Recep Altepe’yle Bursaspor muhabbeti..

Recep Altepe’yle Bursaspor muhabbeti..

Bursa’nın çiçeği burnunda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi severiz..
İstanbul’da bulunmamıza rağmen hizmetlerini takip ve takdir ederiz.. Zaman zaman da birlikte oluruz..
2004-2009 yılları arasında başkanı olduğu 0smangazi Belediyesi’nde pek çok hayırlı işlere imza attı Başkan Altepe!..
Yollar, kavşaklar, spor komplekslerinin yanı sıra ecdad eserlerinin ihyası için verdiği inanılmaz hizmet gerçekten unutulmaz.. Cennetmekân 0smanlı’ya gösterdiği hürmet ve dolayısıyla da kültürel mirasa sahip çıkması, Altepe’nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yolunu açan faktörlerin başında geldi.. Nitekim, 29 Mart seçimlerinde Bursa’nın vefakâr halkı, Recep Bey’i açık farkla Bursa’ya başkan seçti..
Evet, Altepe Başkan’la geçtiğimiz hafta beraberdik.. Bu beraberliğimiz bu defa Bursa dışında gerçekleşti.. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa İl Genel Meclisi Üyesi Gıyasettin Bingöl, Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş ve Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan’la birlikte Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan’a bir nezaket ziyaretinde bulundular.. Esenköy Belediye Meclisi’nin AK Partili üyeleri de bu ziyarette yerlerini aldılar..
Biz de aziz İstanbul’dan sonra mesaimizi en fazla harcadığımız Marmaranın incisi Esenköy’de bu gönül dostlarıyla güzel bir akşam geçirdik..
Recep Altepe, başarılı belediyeciliğinin yanı sıra gönlünü futbola vermiş bir Bursaspor taraftarı.. Recep Başkan’ın Esenköy’e geleceğini duyan Bursaspor taraftarları başkandan önce Esenköy’e gelip ellerinde flamaları ve atkılarıyla başkanlarını beklemeye başladılar..
Recep Başkan’la kucaklaşmaları ise görülmeye değerdi..
Recep Altepe’yle daha 0smangazi Belediye Başkanıyken Bursaspor sohbeti yaptığımızda, işbilen bir yönetim ve iyi bir kadroyla Bursa’nın Süper Lig’de şampiyon olacağını söylemişti.. Ve ardından da eklemişti; “Bursaspor’un arkasında 3 milyonluk bir şehir var.. Heyecan var.. Coşku var.. Sevgi var.. Türkiye’de İstanbul’daki büyükler de dahil hangi takımın arkasında böyle bir potansiyel var?.. Doğru bir stratejiyle biz bu işi bitiririz..”
Güneşin batışının en güzel izlenebileceği yerlerin başında gelen Esenköy sahillerinde gezerken, Altepe’ye bu sözlerini hatırlattım..
Evet Sami Bey düşüncemde değişiklik yok, dedi.. Ve devam etti.. “Bursasporun gelirlerinin arttırılması lazım.. Biz bu gün (7 Mayıs) itibariyle Bursaspor’a üç bin sekizyüz metre arazinin tapusunu verdik.. Burada benzin istasyonu yapabilirler.. İnşallah bunu yenileri takip edecektir.. Biz yurtdışına çıktığımızda Bursasporumuzla tanınmak istiyoruz.. Bursa’nın bu konuda layık olduğu yere gelmesi için gereken adımları atacağız.. Çocukluğundan beri sırtında Yeşil-Beyaz formayı taşıyan bir belediye başkanı olarak Bursaspor’un başarılı olması için üzerimize düşeni yapacağız.. Bursaspor’a kalıcı gelirler sağlayacak imkânları kulübümüze sunacağız.. Bu şehrin değerlerini ayağa kaldıracağız.. Bunun için üzerimize ne düşüyorsa yaparız.. Takım, Ertuğrul Sağlam hocayla müthiş bir ivme yakaladı.. Bu istikrarın süreceğine inanıyorum.. Ligi iyi bir yerde bitirdikten sonra yeni hedefimiz şampiyonluk olmalıdır.. Bu da yapılacak akıllı transferlerle gerçekleşir.. Tekrar ediyorum Sami Bey, Bursaspor’un Bursa şehrinin tek takımı olması güzel Bursamız için fevkalâde önemli bir avantajdır..”
Denizin adeta komparsita yapan masmavi dalgaları eşliğinde Recep Başkanı dinledim.. Söylemleri samimi ve hasbiydi..
Bana göre, Altepe’nin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olması da Bursaspor için bir avantaj..
Futbolu sevmesi, Bursa’nın öz evladı olması ve en önemlisi Bursaspor’un şampiyon olması gerektiğine inanması..
Öyle anlaşılıyor ki,Bursaspor’un tarih yazacağı günler yakın!..
Başkan Altepe’ye ve 1963 doğumlu Bursaspor’a biz de başarılar diliyoruz.. Allah, gönüllerine göre versin!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi