Yılmaz Öztuna

Yılmaz Öztuna

Londra zirvesi

Londra zirvesi

Türkiye’de seçmen istikrara devam dedi. Seçim atmosferi dağılmaya başladı. Muhsin Yazıcıoğlu ve -aralarında İhlâs Haber Ajansı muhabiri arkadaşımızın da bulunduğu- refakatindeki 5 kişinin uğradığı kaza karşısında milletimizin parti farkı falan gözetmeksizin millî birlik oluşturmasındaki yeteneğinin devamını arzu ediyoruz. Birliğin bozulması için sebep yoktur. Ben, iktidarın daha da düzgün yürüyeceği ümidindeyim.
AK Parti iktidarının daha 2,5 yıl müddeti var. 2011 seçimine kadar alternatifi yoktur. Yüce Meclis’in kompozisyonu malûmdur.
Nisan içinde, Türkiye’nin geleceği bakımından önemli dış temaslar ve mutabakatlar gerçekleşecek. Bir çok bakan yorgundur. Sayın Erdoğan’ın Merkez Sağ’ı daha belirgin vurgulayacak yeni bir hükûmet kurması ihtimali yüksektir.
Ergenekon tabir edilen karmaşık ve muğlak dava sürüyor. Devletin ve milletin ne tuzaklara düşürülmek planları yapıldığı ilk defa açığa çıkacak. Böyle fesatçı fikirlerin üniformalı veya sivil bazı kişilere nasıl ve niçin musallat olduğunu anlamamız gerekiyor. Yargının kısa zamanda sonuçlanmasında, tarife sığmaz millî menfaatler vardır.
Seçim sonuçları, Ergenekon özentilerini kıracak, Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyinden sürekli gerilere atan askerî darbeler ihtimalini sıfıra yaklaştıracak mahiyettedir. Politik anlayış sahipleri, seçim sonuçlarını bu yönü ile de okuyacaklardır.
Sayın Başbakan bugün Londra’dadır. G-20 Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil edecek. Seçildiğinden bu yana ilk defa Amerika dışına çıkan Başkan Obama ile tanışacak. 57 yıldan beri tahtta bulunan dünyanın en kıdemli devlet başkanı İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth ile dahi görüşecek. Dünya ekonomisinin nabzı Londra Zirvesi’nde atıyor. G-20’den sonra G-8’e de katılabilecek bir Türkiye’ye doğru azimli ve doğru adımlarla ilerleyeceğiz.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yılmaz Öztuna Arşivi