Mustafa Selçuk

Mustafa Selçuk

Bu kadarına pes artık!

Bu kadarına pes artık!

Muhalif olmak, aynı zamanda idrak ve iz’anı devre dışı bırakmak mıdır bu ülkede? Günışığı gibi aşikâr gerçekleri görmeyecek kadar körleştiren, vicdanları sızlatan acıları hissetmeyecek kadar taşlaştıran bir muarızlık olabilir mi? Ergenekon davasında ortaya çıkan ilişkiler, silahlar, belgeler insanın kanını donduruyor; ama ana muhalefet lideri “ben böyle bir örgütün olduğuna inanmıyorum” diyor, diyebiliyor. AB yolundaki bir ülkenin dört yıl önce darbenin eşiğinden döndüğünü, demokrasiyi sekteye uğratmak için “müthiş” bir örgütlenme yapıldığını “insaf sahibi” her yurttaş görebiliyor; ama “statükoyla hemhal olanlar” bu dehşetli tabloyu “ne örgütü, ne darbesi?” diyerek görmezden geliyor, gelebiliyorlar.
***
Gazze’de, hangi inanış ve aidiyetten olursa olsun “insan” vasfını taşıyan herkesi isyan ettirecek bir vahşet yaşanıyor. Yüz binlerce Filistinli, “kısılıp kaldıkları” bir şehirde, bombalar altında “hayata tutunmaya çalışıyor”, yaralılar ilaçsızlıktan, çocuklar gıdasızlıktan ölümle hayat arasında gidip geliyor. Başbakanın “ben de insanım, babayım” diyerek açıkladığı samimi reaksiyonunu, müzmin muarızlar “diplomatik gerçek” kılıfıyla yerden yere vuruyorlar. Milli Eğitim Bakanının “Gazze’de ölen çocuklar için okullarda saygı duruşu” yaptırmasını “öfke okulda” manşetiyle “eleştiriyorlar”. Eylemin “çocuklara negatif tesirinden” bahsediyorlar, hicap duymadan. İnsani bir tepkiyi bile, “daima karşı oldukları bir iktidar gösterdiği için” çarpıtabiliyorlar.

Merhamet köprüsü
Birileri saygı duruşuna bile kulp takarken, vicdanları pas tutmayan milyonlarca insan, Gazze’nin çaresiz insanlarına yardımlarını akıtıyor. İHH Vakfı’nın iki haftada oradaki biçarelere ulaştırdığı yardımlar bunun bir örneği: 3 milyon TL’den fazla nakdi yardımın yanında, 100 ton ilaç ve gıda gönderilmiş Gazze’ye... 1000 tonluk bir gemi de yola çıkmak üzere... 2 ton mum bile gönderilmiş. Başbakan’a muarız olmak uğruna Gazze’deki faciayı görmezden gelenler, bari bunu görseler. “Zaman ağlamak değil yaraları sarmak zamanıdır” diyen İHH www.ihh.org.tr adresinde...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Selçuk Arşivi