Ne yani yargıya güvenmiyor musunuz?

Ne yani yargıya güvenmiyor musunuz?

Herkes "Neler oluyor Türkiye de" diye soruyor. Ortalık toz duman! Her hafta sonu, özellikle Cuma günleri şok haberlerle sarsılıyoruz.

AK Parti'ye kapatılma davası açılmasından sonra her şey çok hızlı gelişiyor. Geçen cuma AK Parti'ye kapatılma davası açıldı. Herkes şok oldu! "Bu ne cüret" denildi. "Nasıl olur, nasıl yaparlar bunu, olur mu böyle şey" denildi. Bu cuma, dün, Ergenekon operasyonu kapsamında İlhan Selçuk, Doğu Perinçek ve Kemal Alemdaroğlu alındı. üçü bir arada. Tıpkı neskafe gibi! Aslında üçü değil, dördü bir arada olmalı değil miydi? Kim bilir belki de Okey'e dördüncü aranıyordur.

Ama o isim Tuncay özkan değil, daha daha daha yukarılarda biri olmalı. Tuncay özkan'ı kim ne yapsın! O televizyonunda çalışanların sekiz aydır ödemediği maaşlarını ödesin. Villasında Türkiye güzeli ile yaşamasına devam etsin. Bu üçlünün yanına okeye dördüncü olarak SD ya da DS daha uygun olmaz mı? Dün, Cuma günüydü ve üçünü aldılar! Yine herkes şok oldu!

Nasıl olur İlhan Selçuk gibi birisi sabah daha güneş doğmadan evinden alınır diyorlar. Nasıl olur da Türkiye'nin en önemli üniversitesinde rektörlük yapmış birisi, Kemal Alemdaroğlu gözaltına alınır diyorlar. Nasıl yani Doğu Perinçek'in şerrinden çekinmeden nasıl ona böyle bir muamele yapılır diyorlar. İyi de nasıl yüzde 47 yi temsil eden, hükümet olan, iki seçim arka arkaya oylarını artırarak hükümet olmuş bir siyasi parti sudan sebeplerle kapatılmaya kalkışılınca "Yargıya güvenmiyor musunuz" diyorlardı. Aynı soru yine tarafların dilinde: Ne yani, yargıya güvenmiyor musunuz?

Polis kendiliğinden mi harekete geçiyor, bir savcının emri olmadan mı yapıyor operasyonlarını? Hayır. O halde ne oluyor, yoksa yargıya güvenmiyor musunuz? çıkar "aslanlar gibi savunursunuz kendinizi". Temizlenir çıkarsınız yargının karşısından, işlerinizin başına... Haaa içeriye alınan isimler öyle söylendiği gibi saygın isimler değil. Başta İlhan Selçuk'un geçmişi cunta faaliyetleriyle dolu.

Cumhuriyet Gazetesi'ndeki odası 9 Mart Cuntası'nın toplantı merkezi değil miydi? Mahir Kaynak daha yaşıyor. İlhan Selçuk'u ona sorun, anlatsın size. Kemal Alemdaroğlu öye saygın bir adam mı? üniversitesini yönetirken ne denli gaddarane davrandığını herkes biliyor. üniversite rektörü olması onun gözaltına alınamayacağını mı gösterir? Tabii ki değil. Doğu Perinçek...

Türkiye'de şerrinden en korkulan adam olarak kimse ona dokunamaz mı yani. Polis gözaltına alamaz mı? Abdullah öcalan'a gül veren adam o değil miydi? Ne yani, yargıya güvenmiyor musunuz? Güveniyoruz! O halde ne bu telaş, niye bağırıyorsunuz ki?


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi