"Gülerek yaktın, donarak öldün" pankartı yargıda!

"Gülerek yaktın, donarak öldün" pankartı yargıda!
BBP, 'Gülerek yaktın, donarak öldün' pankartı için suç duyurusunda bulunacak

İLGİLİ HABER: MADIMAK TÖRENİNDE YAZICIOĞLU GERGİNLİĞİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas Teşkilatı, Madımak olaylarını anma etkinlikleri sırasında taşınan 'Gülerek yaktın, donarak öldün' pankartı için savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen BBP Sivas İl Başkanı Zeki Haral, pankartın provakatif amaçla taşındığını iddia etti.

16 yıl önce yaşanan olayları asla tasvip etmediklerini vurgulayan Haral, haince tezgahlanan olay üzerinden her türlü rant oluşturmaya çalışanların bu sene de haklı ve masumane bir anma haklarını kullanma yerine yine karanlık yüzleriyle ortaya çıktıklarını savundu.

Haral, pankartı taşıyan kişinin resminin yayınlandığı yerel gazeteyi de basına göstererek şöyle devam etti: "Gülerek yaktın, donarak öldün' yazılı bir pankartı taşıyarak aslında o gün olayları çıkaran zihniyetle bugün bu pankart tahrikkarlığını yapanların birbirinden hiç de farklı olmadıklarını ortaya koymuşlardır. 2 Temmuz olayları karşısında merhum genel başkanımız sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun asil tutumu olaylarda partimizin o tarihteki il binamızın arka tarafından 33 kişinin canının kurtarılması yönündeki gayret ve direktifleri açıkça biliniyor. Böyle olmasına rağmen şerefsizce taşıdığınız bu pankartın iğrençliği karşısında bütün bir Sivas olarak nefret ve şiddetle kınanacağınızı bildiğiniz halde tahriklerinizi yine de sürdürmeye devam ediyorsanız, biliniz ki köpeklerin insanlık güneşine doğru havlaması asla o güneşe ve ondan aydılananlara tesir etmeyecektir."

Sivas üzerine oynanan oyunları çığırından çıkartacak boyutlara getirme gayretlerine müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Haral, "Yeter artık, çekin kirli ellerinizi bu şehrin üzerinden. Susuyorsak, sabrediyorsak, tahammül ediyorsak, bu acizliğimizden değil alicenaplığımızdandır." dedi.

Alevisi, Sünnisiyle hiçbir ayrım ve farklılık duymadıklarının altını çizen Haral, "Bütün kutsal değerlerimizle, vatanımız, bayrağımız, Kur'an'ımız, Cumhuriyet'imiz ve demokrasimiz için el ele, gönül gönüle bir sevgi yumağı oluşturduğumuzu, Peygamber Efendimiz, Hz. Ali'miz, Mustafa Kemal'imiz, Aşık Veysel ortak paydalarımızla, her türlü provakasyonlara karşı bir ve beraber duracağımızı bir kere daha dosta düşmana ilan ediyoruz. Bu pankartı taşıyanların gerekli mercilerce yargılanması için suç duyurusunda bulunacağımızı tüm Sivas'a ilan ediyoruz." diye konuştu.

Basın açıklamasında, BBP Sivas İl 2. Başkanı Ömer Ağadoğan ve bazı partililer de hazır bulundu.
(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.