Rahim Er

Rahim Er

Madde madde Hüseyin Barack ve Tayyip Erdoğan

Madde madde Hüseyin Barack ve Tayyip Erdoğan

Madde madde sıralamak gerekirse

1- Hüseyin Barack Obama-Recep Tayyip Erdoğan, iyi iki arkadaştır.
2-7 Aralık 2009 Zirvesi, Turgut Özal’dan bu tarafa en itibarlı Washington ziyaretidir.
3-ABD dünya devleti kalabilmesinde Türkiye’nin olmazsa olmaz değere sahip olduğunu kesinkes idrak etmiştir.
4-Erdoğan-Obama zirvesinde şu ân dünya gündemini meşgul eden bir numaralı ihtilaflar, savaşlar, zenginlikler ve yapılması gereken ilmi çalışmalar dahil her ne var ise onların görüşülmesiyle Türkiye’nin bir dünya aktörü olduğu tescil edilmiştir.
5-Türkiye’nin coğrafyasının tek hakimi, bölgesel süper güç, bir dünya dengesi ve yükselen yıldız olduğu şeksiz ve şüphesiz kabul edilmiştir.
6-Obama’nın zayıf tarafının iç ekonomik kriz ve Erdoğan’ı sırtından vuranınsa terör olduğu bir kere daha fark edilmiştir.
7-Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan, Washington’da Türk milletini ve İslam ümmetini vakar ve vukufiyetle temsil etmiştir.
8-Bu temsil vasfıyla buradaki bütün zeminlerde terörün her çeşidini lanetlediği gibi İsrail’i yine eleştirmiş, Amerika’dayım, dersem ne olur gibi ucuz hesaplar yapmamıştır.
9-Böylece İsrail kurulduğundan bu yana Davos’tan itibaren arka arkaya diplomatik mağlubiyetler almaya başlamış, Amerika İsrail için Türkiye ile kötü olmamış ve İsrail efsanesine iğne batırılmıştır.
10-Türk hükümeti, mazlum ve mağdur ve perişan Gazze halkının milletlerarası alanda tek savunucusu olduğunu göstermiştir.
11-Beyazsaray, Ermenistan’a da İsrail’e de Türkiye ile iyi geçinme mecburiyetinde olduklarına dair satır arası diplomasisiyle gerekli mesajları yollamıştır.
12-Başbakan Erdoğan, Amerika’nın merkezinde ABD ve İsrail’e kendileri üretimden vaz geçmedikçe İran’ın nükleer silah üretmesine karşı gelemezler demekten çekinmemiştir.
13-Bu zirve ile görülmüştür ki Hüseyin Barak Obama-Recep Tayyip Erdoğan ikilisi cihan sulhü için bir şanstır.
14-Putin’e karşı Erdoğan karizmasının ABD için bir fırsat olduğu Beyazsaray tarafından anlaşılmıştır..
15-Türkiye ilk defa AB’ye yarın çok geç olabilir imasında bulunmuştur.
Bunlar Model Ortaklığın mahsulleri...
Stratejik Ortaklık gibi hüsrana uğramamasını dileriz. Bir şey daha dileriz. Devletlerin dostluğu şahıslarla kaim olmasın. Zira devlette devamlılık esastır. Fakat şu da bir gerçek ki makamlar her zaman sahiplerini bulamıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi