A.H.Coşkun'luğa soyunanlar nasıl rezil oldu?

A.H.Coşkun'luğa soyunanlar nasıl rezil oldu?

“Yeni Ahmet Hakan Coşkun’lara yol açın” dediğimizde bazı çevreler hemen birilerine kin ve öfke kustuğumuzdan dem vurmaya başlamış, bazıları da eleştiri sınırları içinde habervaktim’e ve habervaktim üzerinden Vakit gazetesine saldıran yeni yetme köşe yazarlarını Ahmet Hakan Coşkun’a benzettiğimizi vesaire karalamış.

Ortalığı bulandırma yarışına girenler de az değil hani…

Köşe yazıyor olabiliriz ama en nihayetinde mesleğimiz gazetecilik. Dolayısıyla bir konu hakkında yorum yapabilmek için önce sağlam bir kaynağa ihtiyaç duyarız. Hele habervaktim’deysek bu daha da büyük önem taşır. Biz öyle sırtımızdan nemalananlar gibi, prim yapma meraklısı değiliz. Ortada malzeme bol, haber çok, bilgi kirliliği had safhada ve bizim yaptığımız, bir tür temizlik. İnsanların doğru bilgilenmesi adına.

Türkiye’nin -kendilerinin ifadesiyle- en köklü muhalefet partisi liderinin kellesini götüren ‘skandal’ kaseti metacafe’den alıp yayınlamamızın ardından komplo teorileri üreten, internet uzmanları türeten, yayın saatleri, sayfamızda haberin yer alış biçimleri ile ilgili inanılmaz senaryolara imza atan, olayı uluslar arası istihbarat örgütlerine kadar vardıran akılsızlara bir isim koymak için her hangi bir kişisel yoruma gerek yok.

Bizim sustuğumuz yerde bile, onları okuyanlar, onları adamdan sayıp sayfalarına bakanlar, belki de onlara sırf isimleri Müslüman diye aldananlar, yani okurlar konuşuyor.

Ben sadece “Yeni Ahmet Hakan Coşkun’lara yer açın” demişim. Ama bakın, onların kendi okurları onlar hakkında ne düşünüyor. Her birinin sayfalarında, yazılarının altında yüzlerce yorum var. Okuyacaklarınız sadece küçük bir derleme:

-“Bu yazıda bazı ablalara abilere özenti var, bu yazıda din ahlakını biliyormuş ve ilgileniyormuş gibi yapıp aslında provokasyon var, bu yazıda sözde fitne şikayeti yapıp büyük fitnenin kendisi var. Ne yok derseniz o daha kolay: İslam ahlakı, dürüstlük, gazetecilik... Vakit’i hedef göstermek bu kişilere ne kazandırıyor demiyorum çünkü önümüzdeki günlerde köşelerini daha da parlatırlar diye düşünüyorum.”

-“Sadece Vakit’e saldır. Menderes’i asanlara eyvallah dersiniz, balyoz planı yapana paşam dersiniz, faili meçhulcülere ağam dersiniz, Ergenekonculara kardeşim dersiniz, masonlara abim dersiniz ama söz konusu gerçekleri ortaya koyan vakit olunca saldırırsınız. YETER ARTIK BU AHMET HAKANCILIK OYUNU BİTSİN. OLMUYOR. BU MAYA TUTMUYOR. İSTEMİYORUZ. TÜRK MİLLETİ AHMET HAKANCILIK OYUNU İSTEMİYOR. Doğru, dürüst, ilkeli, efendi, seviyeli yazar istiyoruz. Türk milletine ters bunlar. Bu yazıyı istemiyoruz.”

-“Vakit bir gazetedir tefsir kitabı değil bunları Vakit yazmasa da millet biliyor zaten. Siz yapınca iyide Vakit yapınca mı kötü oluyor. Gazetecinin asıl amacı Vakit’e ve Nokta’ya verilen cezaların haksız olduğunu savunmasıdır. Yıllarca Fadime’lerle oynadınız yetmez mi? Vakit haber yapıyor ya siz İslam’ı kullanan emir kulları keşke İslam’ı bir öğrenseniz çamur atmaktan vazgeçersiniz Vakit İslam’ın din kitabı değil sadece gerçekleri yazan gazetedir bu böyle biline.”

-“Vakit’i seviyoruz. En az bu çirkin yazıyı sevmediğimiz şiddette seviyoruz Vakit’i. En az seviyesiz bu tip yazıları sevmediğimiz şiddette seviyoruz Vakit’i.”

-“Sırf farklı bir şeyler yazacağım diye bu kadar kendini kasmaya gerek yok. Habervaktim bir haber sitesi değil mi? Kaset ise buda haberin alası eee sana ne oluyor yayınlamayacakmışmış geçiniz bu işleri kaldı ki bu kaseti ilk olarak habervaktim’de değil metacafe sitesinde yayınlandığı belirtilmiş. Gazeteci isen araştırma yaparak yazı yazmalısınız.”

-“Vakit Müslümanların haksızlığa karşı isyan eden bu topraklara düşmüş ilk tohumudur. Kerameti kendinden menkul yazarların Vakit’e çamur atması onun misyonuna zarar veremez. İslamcı yazar düşünür geçinen yazarlar Müslümanların sorunları yetmezmiş gibi yeni sorunlar ortaya çıkarıyorlar. Batıl yanlış her zaman yanlıştır. Vakit çıkarmasa bile mutlaka ortaya çıkacaktı. Selam çaktığın Ahmet Hakan gibi seninde ne olduğun er ya da geç ortaya çıkacaktır. Hak kılığında yeni bir İslami söylem getirip bizi kurtaracağını sanma… Ruhat Mengi’nin yazısını yanlışlıkla mı koymuşlar bu ismin altına.”

-“Ahlaksızlığı savunan ne kadar çok insan varmış meğer. Ahlak dediğiniz şey 1,5 trilyonluk cezayı yiyince Vakit’e destek vermekle olur. Bu haltı Tayyip veya Abdullah Gül yeseydi bu Ahlaklı kalemler acaba nasıl davranırdı merak ediyorum. Bu video bence CHP’nin kendi içinden.”

-“Amma da sallamışsın Vakit’e. Onların cesaretle kimsenin göze alamayacağı haberleri yaptıklarından habersiz misin? Burada börtü böcek, çiçek, kıl, tüy yazıları yazmaya benzemez. Haber değeri olan konuları halka ulaştırdı diye mi bu kadar sallıyorsun Vakit’e. Sen de Ahmet Hakan Coşkun yolunda ilerliyorsun ama, o kafandaki koftiden de olsa başörtüsüyle seni hürriyetin kapısından içeri sokmazlar. Dikkat çekmek istiyorsan başka bir şeyler bul kendine.”

-“Her devir ünlü olmak, havaya girmek, SOLDAN DAHA ÇOK DEMOKRAT TAKILMAK, KOMÜNİSTTEN DAHA ÇOK KOMÜNİST TAKILMAK, ERGENEKONDAN DAHA ÇOK ERGENEKON TAKILMAK İÇİN her türlü bilmiş yazıları yazanlardan bu millet artık haz etmiyor. Hayır yorum bile yazmayacağım çünkü kale hiç aldığım bir insan değil, ama kalkıp sağı sağla vurmaya çalışmak her zaman en çirkin görüntüleri oluşturur ve loca taktiğidir bu. BEN SEVİYELİ YAZI BEKLİYORUM HABER7 DEN. Bu tarihi olayı Vakit’e yıkan bir zihniyet değil.”

-“Vakit’e Laf atan bizden değildir..!! Yıllardır İslam’ın tek savunucusu olmuştur bundan sonrada olmaya devam edecektir.”

-“Ne yani hırsızın hiç mi suçu yok? Bu görüntüler tüm dünya da haberdir. Gazetelerin işi de haber vermektir. VAKİTin işi Müslümanların düşmanlarını afişe etmek, rezilliklerini açığa çıkarmak tır. Bunu bu zamana kadar kelle koltukta ve her pahasına yapmıştır ve inşallah yapmaya da devam edecektir. Solcu ve kartelcilerin gazına gelip VAKİT’e laf söyleyenlerin dönüp gazına geldikleri güruhun geçmişte yaptıklarına bir daha bakmaları tavsiye olunur. Terbiyesizliğin lüzumu yok.”

-“Daha ne bekliyorsunuz? İstediğiniz her yere ve herkese Çatıyorum. Radikal görünmeye çalışıyorum, bilgi düzeyim KRAL CIPLAKTIR dese de. İslami moda geliştirip ondan kartelci güruha seğirteceğim diye yapmadığım kalmadı. Ama artik dayanacak da mecalim kalmadı. Zira bu cevrede uzun sure gerçekte farklı görüntüde farklı görünülmüyor. Bakın bu belki de son yazım lütfen ama artik çekin alın beni bu insanların arasından kartelci güruh. Şamar oğlanından ne eksiğim var. Ama hadi lütfen.”

-“Daha düne kadar başörtülülere yarasa, ur, afedersiniz fahişe diyen güruhun siyasi kanat temsilcisinin tüm rezaleti gözler önüne serilmiş, siz halen kalkmış hümanist hareketlerle bu terbiyesizliği başkasına yıkmaya çalışıyorsunuz. Yoksa … sende mi Doğan medyasında köşe tutmaya hazırlanıyorsun?”

-“Ahmet Hakan olma çabanı herkes görüyor maalesef ve senin muhteşem zekana soru sormak isterim kartel medyanın elinde Allah korusun Tayyip beyin videosu olsaydı senle yayınlamayacaklar mıydı….”

-“Sizin hakaretlerde bulunduğunuz gazetedeki en kötü yazarın cesareti sizin televizyon ve gazete dünyanızdaki en mert adamdan daha mert ve cesaretlidir. Oyuna gelmişmiş… Hiç de gelmedi, zalimin oyunun pisliğini deşifre etti, Allah’ım onlardan razı olsun. Din düşmanlarını ancak kendi oyunları ve pislikleri ile vuracaksın. Siz gidin etik taşlarınızı kendi medeniyet meralarınızda arayın. Yahu senide yazar diye bu sitede yazdırıyorlar ya…”

-“Vakit’in ahlak-din dersine ihtiyacı yok, hele bu dersi vermeye kalkışan sen olunca! Ayet ve hadislerle kafana göre oynama terminolojide olmayan cümleler kurmaktan vazgeç. Bu görüntüler habervaktim’e yakışmadı diye eleştirebilirsin ama bunu yaparken haddini aşmadan dindarlığı katmadan yapacaksın! Baykal’dan yakında vekil adaylığı veya malum medyadan transfer teklifi alırsan şaşırma emi! Senin suçun yok sana köşe verenlere ne diyeyim...”

-“Nerde Müslüman var saldırayım paramı kazanayım. Bu nasıl çirkin bir davranış sinsice ikiyüzlüce. Hem Müslüman’ım diyeceksiniz hem de Müslümanları arkadan vuracaksın. Herkesin karnı bu süslü kelimelere tok. Müslümanlar sizden çok daha akıllı gizli amacınızı herkes anlıyor siz merak etmeyin.”

-“Seni Doğan Medya bu yazdıklarından ötürü mutlaka ödüllendirir. Doğan Medya bu emeğinin karşılığını mutlaka verir. Artık tatile mi yollarlar altına bir araba mı verirler orasını bilemem. Ama kirli oyunlara alet edilen asıl sensin. Vakit değil. Tarafını seç adam gibi delikanlı ol!”

-“Olayı Vakit’e yıkıp gerçeği unutturmaya çalışanların gerçek amacı nedir?”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi