Türkiye SİHA'larda bir üst aşamaya geçiyor

Türkiye SİHA'larda bir üst aşamaya geçiyor
Türkiye, silahlı hale getirdiği İHA sistemleri ile bu konuda önemli bir aşamayı geride bıraktı. Milli Savunma Bakan Nurettin Canikli, yeni İHA projesini açıkladı.

Türkiye uzun yıllar terörle mücadelede kullanmak için ABD ve İsrail'den satın almaya çalıştığı ancak türlü bahaneler ve ambargolardan dolayı bir türlü alamadığı İHA'ları artık yerli olarak üreterek dünyada sadece 6 ülkenin sahip olduğu bir teknolojiye sahip oldu.

Daha sonra İHA'ları silahlandırarak tarihi bir hamleye imza atan Türkiye şimdi İnsansız Hava Araçları sisteminde sınıf atılıyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İHALESİ YAPILACAK

Bakan Canikli, 5 tonluk yeni nesil İHA'nın ihalemizi önümüzdeki hafta yapılacağını açıklayarak "yeni İHA'nın tüm unsurları yerli olarak yapılacak." dedi.

1,5 TON FAYDALI YÜK TAŞIYABİLECEK

1,5 ton faydalı yük taşıyabilen yeni İHA'nın Turboprop motor kullanması bekleniyor. 'Füze Teknolojisi Kontrol Rejimi'ne (MTCR) tabi olacak sistemin motoru, kanadı, kamerası, silahı ve sistemleri, yani her parçası, tamamen yerli imkanlarla üretilecek.

HER ŞEYİ YERLİ OLACAK

İhalesine sadece milli şirketlerin alınacağı Akıncı İHA'nın yapım sürecinde TEİ, METEKSAN, ASELSAN'ın aracın gövde, gözetleme ve motor sistemlerini, Roketsan'ın ise mühimmatını sağlaması öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.