Rahim Er

Rahim Er

Kara ırkın zaferi

Kara ırkın zaferi

Barack Obama, başkanlık merasiminde yaptığı konuşmada bugün Amerikan toplumunun kaydettiği paylaşma olgunluğunu ifade için dünkü aile hayatına atıfta bulundu. Belli ki yoksul bir öğrenci olarak 60 yıl evvel Amerika’ya gelmiş babasına lokantada yemek verilmemesi şuur altındadır. Muhakkak ki onun zirveye yerleşmesinde bu aşağılanma muamelelerinin çok büyük payı vardır. Babası 60 yıl önce lokantadan kovulurken kendisi de 40 yıl önce çok farklı şeyler yaşamamıştır. Bundan dolayı kim bilir yüreğinde ne hınçlar birikmiş, içine ne öfkeler gömmüştür.
Bu sebeple bir zencinin ABD başkanlığına gelmesi, her şeyden önce kara ırkın zaferidir. Bunu -hiç şüpheniz olmasın ki- bütün zenciler bu şekilde değerlendiriyorlar.
Keza Amerikan radikalleri de bir zencinin başkanları olmasından dolayı hoşnut kalmamışlardır. Fakat bu seçim, nihai olgunluk değildir. Amerikan toplumunun o anlamda kemal noktasına varması bir Müslüman’ı da hazmettiği gün gerçekleşecektir.
Şöyle de diyebiliriz:
Şayet aynı Obama, Müslüman kalsaydı veya Müslüman olsaydı yine bugün aynı yerde olabilir miydi? Herhalde rahatlıkla evet denemez. Buna mukabil onlar da şöyle diyebilir. Kur’an üzerine yemin edildiğinde sizde ne gün kargaşa çıkmazsa biz de bir Müslüman’ı o zaman başkan seçebiliriz.
Bir tarihte köle olarak gelen bir ırk geldiği ülkeyi böylece fethetmiştir.
Törene katılanlar da şu bakımdan dikkat çekiciydi.
Eski başkanlar Jimmy Carter, George Bush, Bill Clinton oradaydılar.
Bizde de Cumhurbaşkanı seçilir.
Bu barışık manzarayı hatırlamıyoruz.
Artık “AK Saray”da “kara adam” var. İnsanın renginin kara olmasından ne çıkar? Başta Amerika olmak üzere beyaz adamlar kara adama umutlarını bağlamışlar. Karaoğlan’dan dünyayı kurtarmasını bekliyorlar. Bu beklenti Barack Obama’nın kabiliyetinden ziyade enkaz devralmasından ileri geliyor. Amerika en kötü başkanından kurtuldu. Önceki yönetim, Obama’nın kucağına iki bomba bırakarak gitti. Bunlar son dakika manevralarıdır. Ekonomik kriz ve Filistin dramı. Onun için kucaklayıcı bir konuşma yapmaya bilhassa özen gösterdi. 8 yıldır rahatsız olan Müslümanlara yumruklarınızı açın el sıkışmak istiyoruz dedi.
Obama azmi, hitabeti, itidali, inandırıcılığıyla kazandı.
Tarihî olayın dünyanın hayrına seyretmesini dileriz.
4 yıl sonra tekrar seçilmesi Afganistan, Filistin ve Irak’ta kan, huzursuzluk ve adaletsizliği önlemesiyle mümkün olacaktır.
Obama ezberleri bozduğu müddetçe başarır.
Seçilmesi ilk ezber bozmadır.
Babası lokantadan kovulan adamın oğlu devletin başında.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi