Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Hayırlı olur, inşaallah

Hayırlı olur, inşaallah

Geçtiğimiz akşam İstanbul/EsenlerKültür Merkezi'nde Soner Ajans'ın basını bilgilendirme toplantısında bulundum. Ajansın organizatörü sayın Salih İpek'in verdiği bilgiye göre yurt içi ve yurt dışı program yapacakların programlarının kaliteli, dolgun, göz ve gönül doldurucu olması için işin ehli kişi ve gruplarca program icrası işini ele almışlar. İlk elde 65 kişilik bir kadro oluşturmuşlar.

İnşallah muvaffak olurlar duâlarımla bu konuyu önemsediğimi belirtmeliyim.

Ele alınacak konularda profesyonelleşmeye ihtiyaç var. Düğünlerimiz, cenaze definlerimiz, hele büyük şehirlerde yapılan çeşitli yörelerin gece toplantıları, hemşehriliği pekiştirme programları icraları bunca masraflara rağmen mesaj verme kalitesinden uzak maalesef.

İnsanlarımızın evlenirken, evlendirirken hassiseyet gösterdikleri "İslâmî düğün" olarak yapılan merasimler bir türlü rayına oturabilmiş değil. Bir defa "islâmî" programların icrasını gerçekleştirecek mekânlarımız koskoca İstanbul'da bile bir elin beş parmağını geçmeyecek kadar az. Öncelikle bu konuya hemen el atılmalıdır. Camilerini, Kur'ân kurslarını, camilerinin çok şerefli minarelerini yapan halkımız merasimlerini inançlarının ölçülerine göre icra edebilecekleri mekânlarını da yapmalıdırlar. Duyarlı zenginlerimizin, bilinçli mühendislerimizin ve hassasiyet sahibi organizatörlerimizin önderliği ile bu meselenin kısa zaman içinde halledilebileceğine inanıyorum.

Halk arasında çok yaygın bir söz vardır. Hatta bu söz atasözü haline de gelmiştir: "Düğündü oynanır, cenazede ağlanır" derler. Cenazede ağlamak için uygun mekâna gerek duyulmaz. Yırtınıp dövünmeden, taşkınlık yapmadan insan acısını gözyaşlarıyla toprağa akıtabilir. Netice itibariyle oradan geldik yine oraya rücu edeceğiz. Bunun için gözyaşlarımızı halimize tercüman edebiliriz.

Ama sevinçlerimizi, mutluluklarımızın aksi sedasını paylaşabileceğimiz, birlikte olabileceğimiz düğünlerimiz ve derneklerimiz için uygun mekanlara büyük ihtiyaç vardır. Kadınlarla erkeklerin ayrı ayrı mekanlarda bulunacağı inanç ölçülerimize göre hareket edebileceği böylesi mekânlar olmadan milletimizin namus anlayışına, hassaten inancına uygun hareket etme şansı da yoktur.

Kadın erkek karışık düğünler düğün salonlarında zaten icra ediliyor. Kimsenin kimin ne konuştuğunu anlamıyacak kadar yüksek volümlü sesler, tesettürden uzak tavır ve davranışlar, müraice hal ve hareketler kimsenin edep anlayışına uymuyor.

Bütün bu sebeplerden dolayı bu tür meselelerin biran evvel ehlileştirilmesine ihtiyaç vardır. Profesyonelliğe, mesaj verip kaliteleştirilmeye yönelik çalışmalar biran evvel başlatılmalıdır. Bu arzudan hareketle "Soner Ajansı"nın bunun bir adımı olmasını diliyorum.Bu adımı atanlara ve atacaklara da başarılar diliyorum.

(İlgilenecek için Soner Ajansı'nın irtibat telefonu 0536 580 11 62)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi