1 Ocak Pazartesi günü hangi kurumlar açık? PTT ve bankalar hizmet verecek mi?

1 Ocak Pazartesi günü hangi kurumlar açık? PTT ve bankalar hizmet verecek mi?
1 Ocak Pazartesi günü bankalar ve PTT açık olacak mı? Yılbaşının resmi tatil olması dolayısıyla bankalar işlem yapacak mı? PTT ve kargolar açık olacak mı? Yılbaşına saatler kala vatandaşlar bankalar ve PTT'nin tatil olup olamayacağını merak ediyor.

1 Ocak Pazartesi günü bankalar ve PTT açık olacak mı? Yılbaşının resmi tatil olması dolayısıyla bankalar işlem yapacak mı? PTT ve kargolar açık olacak mı? Yılbaşına saatler kala vatandaşlar bankalar ve PTT'nin tatil olup olamayacağını merak ediyor. Peki, yılbaşında PTT ve bankalar açık mı?

Resmi tatil günlerinden olan yılbaşı 1 Ocak, bu sene Pazartesi gününe denk geliyor. Resmi tatil olması dolayısıyla vatandaşlar 1 Ocak Pazartesi günü bazı noktaların açık olup olmadığını sorguluyor. Okulların ve resmi dairelerin kapalı olacağı 1 Ocak'ta bankalar ve PTT çalışıyor mu? PTT, kargo şirketleri ve bankalarda işlem yapmak isteyen vatandaşlar bu soruların cevabını araştırmaya başladı. Peki, yılbaşında bankalar ve PTT açık olacak mı?

1 OCAK'TA PTT VE KARGOLAR AÇIK MI?

Resmi tatillerden biri olan 1 Ocak yılbaşında, resmi ve özel kurumlarla beraber, devlet daireler, okullar vb. kurumlar kapalı olur. Dolayısıyla 1 Ocak 2018 Pazartesi günü PTT ve kargo şirketleri de herhangi bir işlem yapmayacaktır.

Buna bağlı olarak yolda bir kargosu olan vatandaşlar, paketlerini 1 Ocak günü değil 2 Ocak Salı günü teslim alabilecekler. Bunun yanında noterler, tüm kamu kurumları ve hastanelerin poliklinik hizmetleri de kapalı olacaktır. Ancak hastanelerin acil hizmeti her zaman olduğu gibi hizmete devam edecektir.

BANKALAR AÇIK OLACAK MI?

1 Ocak Pazartesi belirtildiği gibi tüm özel ve kamu kurumlara tatildir. Bu durumda tüm kamu ve özel bankalar da işleme kapalı olacaktır. EFT, havale gibi yapılan tüm bankacılık işlemleri 2 Ocak günü 08.00 civarında hesaplara yansıyacaktır. Bu nedenle 1 Ocak günü bankalar da kapalı olacak ve internet şubesi ve ATM'ler dışında bankacılık işlemleri gerçekleştirilemeyecek.

ÖĞLEDEN SONRA AÇILACAK YERLER

Yılın son gününün ardından, 1 Ocak Pazartesi günü marketler ve AVM'lerin çoğu açık olacaktır. Ancak açılışları sabah saatleri yerine öğlen 13.00 sıralarında olacaktır. Hemen bütün market zincirleri mağazalarını öğlen saatlerinde açacak ve çalışmaya başlayacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.