Bak şu konuşana, D. Bahçeli'nin kongre öncesi iddiası!

Bak şu konuşana, D. Bahçeli'nin kongre öncesi iddiası!

8 Kasım 2009 tarihinde yapılacak olan MHP’nin 9. Olağan Kongresi öncesi Devlet Bahçelinin Kongrelerinde olabilecek provokasyondan İktidarı ve Emniyeti suçlayıcı ifadesi çok calibi dikkattir.
Bahçelinin, Kongre öncesi yaptığı Türk Siyaseti için son derece talihsiz ve zımnen olacaklardan iktidarı suçlayıcı konuşması, gelenek haline gelen “Lidere muhalefet edenler susturulur, Lider söz konusu ise her şey teferruattır “sözüne tipik bir örnektir.
İdeolojisini; Lider, Teşkilat, Doktrin teslisi(!) üzerine bina edenler, Ülkücü hareketin Akıl, Kültür ve Ahlak temellerini ihmal ediyorlar.
Bu satırların yazarı, Ülkücü Harekette Ülkü Ocakları, Cezaevleri, MÇP, BBP serüveni içerisinde 32 yılını acılarla, çilelerle hizmetlerle geçirdi. Her halükarda, yaşadığım 32 yıl, yazar ve akademisyen olarak MHP ye dair kalem oynatma hakkını kendimde görüyorum. MHP Genel Başkanının Kongre öncesi bu talihsiz beyanatı Genel Başkan Adayları Hakkı Şafakses ve Ahmet Reyiz Yılmaz’a yapılabileceklerin kılıfı ve başkalarının üzerine yıkma ameliyesinden başka bir şey değildir.
Siyasi Partiler Yasası nedeniyle Siyasi Partilerde Parti içi demokrasi maalesef kurulamamaktadır. Mevcut yasa lider sultasını ve lideri layusel (tartışılamamak)haline getirmektedir. Siyasi Partiler Yasası derhal değiştirilmeli ki Partiler demokratikleşsin ve dolayısıyla TBMM demokratik açılımın tecelligahı olsun. Türkiye ancak bu süreçle demokratikleşebilir.
Bahçelinin Kongre öncesi sarf ettiği demeç Partisinin ve partililerinin provakasyonlara açık olduğunun itirafından başka bir şey değildir. Partili ve ülkücüleri sokak hareketlerinden uzak tuttuğunu iftiharla! beyan eden Sayın Bahçeli’nin Kongresinin aklı selimle,suhuletle ve uhuletle yapılamama endişesini ajitasyon ve diğer genel başkan adeaylarından çekinme olarak algılamak mümkün.
MHP’nin maalesef geleneğinde Genel Başkana, İdeolojiye, teşkilat yapılanmasına karşı olanlara acımasızlık ve vurun söyletmen mantığı söz konusudur.
Bahçeli şu soruların cevabını verebilir mi?
Efsane Başkan Merhum Muhsin Yazıcıoğlu, MÇP den ayrıldıktan sonra hemen her şehirde şiddet içeren provokasyonları kim ya da kimler yaptırdı?
Yine efsane başkanlardan Ramiz Ongun’un çadırını Erciyes’te kim söktü? Kim ya da kimler sözlü ve fiili tacizde bulundu?
MHP’ye Genel Başkan adayı olmak isteyen Prof.Dr. Ümit Özdağ’a yapılan fiili saldırıyı kimler yaptı? Yoksa partinizde görünmeyen uzaylılar mı var?
Kilis Belediye başkanını makamında kim ya da kimler öldürdü?
MHP Van il başkanını makamında kim ya da kimler çekiçle dövdü?
Sayın Bahçelinin de aday olduğu kongrede Tuğrul Türkeş taraftarları nasıl kongreyi iptal ettirdi? Kim, Kimleri illegaliteye davet etmişti?
MHP kongrelerinde şiddet gösterilerini BBP liler, ANAP lılar, Saadet Partililer, Emniyet mensupları, Ak partililer mi yaptı?
Bahçeli, Hakkı Şafak Ses ve Ahmet Reyiz Yılmazın Adaylıklarından, salona girişlerinden, kongre konuşmalarından rahatsızlığını, Kongrede yandaşlarının her iki adaya beklenen ve tahmin edilen protestolarına ve şiddet gösterilerine ya engel olamamasının mazeretini ya da kılıfını hazırlıyor.
AK Partinin, bir devlet projesi olarak takdim ettiği ,DTP nin provokesi ve iktidarın süreci iyi yönetememesinin sonucu ortaya çıkan Türk milletinin doğal tepkisini oya tahvil etmek ve durumdan vazife çıkarmak havasında olan MHP idarecileri ile karşı karşıyayız.
Bu süreçte dahi Bahçelinin seçileceğini bildiği halde kongrede olabileceklerin Millet nezdinde MHP nin imajına zarar vereceği tahmini ile talihsiz demecini vererek günah keçisini(!) önceden ilan ediyor.
MHP nin bir lider ve kadro sorunu vardır. PKK ve Bölücülüğe karşı Milleti MHP ye oy vermeye davet eden Bahçeli, Ülkücüleri toplama ve toparlama görevini yapamamaktadır. Dışarıya güvercin içeriye şahin kesilerek lider olunmaz.
MHP de değişim rüzgârları esiyor. MHPnin yeni bir zihniyete, açılıma ihtiyacı var.
Kongrede olabileceklerden, yaşanacak ayıplardan, iktidarı ve Emniyeti suçlamak, zımnen tehdit etmek tevilden ve iktidarsızlıktan(!) başka bir şey değildir.Kongre milletimize hayırlar getirsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi