Çarşı, âleme karşı.. UEFA da Çarşı’ya karşı..

Çarşı, âleme karşı.. UEFA da Çarşı’ya karşı..

Bilmece gibi bir başlık değil mi değerli okuyucularım?.. Çözün çözebilirseniz!.. Beşiktaş, bildiğiniz gibi Salı gecesi Dolmabahçe Stadı’nda İngiliz devi Manchester United’e 1-0 yenildi..
Maçın kritiğine girmenin yerine başka bir meseleden bahsetmek istiyorum..
Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu Çarşı, bu defa sert kayaya çarptı..
Kim bu kaya?.. UEFA..
Çarşı az buz bir grup değil.. Tribünlerde sosyal içerikli meselelere de parmak basan sloganlar üretiyor.. Bazen de haddi oldukça aşıyor.. Mesela, Ali Sami Yen’deki son lig maçında da bir avuç Beşiktaş taraftarı, ki, onlar kesinlikle Çarşı Grubu’nun elemanlarıydı, sel olaylarında vefat eden vatandaşlarımız için slogan attılar.. Hem de acayip slogan!.. “Kahrolsun İstanbul Belediyesi” diye feryat ettiler.. Sanki, yağmuru Kadir Topbaş yağdırdı.. Sanki, sele İstanbul Belediyesi sebep oldu.. Sanki, o bahtsız insanları belediye öldürdü.. Neyse.. Devam edelim.. Manchester United maçı öncesi ise işler daha bir karıştı.. Beşiktaş tribünlerinin “Her şeye karşı” olmasıyla ünlü bu taraftar grubu, kelimenin tam anlamıyla şok oldu.. Pazartesi günü kontrol amacıyla Dolmabahçe Stadı’na gelen UEFA temsilcileri, Çarşı’nın içinde karakteristik “A” harfi olan pankartlarını, “anarşizmi” simgelediği gerekçesiyle kaldırttı.. Vay canına!.. Adamlar neleri takip ediyorlar.. Ve sonunda UEFA’nın dediği oldu.. Sağa-sola istediği gibi slogan atan Çarşı, UEFA’ya sesini çıkartamadı.. Bir başka ifadeyle, alâmet-i farikası “herkese muhalefet” olan Çarşı’ya, bu defa UEFA karşı çıktı..
¥
FATİH HOCA DA UEFA’YA TAKILDI..
Haber bu ya, FIFA görevlileri, Fatih Terim için Portekizli hakeme uyarıda bulunmuş..
“Türklerin hocası hırçındır, sizi baskı altına almasına izin vermeyin” telkini edilmiş.. Bunun üzerine de hakem, takip ettiğiniz gibi 25. dakikada Terim’i tribüne yolladı..
Atılış meselesinin haberleşmiş şekli böyle..
Doğruluğu-eğriliği tartışılabilir, ancak Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in Avrupalı hakemler tarafından fişlendiği aşikâr!.. Çünkü pek çok müsabakada hakemlerle takışıyor Terim!..
Bunu neden yapıyor?..
Gergin hareketlerinin futbolculara negatif olarak yansıyacağını bilmeyecek kadar tecrübesiz mi?.. Yoksa, “Bakın ben ne biçim adamım, değil hakem, en kralını takmam” kabilinden şov yapıp tribünlere mi oynuyor?..
Ne yaparsa yapsın, Milli Takım’ın teknik patronu, şu görünen agresif haliyle artık Milli Takım’ı kaldıracak ve taşıyacak evsafta gözükmüyor..
Evet, futbol heyecandır!.. Futbol mücadeledir.. Futbol coşkudur.. Futbolda kazanma arzusu vardır.. Ama bunlar var diye de centilmenliğin dışına çıkamazsınız!..
Geçen haftaki Bosna Hersek maçının hakemi Portekizli Manuel Olegario Bartolo Benquerenca, velev ki uydurma bir faul vermiş dahi olsa ve bunun sonucunda da gol yemiş bile olsak, bir teknik adamın bağırıp çağırmaması, neticesinde de sahadan kovulmayı hak edecek davranışlarda bulunmaması gerekir.. Futbol, artık sadece sahada oynanmıyor değerli okuyucularım..
Artık herkes herkesi takip ediyor.. Kimin yumuşak karnı varsa oraya çalışılıyor.. Fatih Terim de agresifliğinden dolayı maalesef bizim takımımızın yumuşak karnı.. Ve bunu iyi bilen FIFA yetkilileri de hakemi uyarıyor..
Yazının başında belirttiğimiz gibi; “Türklerin hocasına dikkat edin.. Geçmişte vukuatları var. Oldukça hırçındır.. Üzerinizde baskı kurmasına izin vermeyin.. En ufak kural dışı hareketine göz yummayın” diyorlar..
Bu mesajı alan hakemin de psikolojik olarak etkilenmemesi mümkün değil... Portekizli hakem, zaten FIFA’nın, kalite olarak “orta şekerli” hakemler listesinde!.. FIFA’ya yaranacak ki listede üstlere çıksın!.. Ve ilk harekette Fatih hocayı saha dışına gönderiyor..
Netice-i kelâm, hocaya dostane tavsiyelerimi söyleyip yazıyı bitireyim..
Fatih Terim’in futbol bilgisine, antrenörlük görgüsüne elbette ki saygı duyarız.. Ancak, Fatih hoca, hırslı olmakla kavgacı görünmeyi birbirinden ayıracak!.. Yaş itibariyle de en tecrübeli dönemini yaşıyor.. Hırsını yenmesini bilecek.. Gerek tribünlere, gerekse sahadaki futbolculara örnek olacak.. Saha dışındaki babacan ve sevecen tavırlarını maç anında da gösterecek.. Bunları ya yapacak, ya da köşesine çekilecek..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi