Rahim Er

Rahim Er

Olmert yargılanmalı

Olmert yargılanmalı

Dünyada hukuk varsa, adalet varsa, Ehut Olmert, işlediği insanlık dışı suçlardan dolayı mahkemeye çıkartılmalıdır. Yapanın yaptığı yanına kâr kalmayacaksa her suçlu gibi bu suçlu da cezalandırılmalıdır. Adolf Hitler, intihar etti. Saddam Hüseyin, işgal mahkemesi tarafından idam edildi. Slobodan Miloseviç Adalet Divanı’nda yargılanırken hücresinde ölü bulundu.
Olmert, imtiyazlı değil. Hamas masallarıyla kimseyi kandıramaz. Şu barbarlıktan sonra mutlaka adalet önüne çıkartılmalıdır. Bu işte o uluslararası camia denen riyakâr dünyanın borcudur. Onlarınki insanlık suçuysa bununki bin kere insanlık suçu. Naziler, komünistler, sosyalistler, faşistler hesaba çekilirken siyonistler layüsel mi?..
İsrail başbakanı, hukuk bir tarafa savaş hukukunu bile çiğniyor.
Bebekler öldürülmekte.
Çocuklar öldürülmekte.
Kadınlar öldürülmekte.
Anne veya baba çocuklarının gözü önünde öldürülmekte. Aileler topyekun yok edilmekte. Evler yıkılmakta. Ambulanslar, okullar bombalanmakta. Çocuklar kansın diye oyuncak şeklinde bombalar atılmakta. Orantısız güç uygulanmakta. Hep ölenler sayılıyor. Yaralı ve sakatın haddi hesabı yok.
Bunlar ve daha binlerce zulüm örneği dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Hadi şu sözde hukukun, şu güya adaletin G.W. Bush’a gücü yetmiyor. Peki Olmert’e de mi gücü yetmiyor. Gücü yettiğine hesap sorabilen kuvvete hukuk denebilir mi? Buna dayanarak verilen hüküm adalet olur mu? Yoksa bu çağdaş hukukun gücü asıl Olmert’e mi yetmiyor? Onun için mi pervasız, merhametsiz, vicdansız ve ahlaksız.
İnsan hakları mahkemeleri, Lahey Adalet Divanları bugün çalışmayacaksa hiçbir zaman çalışmasın. Bu divanlar, o süslü püslü yargıçlar, işlenen insanlık suçunu görüp de harekete geçmiyorsa yazıklar olsun. Aczi ile, pasifliği ile, hissizliği ile, zavallılığı ile zalimlere cesaret verenlere yazıklar olsun.
ABD’ye.
AB’ye.
AİHM’ye.
Lahey Adalet Divanı’na.
BM’ye.
Güvenlik Konseyi’ne. İslam Konferansı Teşkilatına, Arap Birliği’ne. Onlarca gecekondu Arap devletine. NATO’ya. Kadın hakları derneklerine, çevrecilere, insanım diyen herkese, yerine oturmadan ümitleri kül eden Barack Obama’ya yazıklar olsun.
Bir hayat hiç ucuz değilken.
Binlerce hayat bitiyor.
Nerdesin ey adalet?
Hangi çukura düştün?..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi