Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Muhterem cemaat, şunu aklınızdan çıkarmayın!

Muhterem cemaat, şunu aklınızdan çıkarmayın!

Ayna gibi olalım

Allah'ın en sevgili kulu ve saadet güneşi olan Rasûlûllah (S.A.V.) örnek alınmadıkca kurtuluşumuz mümkün değildir. Efendimiz aleyhisselât-u vesselâm, davranışları, yaşantısı ve üstün kişiliğiyle insanlık için en güzel örnektir.

Kur'an-ı Kerim'de:

"Andolsun, Allah'ın elçisinde sizin için uyulması gereken en güzel örnek vardır." (Ahzap S.Â=21) buyurulur.

Ahlâkın en yücesine Rasûlûllah (S.A.V.) sahiptir. (Kalem S.Â=4)

Muhterem cemaat!
Yeryüzünün gelmiş ve gelecek olan en büyük insanı Rasûlûllah'tır. Hiç kimse O'nun kadar temiz olamaz.

Vakitlerini en iyi kullanan Peygamberimizin hayatı düzenliydi. O, gününün bir kısmını ibâdete, bir kısmını dinlenmeye, bir kısmını insanlarla ilgilenmeye ve bir kısmını da çalışmaya ayırırdı. Ne kendisini büsbütün dünyaya ve ne de yalnız ahiret için çalışmaya verirdi.

Rasûlûllah (S.A.V.) hanımlarıyla çok ilgilenirdi. Allah'ı en fazla seven o idi.

Muhterem cemaat!
Şunu hepimiz kesinlikle bilelim ki, Rasûlûllah (S.A.V.) örnek alınacak yegane şahsiyettir.Kalbi; şefkat ve merhametle dopdolu olan, en üstün ahlâki faziletleri kendisinde toplayan yegane bir şahsiyettir.

Çağdaş, sapık ve insanlara huzursuzluktan başka bir şey getirmeyen beşeri ideolojilerin kıskacı altında inim inim inlemekte olan insanlığa tek kurtuluş yolunu sağlayacak olan Peygamber Efendimizin açtığı aydınlık yoldan bütün insanlığın yürümeye zaruret vardır. Çünkü saadetin yolu budur. İnsanlığı iflaha götürecek tek çare de budur.

Bugün insanlığın problemleri O'nun getirdiği nizamın yaşanmamasındandır. Ekonomik sıkıntıların, ruhi olumsuzlukların, ahlâki ifsatın hülâsa bütün olumsuzlukların sebebi de budur.

Muhterem cemaat!
Bizim görevimiz ümmeti olmakla şeref duyduğumuz Rasûlûllah'ın tebliğ ettiği esaslara uymaktır. Kelime-i şehadetle bizler vahyedilen esaslara uyacağımıza dâir söz verdik. Sözümüzün eri olalım. Hepimiz yürüyen birer Kur'an olalım. Bizi görenler yaşantımızdan İslâm'ı öğrensinler. Rasûlûllah Efendimiz bize nasıl örnek oldu ise, o örnek hayatı yaşıyarak biz de bizi görenlere örnek olalım.

Ayna olalım; Efendimizin yaşantısını aksettirelim. Bunu yapabildiğimiz an kurtulmuş oluruz. Problemlerimizin çaresi budur. Sıkıntılarımızın hâlli de bununla mümkündür.

Muhterem cemaat!
Bizler Müslümanız... Müslümanca yaşamaktan gayri çaremiz yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi