Bakan Gül açıkladı! ABD'nin bazı talepleri karşılandı

Bakan Gül açıkladı! ABD'nin bazı talepleri karşılandı
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Anadolu Ajansı Editör Masası toplantısında, Türkiye ile ABD'nin vizeişlemlerini karşılıklı askıya almasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, "ABD'nin bazı talepleri karşılandı." açıklamasında bulundu.

Gül'ün açıklamasından satır başları:

"ABD'NİN BAZI TALEPLERİ KARŞILANDI"

Görüşmeler olumlu bir şekilde yapıldı. Orada ABD'nin talep ettiği bazı çifte vatandaşlarla ilgili görüşme talebi vardı. Bunlar sağlandı. Vize meselesinden bağımsız bir şekilde bu hakların kullanıldığı bir ülke. Avukatı ile görüşmenin bilgi kirliliği olduğu ortaya çıktı. Diğer hususlar da mahkemenin takdiridir. Vizelerle ilgili daha olumlu anlamda bir gelişmenin olacağını bekliyorum. Türkiye'nin de bu anlamda konuşacak çok şeyi var. Cumhurbaşkanımızın ABD ziyaretinde orada olmayan korumalar hakkında da dava açıyor. Bunlar oldu diye Türkiye vizelerin kaldırılması yoluna gitmemiştir.

"KUVVETLİ ŞÜPHE OLMASA TUTUKLAMA OLMAZDI"

Ailesi ile de görüşme sağlandı. Bu hususla ilgili de savcılığımız ailesinin öyle bir talebi olması halinde görüşebileceklerini açıkladı. Metin Topuz'un örgüt içindekli rolü ne, yargılama sonunda belli olacak. Yargılaması devam ediyor, soruşturma da gizli bir şekilde sürüyor. Kuvvetli şüphe olduğu için mahkeme tutuklama kararı vermiştir. Kesin bir mahkumiyet olsa yargılama sonucunda çıkacak. Kuvvetli şüphe olmasa tutuklama olmazdı. Suç işleyen biri varsa bu değerlendirilecektir. Yargılama sonucunda farklı kararlar da çıkabilir. Kuvvetli bir şüphe var, savcı da bunu araştırıyor. Yoğun bir şüphenin, örgütle temas anlamında yoğunlaştığına savcılık kanaat getirdi. Lehine de deliller çıkabilir, iddianame çıkıncaya kadar tüm bunların hepsini savcı topluyor.

GÜLEN'İN İADESİ

Burada özellikle örgütün lideri Gülen'le alakalı, darbe öncesinde de iadesi ile ilgili talep yapılmıştı. Amerikaile yaptığımız sözleşme çerçevesinde Gülen'in iade edilmesi gerekmektedir. 5 talepname oldu mahkemeden ama bizim neredeyse 100'e yakın klasör, belgeler, açıkça Amerika'ya iletildi. Mahkemelerce ortaya konulan delillerin ele alınacağını düşünüyorum.

MÜFTÜLERE NİKAH YETKİSİ

Laikliğe aykırı düzenleme söz konusu değil. CHP üyelerinin yüzde 90'ı bu nikahı gidip kendi yapacaklardır. Kanunlar da yaşayan hukuktur. Sosyal hayat nasılsa kanunlar da odur. Kanunların ruhu sosyal hayatın ruhu ile özdeşleşmek zorundadır. Türkiye'de nüfus memuru da, muhtar da nikah kıyıyor. Müftüler de her türlü güvenlik soruşturmasını geçirmiş, denetime tabi tutulan üniversite mezunu kamu görevlileri. Bu Türkiyepratiğine uygundur. Türkiye'de vatandaşlarımızın yüzde 100'e yakını resmi kıyıyor bir de imam nikahı kıyıyor. CHP'nin kullandığı dili de şiddetle kınıyor, tehlikeli buluyorum. En başta CHP'li vatandaşlarımızın da memnun olacağını düşünüyorum. Hem kadın hem erkek için aileyi düzenleme altına alan bir düzenlemedir. Diyanet'te sicili tutulmayacak, anında nüfus kaydına verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.