NEREYE ÖDENECEK?

KPSS tercih ücreti ödemek için iki seçenek bulunuyor. Bunlardan birincisi ÖSYM’nin ödemeler bölümü diğeri ise kılavuz sonunda yer alan bankalardır. Kılavuz sonunda yer alan bankalar şunlardır;

1)Akbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

2)Albaraka Türk tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

3)Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

4)Kuveyt Türk Katılım Bankası internet bankacılığı ve tüm şubeleri (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)

5)Türk Ekonomi Bankası internet bankacılığı ve tüm şubeleri

6)Halkbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı

7)Ziraat Bankası internet bankacılığı ve mobil bankacılık

TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ (TSE) MEMUR ALIM ŞARTLARI!

TSE 'nin resmi sitesi, Resmi Gazete ve Devlet Personel Başkanlığı'ndan yayımlanan ilanda kuruma 40 memur alımı yapılacağı bu alımların 12'sinin TSE Uzman Yardımcısı pozisyonu için, 2'sinin Avukat Pozisyonu için, 24'ünün Memur ve 2'sinin şoför pozisyonu için gerçekleştirileceği belirtilmişti.

TSE Uzman Yardımcısı Pozisyonu için başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki mezuniyet şartlarını yerine getirmeliler;

sfphw_1504870631_4021.jpg

Avukat Alımı için başvuruda bulunacak adayların Hukuk Fakültesi Mezunu olması gerekiyor.

Memur alımı için başvuruda bulunacak adayların; İşletme Önlisans, İşletme Yönetimi Önlisans, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları önlisans programlarının birinden mezun olması gerekiyor.

Şoför pozisyonu için başvuruda bulunacak adayların en az ortaöğretim mezunu olması ve gerekli ehliyet şartlarını da yerine getirmesi gerekiyor. Başvurular internet üzerinden 18 Eylül 2017 tarihinde başlayacak ve 2 Ekim'e kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.