Ekrem Kızıltaş

Ekrem Kızıltaş

Kutsal emanetler!..

Kutsal emanetler!..

Güzel şeyler de oluyor. Evet, dünya üzerinde -özellikle de Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda- yaşanan olumsuzlukların yanında, arasıra güzel şeyler de yaşanıyor.

İHH tarafından bu sene 4.'sü organize edilen Uluslararası Yetimler Buluşması da bunlardan birisi.

Dünya üzerinde savaşlar ve tabii afetler sebebiyle yetim kalan 143 milyon ve savunmasız durumda 400 milyon çocuk bulunduğunu, 60 milyon çocuğun geceleri yataklarına aç bir şekilde yattığını, yetersiz beslenme ve açlık sebebiyle yılda 5 milyon çocuğun 5 yaşına gelmeden hayatlarını kaybettiğini, Afrika'da her dakika 5 yaşın altındaki 8 çocuğun aşı olma imkanı bulamadığı için öldüğünü... öğrenmek moral bozucu olsa da, Lübnan, Irak, Etiyopya, Sudan, Çeçenistan, Doğu Türkistan, Kırgızistan, Pakistan ve Makedonya'dan gelen 50 civarında yetimle İstanbul'da buluşmak, güzel bir şey.

Bu buluşma, sürekli burun direklerinizi sızlatsa ve sizi zaman zaman güya gözünüze bir şey kaçmış gibi yapmaya mecbur bıraksa da...

İHH'nın 4. Uluslararası Yetimler Buluşması için kullandığı sloganlardan birisi olan 'Kutsal Emanetler İstanbul'da', ne kadar da anlamlı bir söz. Genel Yayın Müdürümüz Nejdet Kutsal'ın da dediği gibi: "Ne kadar da yakışıyor Kutsal Emanetler sözü bu çocuklara. Halbuki Kutsal Emanetler sözü başka bir şey için kullanılsa canımız fena halde sıkılırdı!.."

Yetimler Buluşması için Gazze'den beklenen çocuklar 'henüz' gelememişler. Anadolu Kartalı Tatbikatı'nın iptaline ve TRT-1'deki Ayrılık dizisinde zulümlerinin birazının olsun gösterilmesine canı sıkılan İsrail, sınır kapısında diğer yetimlerle buluşmak üzere Türkiye'ye gelmeyi bekleyen çocuklara izin vermemiştir herhalde...

Yetimler Buluşması, İstanbul'dan sonra Ankara, Konya, Kayseri ve Diyarbakır'da yapılacak programlarla devam edecek.

Genel Başkan Bülent Yıldırım'ın verdiği bilgilere göre, şu an itibariyle 23 ülkede 15 bin 146 yetim çocuğun beslenme, sağlık, giyim ve eğitim ihtiyaçları, İHH'nın uygulamasını geçtiğimiz yıllarda başlattığı 'Sponsor Aile Sistemi' ile karşılanıyormuş.

Anladığımız kadarıyla sistem, ailelelerin geçimine sponsor olmayı düşündükleri çocuklar için İHH'nın oluşturduğu sisteme dahil olup, çocuk başına aylık olarak 70 TL kadar bir para ödemeleriyle yürüyor.

Evet, yetim bir çocuğun bütün ihtiyaçları için ayda sadece 70 TL...

Yıldırım, hedeflerinin kısa sürede 100 bin yetim çocuğa bakar hale gelmek ve bu rakamı gittikçe de artırmak olduğunu söylüyor.

Savaş ve tabii afetler sebebiyle ailelerini kaybeden çocuklarla alakalı bu faaliyetin yürütüldüğü bölgeler, ağırlıklı olarak Hıristiyan misyonerlerin faaliyet yürüttüğü ve yetim Müslüman çocukları Hırıstiyanlaştırmaya çalıştığı bölgeler.

Böylelikle, 'kutsal emanetlere' sahip çıkılmış oluyor.

Aktarmaya çalıştığımız sadece İHH'nın yaptığı faaliyetlerin küçük bir bölümü. Diğer yardım kuruluşlarımızın da çalışmaları var tabii ve onlar da başta 'kutsal emanetler'le ilgili olanlar olmak üzere, Ümmetin üzerine terettüp eden diğer hususlardaki faaliyetleri, canla başla sürdürüyorlar.

İyi şeyler de oluyor diyorduk ya...

Evet hakikaten iyi şeyler de oluyor.

İyi ki İHH var, iyi ki CANSUYU var, iyi ki DENİZ FENERİ ve diğer yardım kuruluşlarımız var.

Onlar, bizlerin küçücük katkılarını birleştirerek oluşturdukları imkanları, üzerimize görev düşen sahalara aktarıp; hepimiz adına, büyük işler yapıyorlar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekrem Kızıltaş Arşivi