Abdullah Yıldız

Abdullah Yıldız

Denizli’de Namazla Diriliş Coşkusu

Denizli’de Namazla Diriliş Coşkusu

Cumartesi ve Pazar günü Denizli ve ilçelerinde “Namazla Diriliş” coşkusunu iki bini aşkın kardeşimizle birlikte yaşadık, elhamdülillah. Denizli’nin merkezinde ve Çardak, Bozkurt, Buldan ve Tavas ilçelerinde Diyanet-Sen Denizli şubesi ile Namaz Gönüllüleri Platformu’nun birlikte organize ettiği beş program, namaz sevdalılarının iman, heyecan ve bilinç tazelemelerine vesile oldu.
Namazla Diriliş Seferberliğinde başından beri kalbi, kalemi ve kelâmı ile görev alan üç “namaz gönüllüsü” (Abdullah Yıldız, Ahmet Bulut ve Ramazan Tamer Büyükküpçü) olarak Denizli ve dört ilçesinde gerçekleştirdiğimiz panellerde, halkımızın yoğun katılımı ve büyük coşkusu bizleri gerçekten memnun ve mesrur etti. Diyanet-Sen’in bu faaliyetinde emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
Diyanet-Sen deyince; son yılların en hayırlı çalışmalarından birini gerçekleştiren bu sendikamızın kuruluşundan bugünlere kadar gelmesinde, gelişmesinde ve oldukça güzel hizmetler yapmasında en önemli ve belirleyici rolü olan fedakâr dostum Diyanet-Sen Başkanı Ahmet Yıldız’ın vefatı dolayısıyla duyduğum teessürü sizlerle paylaşıyor, her birinizden merhum için yürekten dualar bekliyorum.
Diyanet-Sen Denizli şubesinin organize ettiği beş programda, bölge ekibinin gösterdiği üstün performans, aslında rahmetli Ahmet Yıldız ve onun gibi gayret ehli nice insanın attığı tohumların nasıl yeşerdiğini ortaya koyan anlamlı bir gösterge idi. Demek, Allah için yapılan çabalar boşa gitmiyormuş.
Denizli’nin merkezindeki EGS salonunda gerçekleştirilen ve binden fazla insanın katıldığı “Namazla Diriliş” paneli başta olmak üzere, Çardak, Bozkurt, Buldan ve Tavas’taki programlarda başarılı bir çalışma ortaya koyan tüm Diyanet camiasını tebrik ediyor, “hepsinden Allah razı olsun” diyorum. Özellikle; Diyanet-Sen Denizli şube başkanı Mustafa Örki ile yardımcısı Mehmet Ali Omurca hocalarımı Namaz Gönüllüleri Platformuna gösterdikleri yakın ilgi ve Namazla Diriliş Seferberliğine verdikleri büyük destekten dolayı kutluyor, Buldan temsilcisi Mehmet Yeşildağ, Tavas temsilcisi Süleyman Vural ve Çardak Müftüsü Mehmet Tutum hocalarıma, üstün gayretleri için teşekkürler ediyorum. Yine Tavas Müftüsü Ramazan Çemen hocam ile diğer ilçe müftülerine, vaizlerine ve imam kardeşlerime yürekten şükranlarımı sunuyorum. İsimlerini zikredemediklerim lütfen alınmasınlar; zira biz insanız ve unutabiliriz ama Allah onların her adımlarının karşılığını fazlasıyla verecektir inşallah.
Bu vesile ile vurgulamalıyım ki; toplam mevcutları yüz bini bulan Diyanet çalışanlarının motive edilmesi ve etkin bir şekilde kendilerini ifade etmeleri halinde, bu topraklarda halkımızın manen dirilmesini sağlayacak muazzam bir değişimin süratle gerçekleşeceğinden emin olabilirsiniz. Buna dair bir tek anlamlı tecrübemizi sizinle paylaşmak isterim: Denizli/Bozkurt Kadınlar Yarı Açık Cezaevi’nde yaptığımız sunum, gerçekten bizi de duygulandırdı. Çeşitli suçlardan mahkûm iki yüz küsur insanımızın yattığı bu cezaevindeki programda, başta lâkayt ve ilgisiz görünen kardeşlerimizin bir süre sonra heyecan ve gözyaşı içinde dinlemeye başladığını ve sonunda bize yürekten dua edip dua bekleyerek namaza ve duaya sarılma sözü verdiklerini görmek bizi oldukça etkiledi. Şunu gördük ki; insanımızı İslâm’ın güzellikleri ile, namazın huzur bahşeden iklimi ile ve duanın gücü ile buluşturduğumuzda bu ülkede zulümden, haksızlıktan, kötülükten, fenalıktan, suçtan… eser kalmayacak, inşaallah.
DAVET:
- 5 Şubat Cuma günü saat 20.00’de, Çamlıca Umran Kültürevi’nde (Bulgurlu cd., Bulgurlu Hamamı karşısı, Üsküdar-İst. tlf: 0555.6843721) Dursunali Taşçı hocamla birlikte gerçekleştireceğimiz, “Kadim Kültürümüzde Kur’ân” konulu sohbete davetlisiniz (Tlf: 0212.5337202).


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Yıldız Arşivi