07 Ekim ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı, MEB sonuç öğrenme ekranı

07 Ekim ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı, MEB sonuç öğrenme ekranı
Trafiğe çıkmak isteyen sürücü adaylarının 7 Ekim tarihinde girmiş olduğu ehliyet sınav sonucu ne zaman açıklanacak? MEB tarafından kısa bir süre sonra açıklanması planlanan ve merak edilen sonuçlar için son durum ne? Tüm detaylar haberimizde..

7 Ekim Ehliyet sınav sonuçları için heyecan dorukta. Binlerce sürücü adayının girdiği ehliyet sınav sonuçları MEB tarafından henüz açıklanmadı. Bu hafta içerisinde açıklanması beklenen 7 Ekim Ehliyet sınav sonuçları nasıl öğrenilir sorusu en çok merak edilenler listesine girdi. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın ehliyet sınav sonucu öğrenme sayfası ve tüm merak edilenleri...

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 takvimi ile bu yıl içerisinde gerçekleşecek tüm sınavları ve sonuç tarihini duyurdu. Takvime göre 7 Ekim tarihli ehliyet sınavı sonuçları 20 Ekim 2017 tarihinde açıklanacak.

EHLİYET SINAV SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar ehliyet sınav sonuçlarını MEB internet sitesi http://www.meb.gov.tr/ üzerinden T.C. kimlik numaraları ile öğrenebilecekler. 

EHLİYET SINAVINDA HANGİ ALANDAN KAÇ SORU SORULUYOR?

Ehliyet teori sınavlarında ilk yardım ve sağlık bilgisi testinden 12, trafik ve çevre bilgisi dersinden 23, motor ve araç tekniği bilgisinden 9, trafik adabı dersinden 6 olmak üzere sürücü adaylarına 50 soru yöneltiliyor.

SINAVDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALINMASI GEREK?

Her soru 2 puan, 50 soru olduğu için toplam 100 puan üzerinden değerlendiriliyor sınav. 35 doğru cevap verirseniz sınavdan başarılı olursunuz.

7 Ekim 2017 Ehliyet sınavında 1 soru iptal edildiği için puan hesaplamasında istisnai bir durum oluşmuştur. Sınav 50 soru üzerinden değil, 49 soru üzerinden hesaplanması gerekmektedir. Bu durumda 70 puan veya üstünü alabilmek için yine "35 soruya doğru cevap vermiş olmak" gerekiyor.7 Ekim 2017 sınavı için, 34 doğru cevabı olan bir sürücü adayı: 69,39 puan alıyorken, 35 doğru cevabı olan bir sürücü adayı 71,43 puan almaktadır.

SMS YOLUYLA MI AÇIKLANACAK?

Bir önceki ehliyet sınavı MTSAS-3 , 29 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşmiş, sonuçlar ise 10 Ağustos’ta önce sms yoluyla bildirilmiş, ardından ODSGM ve MEB resmi sayfası üzerinden duyurulmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden 7 Ekim tarihli sonuçlarıyla ilgili yeni bir açıklama yapılmadı ancak adaylar sınavların açıklanıp açıklanmadığına yönelik sorularını bağlı bulundukları sürücü kurslarına yöneltebilirler.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER SÜRÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilen tarihe göre açıklanmamasıyla birlikte sosyal medyadan sürücü adayları MEB'e tepki gösterdi. İşte sosyal medyadan gelen tepkiler.

@emreyurddas0000 Bu ehliyet neden halen açıklanmadı.  Bari bi açıklama yapın.  Da bilelim

@KazFatih Sınava 1 dk geç gelinse içeri almazsınız 19 ekim de açıklanacak olan #ehliyet  sonuçlarını zamanında açıklayamıyosunuz.!!!

@daliinthestreet  7 Ekim ehliyet sınav sonuçları verilen tarihte açıklanmadı ve hala da açıklanmamaya devam. Şaka gibi bir kurum!

@fatmanurrkrdm Bu ehliyet sınavının sonucu beni öldürücek vallahi

@Bsracmkrtn Alt tarafı ehliyet sınavı sonuçlarını açıklıcaksınız üniversitesi sınavını değil #Ehliyetsonuçları

@Meloos bizim sonuçlar bugün yalan oldu #ehliyetsınavsonuçları

@Turuncu04 #Bilmekİsterim Ehliyet sınav sonuçları bugun açıklanacaktı . Neden hala açıklanmadı acaba?

EHLİYET ALACAKLAR DİKKAT O SINAV KALDIRILDI!

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, motorlu taşıt sürücüleri kursu tarafından sınava girebilecek düzeye ulaştığına karar verilen kursiyerler için sınavdan önce yapılan ön sınav kaldırıldı.

Yönetmelikle güzergahın tanımı yapılarak, direksiyon dersi eğitimlerinin ve uygulama sınavlarının bu güzergahta yapılması hükmü getirildi. 

Değişiklikle, kamyonet, kamyon ve TIR gibi araçların sertifika sınavlarında görevli komisyon üyesi ile direksiyon usta öğreticisinin de takip aracında yer alması sağlandı. 

Sınavda görev alacak tüm personele ödenecek ücretler de yeniden belirlendi. Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görev alan öğretmenlerin, her sınav günü için aldıkları brüt sınav ücretinin üst limiti 263 liradan 338 liraya çıkarıldı. Sınav görevlilerinin ücretlerinin ödenmesine ilişkin yönerge hükümlerinin yürütmesinin durdurulduğu 16 Haziran 2017'den taslak yönetmelik tarihine kadar geçen süre içinde yapılan sınavlara ilişkin görev ücretlerinin, il ve ilçe hesaplarında biriken miktardan geçmişe dönük ödemesi yapıldıktan sonra kalan miktarların, İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde oluşturulacak döner sermaye işletmesi hesaplarına bu yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren bir ay içerisinde aktarılması hükmü getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.