Hacim Kazanmak İçin Uygulanması Gereken 10 Adım

Hacim Kazanmak İçin Uygulanması Gereken 10 Adım
Kilo almak için pek çoğumuz farklı yöntemler deniyoruz.

Hatta bu yaptıklarımız bazı insanlara o kadar farklı geliyor ki anlatmak bile zor oluyor. Bunun en büyük nedeni ise insanların genelde etrafında kilo vermek için çabalayan insanlar olduğudur. Kilo almak genelde insanın vücudunu şekillendirmek amacıyla ya da rahatsızlığından dolayıdır. Ancak bu grubun sayısının kilolulara göre daha az olduğundan dolayı çevrenizde kilo almak isteyen insanları gördüğünüzde şaşırdığınızı görebiliyoruz.  Kilo vermenin çok zor olduğunu biliyoruz fakat onun kadar zor olan bir şey de kilo almak. Bunun yanı sıra kilo almanın da maliyet açısından daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bu açıdan kilo vermek daha ekonomik bir durumdur.

Kilo almak isteyen bir kişinin öncelikli olarak kaliteli bir şekilde beslenmesi gerekiyor. Kilo alabilmenin yolu kalorisi yüksek olan besinleri tüketmektir. Bu yüzden de bu besinler konusunda araştırmacı olmak her zaman faydalı olacaktır. Tükettiğiniz bu besinlerin vücutta emiliminin de yavaş olması gerekir. Eğer ki hareketli bir yaşamınız varsa o zaman ya bu alışkanlıktan vazgeçmeniz gerekiyor ya da harcadığınız enerjinin mutlaka yerine konulması gerekli.

Kilo alma sürecinde yapılan yanışlardan bir tanesi insanın önüne ne geliyorsa yemesidir. Kilo almak için her şeyi yemeniz gerekmiyor. Daha seçici olmalısınız çünkü bu aynı zamanda hastalıklara da davetiye çıkarmak olacaktır.

Sağlıklı bir şekilde kilo almak istiyorsanız o zaman sizin için önerilenlere de mutlaka uymak durumundasınız. Yoksa her ne kadar çabalıyor olsanız da kilo almanın sizin için bir hayal olacağını aklınızdan çıkarabilirsiniz. Kilo alabilmenin altın kuralı programlı hareket etmektir. Bunun için kendinize uygun olan diyet listesini bulmanız gerekiyor. Eğer ki sizin için uygun olacak yiyeceklerin listesini bulduğunuz da daha hızlı bir şekilde kilo alabilirsiniz. 

1.Zararlı Olabilecek Besinler

Yukarıda belirttiğimiz gibi kilo almak için doğru beslenmeniz gerekiyor. bu yüzden de sizin için zararlı olacak besinlerden uzak durmanız gerekiyor. Aşağıda bu besinler hakkında size detaylı bir bilgilendirme yapalım istedik.

2.Hamur İşi

Hamur işlerinin en önemli özelliği kişilerde bağımlılık yapıyor olmasıdır. Hamur işini sık yiyenlerin bundan sonra da daima biraz daha fazla yemek istediği bilinir bu da kilo almak isteyen kişinin olması gerektiğinden daha fazla yemesini sağlayacaktır. Hamur işinde yağ oranları yüksektir bu yüzden de alınan kilonun dengesiz olmasını sağlayabilir. Bu durum özellikle de kalp sağlığınızı doğrudan etkileyecek olan bir durumdur. Bu yüzden de mümkün olduğunda hamur işlerini hayatınızdan çıkarmanızı öneriyoruz.

3.Şekerli Yiyecekler

Şekerin insan sağlığı için zararları çok fazladır. Ancak yediğiniz besinlerin içerisinde zararsız olan şeker ve türevlerinin olması kilo almanız noktasında oldukça önemlidir. Evet, şekerli gıdalar tüketilebilir ancak bunu yerken de mutlaka ölçüsünde yemeniz gerekiyor. Günümüz teknolojisinde üretilen bazı tatlı çeşitlerinin insan bedenine zararlı olduğu ve bağımlılık yarattığı bilinmektedir. Hatta bu konuda size şu şekilde bir açıklama yapabiliriz. Mısır şurubundan yapılmış olan ürünler insanlarda tatlı krizine neden olabiliyor. Eğer tatlı isteğinizi karşılamak istiyorsanız bunun içine mutlaka ev yapımı tatlıları tercih edin hem sağlıklı olacak hem de tatlı isteğinizi bastıracaktır.

4.Alkollü İçecekler

Alkolün insan vücudu için zararlı olduğunu biliyoruz ancak özellikle de yağlanma konusunda oldukça etkilidir. Alkol tüketen birisinin direk olarak yağları depoladığını biliyoruz. Alkol kalorisi fazla olan içecekler grubundadır. Hatta insanlar alkol tüketirken yanında meze yediklerinden dolayı bu da alkolle alınan yağ oranını biraz daha katlamış oluyor. Alkol yanında alınan mezelerdeki yağları direk olarak vücutta barındırır.

Kilo alma süreci oldukça karmaşık ve de zordur. Bu yüzden de mutlaka dikkat etmeniz gereken yöntemler olacaktır.

5.Öğünler

Kilo alınmak isteniyorsa öğünler arasında hiçbir zaman 4 saati geçmemeniz gerekiyor. bu süre geçerse bu durumda aç kalmış olacaksınız. Kilo almak isteyen bir insanın 3 ana öğün 3’de ara öğün şeklinde beslenmesi gerekiyor. Düzenli yemek yediğinizde ihtiyacınız olan kalorileri de almış olacaksınız. Bu sayede kalıcı olarak kilo almış olursunuz. İnsanın bir takım işlerini yapabilmesi için enerjisinin de yüksek olması gerekir. Dolayısıyla aç kaldığınız da vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi de başka bölgelerden almış olmasını sağlayacaksınız. Belki kilo vermek isteyenler için bu iyi bir yöntemmiş gibi gelebilir ancak bu durumun sanıldığı kadar iyi olmadığını söyleyebiliriz. İnsan vücudu enerjiye ihtiyaç duyduğunda ilk önce kaslardakini kullanacaktır. Bu da sizin daha sağlıksız bir şekilde ve istemsiz bölgelere kilo almanızı sağlayacaktır.

6.Doğru Besinler Seçin

Diyetinizi hazırlarken ideal kilonuzu hesaplayarak yapmanız gerekiyor. Bunun içinde seçeceğiniz besinlerin sizin yaşam tarzınıza uygun olmasını sağlayın. Kas kütlelerinin artırılması önemlidir. Bu nedenle de tercih ettiğiniz besinlerin yanı sıra sporunuza da önem vermeniz gerekiyor. Aşağıda bu konu hakkında biraz daha derinlemesine bilgi verelim istedik.

Pirinç (kahverengi) : Karbonhidrat kaynağı olan kahverengi pirinç vücuda iyi gelenler arasında gösterilir.

Balık Yağı: içerisinde omega-3 zengini olan balık yağı oldukça önemlidir.

Kırmızı Et: Kırmızı etin protein bakımından bir hayli zengin olduğunu söyleyebiliriz.

Süt ürünleri: Süt ürünlerinin (Peynir, süt, yoğurt) protein bakımından oldukça zengindir.

Meyve Suyu: Meyve suları içerisinde karbonhidrat oranı yüksektir. Bu nedenle de kilo aldırıcı olarak bilinirler.

Yumurta: Yumurtanın protein bakımından zengin olduğunu söyleyebiliriz.

Kuruyemiş:Kuruyemişlerin içeriğinde boş miktarda yağ vardır. Bu yağların sağlıklı olması tercih nedeni olabilecektir.

Fıstık Ezmesi:1 yemek kaşığı fıstık ezmesinin içerisinde 100 kalori vardır. Dolayısıyla iyi bir tercih denilebilir. Kalori açısından da zengin olduğunu söyleyebiliriz.

Kinoa: En besleyici tahıllardan olan kinoa vücuda direnç ve kilo sağlar.

Bitkisel Yağlar: Soya yağı, zeytinyağı ve fıstık yağı gibi bitkisel yağların kalorisi oldukça yüksektir.

Keten Tohumu: Çok zengin lif kaynaklarından olan keten tohumu, sindirim sistemi sağlığı bakımından oldukça faydalı.

7.Spor Yapın

Spor yapmak her zaman iyidir. Bu nedenle de doğru bir şekilde spor yaptığınız da sizin yeme isteğinizde artmış olacaktır. Spor insan vücudunun şekillendirilmesi için önemlidir. Bunun yanı sıra spor sonrasında acıkacağınız için yeme isteğiniz de daha yüksek olacaktır. Sporun iştah açan bir etkisi vardır. Üstelik aldığınız besinlerde yağ olarak depolanmayacak doğrudan kaslarınıza gönderilecektir.  Her ne kadar zayıf insanlar kilo almak için uğraşıyor olsalar da kilonun sağlıklı bir yoldan alınması tercih edilmelidir. Unutmamalısınız ki kilo almanızın nedeni yağ toplamaktan ziyade kaslarınızın kütlesinin artırılması içindir.

8.İçecekler Önemlidir

Birçoğumuz içecekleri seviyor ve tüketiyoruz. Ancak unutmayın ki içecekler kalori bakımından oldukça yüksektir. Bu nedenle de sağlıklı olan içecekleri tüketmeniz gerekiyor. Örneğin havuç suyu ve içeriğinde katkı olmayan içecekleri tüketebilirsiniz. Bu tür içeceklerin yemeklerden sonra oluşabilecek olan şişkinliği de ciddi derece de azaltacağını bilmelisiniz. Eğer ki yatmadan önce tüketirseniz sağlıklı bir yol tercih etmiş olursunuz.

9.Yatmadan Önce Çok Yemeyin

Bazı insanlar yatmadan önce yemek yiyerek kilo almak isterler ancak bu sağlıksız bir yoldur. Bu şekilde tükettiğiniz de uykunuzun da önüne geçeceğinizi bilmelisiniz. Vücudunuz için bir şeyler yapmak istiyorsanız ona iyi davranmanız gerekiyor.

10. Su Tüketimi

Su tüketimine önem verin. Kilo olsun ya da olmasın mutlak suretle su tüketimini artırmalısınız. Bol su tüketimi sayesinde vücudunuzdaki toksinleri de atmış olursunuz.

Görseller: CC licensed by Pixabay photo shared by kaboompics / andreas160578 / victorious_fit

1.grup_bread_and_butter_1331455_640.jpg

1.grup_large_791213_640.jpg

 

Kaynaklar:

https://www.webmd.com/diet/features/how-to-gain-weight

http://kiloalmaninyollari.net/

https://www.youtube.com/watch?v=elVYdnKnKM0

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.