Rahim Er

Rahim Er

Ortak payda Sevgili Peygamberimiz

Ortak payda Sevgili Peygamberimiz

Diyarbakır esnafının Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle gül tatlıları dağıtacağını işitince ne kadar çok memnun olduk. Ortak payda Sevgili Peygamberimizdir. -sallallahü aleyhi ve selem-
Onu tanımak, onu sevmek, onun yolunda olmak.
Onu ebedi rehber bilmek.
Çare O.
Çare ancak ve yalnız O.
Türkiye iç kavgada Türk’ü ve Kürt’üyle 70 bin kayıp verdi..Emperyalizm 70 bin kaybı ortak paydayı unutturmak adına harcattı. Nihai hedef şuydu. Türkleri dinsizleştirerek, Kürtleri dinsizleştirerek bunları ırk üzerinden birbirine kırdırmak. Yeni nesiller üzerinde uzun vadeli çalışmalar yapıldı. 70 bin kaybımız oldu. Mânen ölense belki 700 bin. Bu toprakların insanlarını bin yıldır çelikten daha sağlam bağlarla bağlayan yegâne kuvvet İslamiyet’tir. Türk, Kürt, Arap.. hepsi aynı Allah’a iman etmiş, aynı kitaba tabi olmuş, aynı Peygamberi son Resul olarak kabul etmiştir.
Mevlid Kandilinde Türk, Kürt , Arap, Çerkez, Boşnak, Tatar.. mevlid okuyor. Kâinatın Efendisine olan aşkını kendi diliyle terennüm ediyor Allah, Peygamber, kitap.. bir asırlık projeyle bu toprakların insanlarına unutturulmak istendi. Orta çağ kanunu, gerici, softa, yobaz. Ve daha sayılamayacak kadar çok aşağılamanın arkasında varlık hikmetimiz değerlere düşmanlık yapıldı. Mutlak değerler, fani değersizlerle yer değiştirilmek istendi. Şehit kanlarıyla yoğrulmuş topraklara fitne zakkumları ekildi. Sevgili Peygamberimizle araya mesafeler kondu. Kitleler merhametten mahrum bırakıldı.
Bugün dinin mirasıdır.
Varılan nokta çok endişe vericidir.
Samsun adliyesinde olanlar.
Ankara kabristanında yaşananlar.
Şehit vermeyi durduramama.
Benzerleriyle birlikte teessür sebebi.
Kim bir şehit ailesinin acısını tarif edebilir? Veya bir Kürt ananın ızdırabını? Problem büyük. Çareyi Diyarbakır esnafı gönül diliyle haber verdi. Diyarbakırlının da Karslının da Samsunlunun, Adanalının İzmirli, Edirnelinin de kıblesi aynı.
Bunlar sadece 73 milyonun değil.
Bir buçuk milyarın ortak servetidir.
Kurşun, yumruk, zamanlama tuzağı ve sonu gelmez ay yıldızlı tabuta sarılı mübarek şehitler.
Türkiye’nin kaybı Türk’ün de Kürt’ün de Çerkez’in de kaybıdır. Türkiye’nin kaybı İslam coğrafyasının kaybıdır. Sevgili Peygamberimizi sevene el kaldırılamaz, kurşun sıkılamaz, ona bir kabir çok görülemez. Bir İspanyol atasözü “Bir ağacın kıymeti köklerine bağlıdır” diyor. Köklere kezzap döküldü. Yakın objektif tarih tahlile muhtaç.
Sevgiye varmak, Sevgili Peygamberimizi sevmekle mümkün.
Sevgili Peygamberimize gül kokulu selamlar olsun.
Merhameti bizle olsun.
Çare O.
Yalnız ve ancak O.
Ya çareye tevessül.
Veya birlikte rahmet veya ayrılıkta azap.
Şu an o azabı yaşıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi