Koltuk kimseye kalmaz!..

Koltuk kimseye kalmaz!..

Şu bürokratlar dünyanın en garip insanlarıdır.. Göreve getirilişleri de görevden alınışları da ani olur ve altı üstü iki satırlık yazıya bakar..
Önceki gün ajanslardan geçen bir haber neticesinde sporumuzun emanet edildiği kişilerden biri olan kıymetli bir müdürün görevinden alındığını öğrendik..
Evet, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar görevinden alındı ve Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne getirildi.. Yerine ise Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş atandı..
Tabii kimsenin ağzını torba misali büzemeyiz.. Herkes konuşuyor ve herkes kafasına göre yorumlar yapıyor.. Tamer Taşpınar’ın görevden alınma hikâyesini “ilahlar kurban istedi” tarzında yorumlayanlar var.. Hatta, Tamer Bey’in Ali Sami Yen’deki o çirkin Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden hemen sonra koltuğunu kaybetmesi, insanların gayri ihtiyari birşeyler üretmesine sebep oluyor..
Neyse, kim ne demiş, neyi demek istemiş meselelerini bırakalım, gerçeğe dönelim..
İstanbul’a sportif manada pek çok eserin kazandırılmasında rolü olan Tamer Taşpınar, ekibiyle birlikte sporun geliştirilmesi ve sevilmesinde önemli projelere imza attı..
Birkaç misal verecek olursak, Taşpınar döneminde sporu tabana yayma projesi ile onbinlerce genç taramadan geçirildi.. Olimpiyatların sporcu altyapısı için çalışmalar yürütüldü ve önemli sporcular yetiştirildi.. Yüzme sporunun tabana yayılma ve gelişme projesi tamamlandı.. 26 bin lisanslı sporcu sayısı Taşpınar’ın 6 yıllık görevi süresinde 130 bin gibi rekor bir sayıya ulaştı.. İstanbul’un pek çok yerlerindeki sahalar topraktan kurtarılıp sentetik çimle kaplandı.. Yine Taşpınar döneminde, akademisyenlerden oluşan Bilim Kurulu ile İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, proje üreten bir yapıya kavuşurken, kurum ilk defa TSE Kalite Belgesi aldı..
Kısacası, görevde bulunduğu 6 yılda önemli işlere imza atan Tamer Taşpınar, İstanbul’da tesisleşmeyi iyi bir düzeye getirirken, 170 trilyon liralık yatırımla gerçekleştirilen tesisler de İstanbullunun hizmetine açıldı..
Evet, biraz da Tamer Taşpınar’ın kendisinden bahsedelim..
Görev yaptığı süre içerisinde, nazik, saygılı ve beyefendi tavırlarına şahit olduğumuz Tamer Bey, aslen Rizeli..
1958 yılında İstanbul-Kasımpaşa’da dünyaya gelmiş Tamer Taşpınar!..
0rta öğrenimini Sarıyer’de yaptıktan sonra, İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü’nden mezun olmuş.. 1971 yılında taekwondo sporuna baslamış, siyah kuşak 6. Dan’a yükselmiş.. Türkiye şampiyonu olmuş.. Pek çok uluslararası derecelere imza atmış.. Daha sonra, Taekwondo Milli Takım Antrenörü, ardından Milli Takımlar Teknik Direktörü olarak hizmet vermiş.. 1997’de uluslararası hakemlik kokartını takmış.. 10 yıl boyunca yürüttüğü Taekwondo İl Temsilciliği döneminde, Taekwondo Federasyonu’nun Teknik ve Eğitim Komiteleri’nde de başarılı çalısmalar yapmış..
1984’ten itibaren sırasıyla, antrenörlük, şube müdürlüğü, ilçe müdürlüğü yapan Tamer Taşpınar, Mart 2003’ten beri İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini yürütmekteydi..
Evet değerli okuyucularım; koltuk kimseye baki değil..
Meselâ, Tamer Taşpınar’dan önceki müdür Vedat Bayram’dı.. Koltuk ona da kalmadı.. Tamer Bey’de aynı..
Şimdi Bursa’ya gidiyor.. Gün gelecek oradan da gidecek..
Mehmet Atalay birkaç ay öncesine kadar Gençlik ve Spor Genel Müdürü değil miydi?..
Yok vekildi, yok asalete geçti, yok o zamanki Cumhurbaşkanı Sezer kararnamesini imzalamadı derken, bir de baktık görev bitti..
Bir başka ifadeyle Mehmet Atalay’a da kalmadı koltuk!..
Kararnameyi imzalamamakta direnen Sezer’e de kalmadı.. Tamer Taşpınar’ı görevinden alan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’na da kalmayacak!.. Kararnamesi kısa bir süre önce imzalanan yeni Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de aynı akıbete uğrayacak!..
Bu kararnameleri imzalayan Başbakan Tayyip Erdoğan da zaman gelecek makamı kaybedenlerden olacak!.. Koltuk, SPOR AŞ Genel Müdürlüğü’nde 7,5 yıl başarıyla görev yapan Ayhan Bölükbaşı’ya da yâr olmadı?.. İnanın ki, Bölükbaşı’yı görevden alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da olmayacak!..
Rahmetli Turgut Özal’a kaldı mı?.. Hani şevketlü Cumhurbaşkanı Demirel?.. Nerede 12 Eylül Türkiye’sinin kudretli Devlet Başkanı Evren?.. Ya da, Türkiye insanının gönlünde taht kurmuş olan Adnan Menderes?..
Misalleri çoğaltırsam yüz tane yazıya sığdıramam..
Hasıl-ı kelâm; insanoğlu “kerameti kendinden menkul” zanneder, ancak durum hiç de öyle değildir.. Kişi sadece kendisine biçilen rolü oynar.. Hacmi kadar iş yapar, cürmü kadar yer yakar!..
Koltuğa oturanın hedefi, görevi müddetince olumlu iz bırakmak olmalıdır.. En iyi notu da aziz milletimiz verir.. Zira bu milletin hesabı şaşmaz!..
Tamer Taşpınar kardeşime sportif anlamda İstanbul’a yaptığı hizmetlerden dolayı bir İstanbullu olarak teşekkürlerimi sunuyorum..
Yerine gelen Ömer Gümüş’e de yeni görevinde başarılar diliyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi