Rahim Er

Rahim Er

Darbeler müzesi

Darbeler müzesi

1908 darbesinin, 27 Mayısın, düne kadar gelen darbe adına yapılmış ne eşkıyalık varsa hepsinin nesebi gayrı sahihtir. Anayasayı ihlal ettiler, devirdiklerini anayasayı ihlal ettiği iddiasıyla ısmarlama mahkemelerde yargılayarak Mendereslerde olduğu gibi astılar.
Darbeler, bu memlekete hep ve daima ve mutlaka zaman kaybettirdi. İmkân kaybettirdi. İtibar kaybettirdi. Hatta imparatorluk kaybettirdi.
Abdülhamid Han’a karşı 1908 darbesi olmasaydı Türkiye, I. Cihan Harbine girmeyecek, imparatorluk elimizden gitmeyecekti. Rızaya dayalı bir tasfiye olsa bile en kötü ihtimalle bugünkü topraklarımızın asgariden iki katı elimizde kalacak, petrol bölgelerini muhafaza edecektik.
Bugün Ergenekon zanlısı olması hasebiyle Türkiye’ye girmeyen Bedrettin Dalan, belediye başkanı iken bu kadar projeyi nasıl yapıyorsunuz diye bir sual tevcih edildiğinde Menderes’in dosyalarını raftan indirip tatbik ediyorum karşılığını vermiştir.
Merhum Başvekilin idamından 25 sene sonra Turgut Özal zamanında İstanbul’a yapılan şehircilik iyileştirmelerinin kısmi azamisi Adnan Menderes dönemine ait tasarılardır. Eminönü’nden bakıldığında Eyüp Sultan Camiinin görülmesi gibi bir hayali varmış.
Herhalde onca çabaya rağmen daha bu hayale varılamadı.
Eğer 27 Mayıs olmasaydı Turgut Özal’ın yaptıklarını Menderes gerçekleştirecek, bizim gördüklerimizi babalarımız daha evvelden yaşamış olacaklardı.
27 Mayıs bir İngiliz tezgâhıdır. 1969’da Adalet Partisinin ikiye bölünmesiyle ardından sol-sağ kavgalarının, anarşinin kopması yine yabancı servislerin eseridir. 12 Eylülü zaten açıkça “bizim oğlanlar yaptı” diye ilan ettiler. 28 Şubat öyle, E Muhtıra öyle.
Hepsinde yabancı parmak vardır. Hepsinde katı kafalı, kıt zekâlı, şeytani ihtiraslı, dar ufuklu politikacı, akademisyen, medya mensubu, yargıçlar ve askerler birer kirli tutak olarak kullanılmıştır.
Cumhuriyet öncesi darbelerle İmparatorluğu...
Sonrası darbelerle istikbalimizi kaybettik.
Nazi bıyıklılar ve faşist kafalılar bu darbelerin asli manevi failleridir.
Aradan ne kadar zaman geçmiş olursa olsun bu darbelere kalemini, kelamını, cübbesini, kürsüsünü, rütbesini bulaştırmış herkes yargılanmalıdır.
Menderes’in kabrinin yanına veya karşısında yolun diğer tarafına yahut Vatan Caddesi başındaki talebe yurdunun yerine bir DARBELER MÜZESİ açılmalıdır.
Bütün darbe mağdurlarına, şehidlere rahmet diliyorum.
*
KILIÇDAROĞLU’NU VURABİLİRLER
Kemal Kılıçdaroğlu’nun etrafındaki korumayı zayıf buluyorum. Onu vurabilirler. Hiçbirimizin henüz düşünmediği böyle bir ihtimale Haber Kuşağı’nda Ali Ulurasba bu mealde cümlelerle dikkat çekiyor. Sayın Ulurasba’yı tebrik ediyorum. Son derecede haklı. Önceden tedbirli olmak gerek. Onu oraya getiren ince oyun ve yabancı servisler pekâlâ bu suikastı yapabilirler. Faili meçhullere bir yenisi eklenmiş olur. Allah korusun böyle bir şey Türkiye’nin başını çok ama çok ağrıtır. O da dolaylı darbe olur.
*
MİT’E İSABETLİ TAYİN
MİT Başkanlığına Hakan Fidan getirildi. Çok isabetli bir tayindir. Arkasında büyük hizmetler vardır. Dostumu canu gönülden kutluyor, üstün başarılar diliyorum.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi