Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tüm sorular, ne zaman yapılacak?

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tüm sorular, ne zaman yapılacak?
YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın bugün düzenlediği basın toplantısında üniversiteye girişte yeni sınav sistemini açıklaması sonucunda yürürlüğe girdi.

 Üniversiteye girişte yeni sınav sisteminin adı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak belirlendi. Peki, öğrenci ve velilerin yoğun bir şekilde araştırmalara başladığı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedir? Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi nasıl olacak? İşte, yanıtı...

Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi nihayet belli oldu. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç'ın yeni sınav sistemine ilişkin gerçekleştirdiği açıklamalar gündemin nabzına oturdu. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç'ın, yeni üniversiteye giriş sistemine ilişkin düzenlemeleri bugün 11:00'de düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından bugün düzenlenen basın toplantısında üniversiteye girişte yeni sınav sistemi Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak açıklandı. Böylece, YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın bugün düzenlediği basın toplantısıyla birlikte üniversiteye girişte yeni sınav sistemini açıklaması sonucunda yürürlüğe girmiş oldu. Peki, üniversiteye girişte yeni sınav sistemine ilişkin sınav maratonuna katılım sağlayacak öğrencileri neler bekliyor? İşte, yanıtı...

YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) NEDİR?

Üniversiteye 2018-2019 girişteki sınavın yeni adı Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak belirlendi. Buna göre, adaylar iki ayrı oturuma katılacaklar. Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına göre ilk oturumda temel yeterlilik esas alınarak gerçekleştirilecektir.

Sınavlar Haziran ayında bir hafta sonunda 2 oturumda yapılacak, soru sayısı 80 olacaktır. Türkçe ve Matematik sabah oturumunda yapılacak. 

Öğleden sonraki ikinci oturumda lise müfredatına dair bilgiler esas alınacak. 

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı, haziran ayının bir hafta sonu yapılacak.

ÖZEL YETENEKLER İÇİN BARAJ PUANI AYNI KALDI!

Belli programlar için getirilen başarı sıralaması şartına aynen devam edilecektir. Özel yetenekle öğrenci alan programlarda geçen sene olduğu gibi baraj puanı aynı tutulmuştur.

PUAN TÜRLERİ VE OTURUM SAYISI DÜŞÜRÜLDÜ!

Sınav puan türleri 18'den 5'e indirilmiştir. Sınavlar tek hafta sonunda 6 oturumdan 3 oturuma indirilmiştir.

[yks]

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI YKS SINAVI NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Sınavlar Haziran ayında bir hafta sonunda 2 oturumda yapılacak.

BİRİNCİ OTURUM NASIL YAPILACAK?

 40 Türkçe, 40 Matematik soruları olmak üzere toplamda 80 sorudan oluşacak. Bu sınavın sonucu adayların temel yeterlilik testi sonucunu belirleyecek.Türkçe ve Matematik sabah oturumunda yapılacak.

Temel yeterlilik testi puanını en az 150 olması gereklidir. Temel yeterlilik puanı 180 ve üzerinde olan ise lisans bölümlerine yerleşebilecektir. 200 ve üzeri olan puanlar, adaylar istedikleri taktirde bir sonraki yıl da geçerli olacak. Tüm adayların birinci oturuma girmesi zorunlu. İlk oturumda sayısal-sözel beceri ölçülecek.

İKİNCİ OTURUM NASIL YAPILACAK?

Öğleden sonraki ikinci oturumda, lise müfredatına dair bilgiler esas alınacak. 4 test yer alacak sorular müfredata dayalı olacaktır. İkinci oturum cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirilecektir. 40 Türkçe, 40 Matematik, 40 Fen, 40 Sosyal soruları olacaktır. Oturumun süresi geçen yıla göre belirlenecektir.

Oturumların süresi geçmiş yıllardaki uygulamalar ve adaylarımızın sınav stresi yaşamamaları hususu göz önüne alınarak belirlenecektir. Belli programlar için getirilen başarı sıralaması şartına aynen devam edilecektir. Özel yetenekle öğrenci alan programlarda geçen sene olduğu gibi baraj puanı aynı tutulmuştur. Sınav puan türleri 18'den 5'e indirilmiştir. Sınavlar tek hafta sonunda 6 oturumdan 3 oturuma indirilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.