Üçyüz tane Hüseyinbir Fatih Terim etmiyor!..

Üçyüz tane Hüseyinbir Fatih Terim etmiyor!..

Allah daha çok versin!.. Eski parayla 140 milyar liraya yakın bir meblağ.. Yeni para bazında ise tamı tamamına 135 bin 595 YTL..
Aylık bu.. Tıkır tıkır.. Kemiksiz et.. Ya da çöpsüz üzüm..
Nereden çıktı şimdi bu para muhabbeti?.. Efendim, Milli Futbol Takımımızın teknik patronu Fatih Terim hocamızın maaş hikâyesi.. Yeniden açıklandı ve ister istemez ülke gündemine oturdu..
Memleketin ekonomik anlamda hali nicedir diye, ara sıra bakıyoruz pencereden dışarı..
Görüntü mü?..
Eski tas, eski hamam!..
ülkemizde iki türlü insan figürü var..
1- Hamuduyla götürenler.. 2- 0ruca devam edenler..
ülkemiz insanlarının bir kısmı 12 ay oruçlu.. Tabii bu oruç Ramazan orucuna da benzemiyor.. Hep yazıyoruz, bir kere daha belirtmekte yarar var; insanların bir kısmının aylık kazançları, açlık sınırının en son hali olarak belirtilen 600 YTL’nin altındaysa, bu kişileri başka türlü tarif etmek mümkün değil..
Her ne kadar, “Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar” denilse de, bu felsefe bizim ülkemizde işlemez!.. çünkü, bizde adamsendecilik vardır, meseleleri çabuk unutmak vardır, sorgulamak huyu ise hiç yoktur..
Böyle şeyler yazınca birtakım çevreler, “Olayları ajite ediyorsunuz, abartıyorsunuz, kazanç düşmanlığı yapıyorsunuz” diyorlar..
Hiç alakası yok!.. Hem elalemin kazandığı paradan bana ne!..
Ama şu önemli..
Abartılı, uçuk ücretler, altta kalanın daima dikkatini çeker..
Kimisi de; “İyi ama daha bıyığı terlememiş genç futbolcuların aldığı paranın yanında Fatih Terim’in aylığı leblebi-çekirdek sayılmaz mı” diyor!.. Kendi çerçevesinde doğru bir tespit olarak görülse de aslında ikisi de ülke gerçekleriyle uyuşmuyor..
Uzatmayalım, sormuşlar Bakan Başesgioğlu’na.. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in maaşı ne kadar, demişler.. 0 da açıklamış.. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu bilmeyecek de biz mi bileceğiz?..
Fatih Terim’in maaşı; 135 bin 595 YTL imiş.. Bu rakamla, Fatih Terim Türkiye’nin en çok kazanan isimleri arasında..
Terim, icad yapan, ülkemize çağ atlatan bir mucid değil.. Ne bileyim, ünü ülke sınırını aşmış bir ilim adamı değil.. Şiir gibi konuşan, akarsu gibi yazan bir edebiyatçı değil.. Alt tarafı bir futbol antrenörü!.. Antrenörleri küçümsediğimizden değil elbette, ama bu işin bir boyu, bir kilosu olmalı..
Fatih Terim’in aylık geliri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün maaşının 8.5 katı.. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ise aylık kazancının tam 15 katı..
Ya profesörlerin, generallerin, öğretmenlerin, emniyet mensuplarının kaç katı?.. 0nları hele hiç söylemeyeyim!.. Moral bozar çünkü..
Ama en vahim ve mühim karşılaştırma, “asgari ücret”te ortaya çıkıyor..
Yani; Terim’le işçi Hüseyin arasındaki fark!..
Terim’in maaşı, 436 YTL olan net asgari ücretin 311 katına denk geliyor. Bir başka ifadeyle; 300 tane Hüseyin, bir Fatih Terim etmiyor!.. Son söz; Adaletin bu mu dünya?..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi