Kasımpaşa duman etti..

Kasımpaşa duman etti..

Böyle bir enteresan haftaya yıllardır rastlamadım.. Fenerbahçe Bursaspor’a Zico’nun lüzumsuz fantazisinden dolayı yeniliyor..
Ve ertesi gün de Leverkusen yaralısı Galatasaray’ın Kasımpaşa’yla maçı var..
Kasımpaşa lig sonuncusu.. Şöyle ya da böyle hatalar olmuş, takım bir türlü istenilen performansı yakalayayamış ve bu sezon istediğini alamamış.. Herkesin; “Allah, Kasımpaşa’nın yardımcısı olsun, artık Galatasaray Kasımpaşa’ya atar da atar” dediği bir an!.. öyle ya; Galatasaray’la Kasımpaşa’nın kadrosu bir mi?.. Artık, 4 mü atar, 5 mi, 6 mı, Allah bilir.. Ucu açık bir skor.. Tahmin et edebildiğin kadar.. Bu vesileyle de Avrupa kulvarından düşmesini de gargaraya getirir ve taraftarıyla barışır Galatasaray!..
İyi ki varsın Kasımpaşa!.. İyi ki senle oynuyor Galatasaray!..
Evet bunlar maç öncesi konuşulan sözlerdi.. Ve doğrusu bu satırların yazarı olan bendeniz de Galatasaray’ın Kasımpaşa’yı rahat bir şekilde yeneceğini düşünenlerdendim..
Ama bir şey hesap edilmedi.. 0 da; “Kasımpaşa ve Kasımpaşalılık ruhu..”
0 Kasımpaşa ki kimleri yetiştirmedi?..
Türk futboluna ne futbolcular, ne sporcular armağan etti doğum tarihi 1921 olan Kasımpaşa..
Ve Kasımpaşalı futbolcular belki de bu sezon ilk defa “gerçek Kasımpaşa” gibi oynadılar ve Galatasaray’ı Ali Sami Yen’de 1-0 mağlup ettiler..
Attıkları, on numara bir goldü.. Golü atan Erhan Küçük aslında bu tür gollere yabancı değil.. Bir başka ifadeyle Erhan bu golleri ilk defa atmıyor.. Geçen yıl play-off’taki Diyarbakırspor maçını hatırlayanınız var mı?.. 0 müsabakada Erhan Küçük’ün son dakikada serbest vuruştan attığı füzeyle finalde Altay’ın rakibi olmuştu Kasımpaşa ve aynı Erhan, Altay maçının da kahramanıydı..
Uzatmayalım; Kasımpaşa direndi, dik durdu.. Defansı mükemmele yakın oynadı.. Kalecisi dikkatliydi.. 0rta saha oyuncuları ve özellikle de sağ kulvarda oynayan özgür, hızlı çıkışlarla Galatasaray gerilerini rahatsız ettiler.. Ve de bileklerinin hakkıyla bir galibiyete imza attılar..
Bundan sonra ne olur?.. 15 puanlı Kasımpaşa ligde kalmaya muvaffak olur mu?.. Neden olmasın?.. 3 puanlı bir sistemde ve daha da bitime 11 haftanın olduğunu nazarı dikkate alırsak, niye başarmısın?.. Galatasaray önünde mücadele eden Kasımpaşalı futbolcuları gördük.. Bundan sonra her maçı bir final olarak kabul edip dikkatli bir şekilde oynarlarsa; Fatih Akyel’li, Jens Berthly’li, Alpaslan’lı, Barbaros’lu, Erhan’lı, Merthan’lı, ömer’li, Tolga’lı, Faruk’lu, özgür’lü ve de Uğur Tütüneker’in komutasındaki Kasımpaşa, şansını son ana kadar zorlar..
Kasımpaşa başkanı için de iki kelime edeyim.. Hasan Hilmi öksüz.. Maçtan sonraki demecine baktım, son derece dengeli.. Futbolun fanatizm olmadığına, centilmenlik, dostluk, barış ve sevgi olduğuna inanmış!.. Ligin bazı takımlarının eli purolu monşer tipli başkanlarına benzemiyor.. Halk insanı gibi konuşuyor.. Tek kelimeyle içimizden biri..
Bir İstanbullu ve de bir Fatihli olarak, başkanın şahsında, yöneticileri, futbolcuları ve tüm Kasımpaşa’lıları tebrik ediyorum..
Dilerim Allah’tan, ligde kalırlar..
Netice-i kelâm; yazının başında ‘böyle bir haftaya uzun zamandan beri şahit olmadım’ dedim.. Gerçekten de öyle.. Fenerbahçe elinde altın bir tepsiyle Galatasaray’a hayatının imkanını sunuyor, Galatasaray ise “istemem” diyor!..
Sivasspor da evinde 2 puan kaybedince bu haftanın talihlisi Beşiktaş oluyor.. Tabii, kesin konuşmak için henüz erken..
Daha köprülerin altından çok sular akar..
Bu pilav, daha çok su kaldırır..
-
NOT: MüSİAD Sakarya Şubesi'nin 10. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden Şube Başkanı seçilen işadamı Mehmed Aracı kardeşimi ve değerli yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyorum.


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi