Yılmaz Öztuna

Yılmaz Öztuna

Ermeniler ne istiyor?

Ermeniler ne istiyor?

ABD, 1915 tehcîrini Türklerin Ermenilere soykırım uygulaması olarak resmen kabûl ederse ne olur? 50 ABD eyaletinin 25’inde federe meclisler zaten Ermeni vatandaşlarımıza soykırımı yaptığımız iddiasını kabûl etti. Şimdi bu karar federe yapıdan federal iradeye sunuluyor.
1915 tehcîrini bize askerî zaruret olarak tavsiye eden Almanya’nın meclisi bile soykırım kararını aldı. Polonya bağımsızlığının şampiyonu Türkiye’nin aleyhindeki bu görüşü, Polonya meclisi bile birkaç milletvekilinin ancak bulunduğu bir celsede kabûl etti. Böyle bir düzmece tarih tezi ile Ermeniler niçin dünyayı ayağa kaldırıyor?
Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül‘ün Ermenistan temasları bile Ermeni diasporasını endişeye düşürdü. Ya Türkiye ile Ermenistan anlaşırlarsa? diye...
Ermeniler, belli başlı ve mümkün mertebe çok devlete tehcîr’in ve mukaatele’nin soykırım (Fr. Génocide=jenosid) olduğunu kabûl ettirdikten sonra, yargıya başvuracaklar. Tazminat isteyecekler. Türkiye’nin 21. yüzyıl boyunca ödemekte zorlanacağı meblağda tazminat...
Sonra Doğu Anadolu’ya yayılarak Büyük Ermenistan hayalini gerçekleştirecek safha başlayacak. Büyük Kürdistan hayalini, bu Ermeni projesine eklemek gerekiyor. 1915’te Ermeniler, yüz binlerce Kürt’ü kesip biçtikleri halde Kürtler bugün, Batı’da kendilerinden daha makbûl sayılan Ermenilerle ittifak hâlindeler. Sonunda Türkiye’nin Suriye, İran ve Irak’la sınırı kalmayacak. İnsan âlemde hayal ettiği müddetçe yaşar. Ermeni ve Kürt idealleri (Osm. aksây-ı emel) budur. Diğer bir hayalperest kitlesi, Ermenilerin ve Kürtlerin derdini teşhis edemeyenlerdir.
Aydınlarımızın Özür Mektubu, bu projeye epey bir destek şeklinde, son kelimesinin son harfine kadar sömürülecektir. İşte Türkler de iddiamızı kabûl etti, soykırıma uğradık, hakkımızın iâdesini (Osm. ihkaak-ı hak) isteriz diyeceklerdir.
2009 hepimize kutlu olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yılmaz Öztuna Arşivi