Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Kurban Bayramı’na eriştik

Kurban Bayramı’na eriştik

Bayram, bir dinde mübârek addolunan günlere denir. Fani günleri bayram yapan sır, imân ve Allah (c.c.)'a kulluk duygusudur. Herkes bayramlarda dinî ve İslâmî muhabbet ölçüsüne göre feyiz alır. Allah'ın dinini yaşamayanların bayramı yoktur.

Allah'ın dinini yaşayanlar bayram dendiği zaman "şeker" ya da "et" yemekten başka bir şey anlaştırılamaz oldu. Bayramlar et bayramına şeker-tatlı bayramına dönüştü. Asıl sebepleri ve gerekleri unutuldu.

Değerlerimize yabancılaştık. Bayramlardan uzaklaşıyoruz. Ele alınış itibariyle diğer tatil günlerinden farksız hâle geldi. Bu bayramlar bizim. Bunların kazandıracağı bütün güzellikleri yaşamalıyız. Zira bugünler bizim toparlanmamızı temin etmeli. Alışılagelmiş kutlama mesajlarıyla geçiştirilecek bir olay değildir bayramlar.

Mânãsını bilenler için bayram neş'e ve sürûr günüdür. Bizler bu mânâyı yine günümüz dünya Müslümanlarının halini de dikkate alarak anlamak zorundayız. öyle ise bugün:

Bayram günlerinde çevremize dikkat edelim:

• Kenarda bucakta boynu bükük bir yetim kalmasın...

• Ziyâret edilmeyen büyük kalmasın...

• Sevindirilmeyen küçük kalmasın...

• Gönlü hoş edilmeyen hasta kalmasın...

• Hatırı sorulmayan yaralı kalmasın...

• Ve Fâtiha'larla rûhuna ziyafet verilmeyen hiçbir mevtâ kalmasın...

Şu mübârek günde duâ edelim:

Yâ İlâhe'l-Âlemin!.. Yalnız Sana ibâdet ediyor ve yalnız Sen'den yardım diliyoruz... Bizleri yardımına nail eyle...

Şu mübarek günde ellerimizi açtık, boynumuzu büktük, kemâl-i edeb ile Sen'den istiyoruz, bizi boş çevirme Yâ Rabbî...

Kâinat üzerinde İslâmî yaşantı için güç harcayanları muzaffer eyle... O imanı, o aşkı, o samimiyeti, ihlâsı bizlere ve neslimize de ihsan eyle Yâ Rabbî!..

Din ve dünyevîlerimizi mamur iki cihanda aziz eyle Yâ Rabbî!..

Şu mübarek Kurban Bayram gününde kestiğimiz kurbanları ve bütün ibâdetlerimizi dergâhında kabul eyle Yâ Rabbi!..

Şu mübarek günleri Müslümanların kurtuluşuna vesile ihsan eyle Yâ Rabbi...

İnancımızın yaşanması bayramını da bizlere idrak etmeyi nasip eyle Yâ Rabbi... Malımızı canımızı bu yolda harcıyacak imanı bizlere ihsan eyle Yâ Rabbi...

Yâ Rabbi...

İdrak ettiğimiz şu mübarek Kurban Bayramı'nda sevinmemize dünyanın birçok yerinde kâfirlerin Müslüman kardeşlerimize baskıları, zulümleri mani olmaktadır. O zalimleri Kahhâr ismi celîlin hürmetine perişan eyle Yâ Rabbi!..

Kur'ân'ı yaşamak Sünnet'i hayatımıza uygulamak azmindeyiz; buna engel olan zalimleri de def eyle Yâ Rabbi...

Yâ Rabbi!..

Bizleri mahçup etme. Hesap gününde amel defterimizi sağdan alanlardan eyle... Hayırlı nesil yetiştirmemizi ihsan eyle... Zihnimizi aç, ilmimizi artır. İmanımızı kuvvetlendir. Rızkımızı bol ve geniş eyle... Haramlardan muhafaza eyle... Dertlilerimize deva, borçlarımıza eda, hastalarımıza şifâ ihsan eyle...

Bizlere İslâm'ı yaşama azmi ve gayretini ihsan eyle...

Peygamber (s.a.v.) Efendimiz'in şefaatına nail eyle...

Yâ Rabbi!..Şu anda Kâbe-i Muazzama'nın civarında bulunan din kardeşlerimizin haccların, mebrur eyle... Bizlere ve evlatlarımıza da en kısa zamanda tekrar tekrar Efendimiz'in ayak ucunda salât-u selâm okumayı, Kâbe'yi tavaf etmeyi, Safa ve Merve'de sa'y etmeyi, Arafat'ta Vakfe'yi, Müzdelife'de gecelemeyi, Mina'da şeytanın gözünü kör etmeyi nasip eyle... Dualarımızı Kâbe-i Muazzama'da yapılan dualar mesabesinde eyle Yâ Rabbi... Âmîn.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi