S. Arif Emre

S. Arif Emre

Kızılderilileri kimler yok etti?

Kızılderilileri kimler yok etti?

ABD Başkanı Barak Obama, Türkiye’ye karşı güya “SOYKIRIM” sözcüğünü kullanmamış, amma, o sözcük yerine 1915 tarihinde, ülkemizin Ermenilere karşı, BÜYÜK BİR KATLİAM yaptığını ilan etmiş.

Oysa ki, kapsam itibariyle “BÜYÜK KATLİAM” kavramı, soykırım kelimesinden daha geniş ve daha “şümullü” bir ifadedir.
Üstelik bu ağır itham, tarihi boyunca, kesinlikle katliam yapmamış ve tarihi boyunca “müstemlekeciliğe tenezzül etmemiş”, bizim milletimiz gibi şerefli bir millet için söylenmiş olduğundan kanımıza dokunuyor...
Bu sebepten, ABD’nin katliamcı olup olmadığını irdelemek ve ABD’nin nasıl kurulduğuna kısaca bir göz atmak ihtiyacını hissediyoruz...
Bilindiği gibi Amerika kıtası keşfedilince, bu yeni kıtaya önce:
Kanun kaçakları,
Altın arayıcıları,
Bu kıtanın zenginliklerini talan etmek isteyen “macera düşkünleri” akın etmiştir.
Daha o zamandan cinayet ve katliamlar başlamıştır. Amerika’nın hem yerli sakinlerine karşı ve hem de talancıların birbirlerine karşı uzun süren bir kaos ve karmaşa devri yaşanmıştır. Kim hızlı silah çekiyorsa, o üste çıkmış, hak, adalet, hatta devlet fikri unutulmuştur.
Bir süre sonra küçük yerleşim birimlerini “ŞERİF” denilen otoriteler yönetmiş, ondan sonra ABD’nin devletleşme sürecine girilmiştir. Amma bu sürece girilir girilmez, ABD devletleştiği oranda, daha hızlı ve daha yaygın KATLİAMLAR gerçekleştirilmiştir.
Hasılı kelam Kızılderili nesli yok edilinceye kadar, ABD halkı katliamdan vazgeçmemiş, kana doymamıştır.
ABD’nin kuruluş döneminde, sanki devletleşmenin vazgeçilmez bir şartı imiş gibi ayrıca Afrika’dan, korumasız, fakir esirler getirilerek, köle gibi kullanılmış, işkence altında inletilmiş, bu uygulamalar günümüze kadar sürdürülmüştür.
Barak Obama bütün bunları görmemezlikten geliyor.
Birinci Cihan Harbi’nde, milletimizi ve devletimizi, savaş esnasında arkadan vurmaya teşebbüs eden ufak bir Ermeni azınlığın, tedbir olarak yerlerinin değiştirilmiş olmasının tarihin çarpıtılarak Obama tarafından KATLİAM SAYILMASI bir talihsizliktir.
Bu sebepten muhterem Erbakan hocanın, “Kesinlikle ABD süper devlet değildir. Süper devlet kuvveti değil, HAKKI ÜSTÜN tutan devlettir” şeklindeki tesbiti yüzde yüz haklıdır.
ABD nasıl süper devlet olabilir ki, ABD’nin hem iktidar ve hem de muhalefet partileri, İsrail’i kuran bir avuç SİYONİSTİN KAYITSIZ ŞARTSIZ ETKİSİ ALTINDADIR.
ABD nasıl süper devlet olabilir ki, yeni seçilen her ABD BAŞKANI, ilk olarak “BİZİM DIŞ POLİTİKAMIZIN BİRİNCİ TEMEL PRENSİBİ, İSRAİL’İN MENFAATLERİNİ KORUMAKTIR” demek ihtiyacını hissediyor?
ABD nasıl süper devlet olabilir ki, Ariel ŞARON’un Sabra ve Şatilla’da binlerce Müslüman sivili bir gecede katletmesi hakkındaki Birleşmiş Milletler’in hazırladığı KINAMA KARARINI ABD VETO EDEREK KATLİAMA RESMEN ONAY VERİYOR. Bu yetmiyor, GAZZE’DE İSRAİL’İN YAPTIĞI İNSANLIĞIN YÜZKARASI son katliamı bile ABD destekliyor.
ABD nasıl süper devlet olabilir ki; BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TEŞKİLATINI emri altında çalışan, basit bir komisyon olarak görüyor. Statüsünün ADİL VE BAĞIMSIZ HÜKÜMLERE KAVUŞTURULMASINA ENGEL OLUYOR.
ABD nasıl süper devlet olabilir ki; Peygamber Efendimiz’e hakaret eden karikatürlerin yayınlanmasına evet diyen ve PKK lehine çalışan ROJ TV’nin çalışmasına destek veren bir RASMUSSEN’i, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ’ne getiriyor, buna karşı çıkan Başbakan Receb Tayyip Erdoğan’ı susturmak için, Türkiye’yi oyuna getiriyor. Önce RASMUSSEN ÖZÜR DİLEYECEK ve dahi NATO Genel Sekreter Yardımcılığı’nın birisine, bir Türk diplomat getirilecek, “Ben OBAMA OLARAK BU SÖZLERİN BEKÇİLİĞİNİ YAPACAĞIM” dediği halde, sözünde durmuyor...
Netice:
Daha önce de yazmıştım; Obama’nın gelişiyle değişen bir şey yoktur.
Bush, dış politikasında yapacağı operasyonları NARKOZSUZ AMELİYATLAR şeklinde yapıyordu. OBAMA İSE, aynı emperyalist hedeflere narkoz kullanarak erişmek istiyor.
Obama, savaşı IRAK’tan AFGANİSTAN’a taşıyarak hem Afganistan’ı, hem PAKİSTAN’ı operasyon hedefine almıştır.
Obama, ayrıca maşa dururken elini yakmak istemiyor. NATO’yu RASMUSSEN eliyle bir haçlı ordusu gibi kullanarak emellerine erişmek istiyor.
Ve üstelik Obama tarihi tahrif etmek isteyen Ermeni Diasporasına sahip çıkarak milletimize, devletimize ve şanlı tarihimize ağır ithamda bulunuyor.
Yaptığı bu ağır ithamı kendisine aynen iade ediyor, eğer bilmiyorsa tarihimizi gözden geçirmesini tavsiye ediyoruz. Biz kuvveti değil, HAKKI ÜSTÜN TUTAN bir milletiz.
Esasen Hakkı üstün tutmayan devletlerin adı devlet olsa bile devlet tarifine giremezler. DEVLET DEMEK ADALETİ YERİNE GETİRMEK, ADALETİ HAYATA GEÇİRMEK amacıyla kurulmuş olan bir kuruluş demektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
S. Arif Emre Arşivi