Rahim Er

Rahim Er

Diyarbakırspor’a karşı edepsizlik

Diyarbakırspor’a karşı edepsizlik

Yakası açılmadık küfürler, kavga-dövüş, palalı-dönerli serserilikler, hakem linçleri, takımını putlaştırma, renk şovenizmi. Bugüne kadar her türlü futbol rezaletini gördük.
Şimdi onlara bölücülük de eklendi.
Bir de niçin futbol? Dendiğinde içi boş bir klişeyle “centilmenlik için” denir.
Biz futbol yazarı değiliz.
Anlamayız da.
Ancak anlamadığımız, futbolun oyun tarafı.
Pervasız taraftarın yol açtığı muhtemel sosyal, sosyolojik, siyasi ve kültürel patlamaları çok iyi tahmin ederiz. O da bizim işimiz. Bu noktada futbol, futbol olmaktan çıkar, müdahaleyi icap ettirir bir hastalık haline dönüşür.
Bursa’da oynanan Bursaspor-Diyarbakırspor maçında bazı Bursasporlu taraftarlar “PKK dışarı!” diye slogan atmışlar. Diyarbakırspor başkanı da bu ucuz haykırışa öfkelenerek takımı ligden çekiyorum demiş. Tamamen haklı. Edepsizliğin böylesi daha evvel görülmemişti. Güzide bir şehrimizin güzel bir takımına karşı bu haksızlığı yapmak kimin haddine! Dörtlü Açılımla yaraları sarma çareleri aranırken bazı marazi tipler, bu ülkenin bir takımına karşı sözüm ona kendi takımlarını tutuyorlar. Bu cahillerin ettiği lafı kulakları duymuyor.
Hakem, bu slogan üzerine maçı derhal durdurmamakla yanlış yapmıştır.
Polis, kaç kişi olursa olsun, kamera kayıtlarıyla bu maçkolikleri bulup bölücülük yapma suçundan mahkemeye sevk etmelidir. Bu tipler hiç olmazsa 5 yıl süreyle stadlara girememeli. Failler yakalandığında görülecektir ki çoğu Bursalı değil. En gözde illerimizden olan mübarek Bursa şehrinin Emir Sultan hemşehrisi yerlileri misafirlerine böyle bir saygısızlık yapmazlar..
Aziz Bursa valimiz, aziz ağabeyim Şahabettin Harput Beyin ne kadar üzüldüğünü görür gibiyim. Önce yakından tanıyıp sevdiği Cüneydimizin kazasına üzüldü, sonra Bursa’da bir fabrikada yangın çıktı, ölenler oldu ona üzüldü, şimdi de böyle bir hadise vuku buldu. Eminiz ki Diyarbakır, Diyarbakırlı ve Diyarbakırlı futbolcuya karşı işlenen bu haksızlığa karşı engin devlet tecrübesiyle bir çare bulacak ve kırılan kalbleri tamir edecektir.
Neler olabilir?
Biz üç teklif yapacağız.
1-Bursa ve Diyarbakır kardeş şehir ilan edilebilir.
2-Diyarbakırspor, Bursa’nın misafiri olarak Uludağ’da 15 gün kampa davet edilebilir.
3-Bursaspor taraftarları ilk maçta pankart açarak “hepimiz Diyarbakırsporluyuz” diye yazabilirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi