Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

İmansızlık çöküntüyü hızlandırıyor

İmansızlık çöküntüyü hızlandırıyor

Bilmem fark edebiliyor musunuz? Müslümanlar üzerinde manevi heyecan gittikçe azalıyor. Mesela cuma günü bir gün önceden hazırlanılarak karşılanırdı:

• Gusül yapılır,

• Tırnaklar kesilir,

• Evde temizlik yapılır,

• Düne göre Kur'ân-ı Kerim daha fazla okunur,

• Mevtalara Fâtihalar gönderilirdi.

Böylece Cuma gününün heyecanı olurdu.

Şimdi bu heyecan azaldı. Gittikçe de kaybolmaya yüz tutuyor. Cuma namazı kıldığınız camide namazdan çıkarken cemaate bu hazırlıkların evinde yapılıp yapılmadığını sorsanız "Evet yapılıyor" diyeceklerin sayısı herhâlde bir elin beş parmağını geçmez.

Bu gidiş son derece tehlike arzediyor.

İslâmî değerlerin gittikçe azalması toplumda sıkıntıları artırıyor. Toplum habire bozuluyor. Bozulma, iman zaafiyetinden kaynaklanıyor. Evindeki buzdolabının bozulmasından rahatsızlık duyan insanımız toplumun bozulmasına aldırış etmiyor. Bu iman zaafiyeti değil de nedir?

Kaçırdığı vaktin namazının ıstırabını duymayan insanda iman zaafiyeti vardır.

Bir müteahhidin yaptığı inşaat çökmüşse önce o müteahhidin imanı, ahlâkı çökmüştür. Ahlâkî çöküntü inşaatları da etkiliyor. Ülkemizde sel taşkınlarında yeni yapılan köprüler çöküyor. Ama MimarSinan'ın 500 sene önce yaptığı hiçbir köprü çökmüyor. Hepsi duruyor. Bu iman farkından kaynaklanıyor. İmanı olanların köprüleri duruyor, ahlâkî çöküntü içinde olanların köprüleri yıkılıyor.

Bunun için açıkça ifade ediyoruz, hayatımız imanla alâkalıdır. İman çökerse herşey çöker. Çökmedi mi? Hepimiz çöktüğünü bizzat gördük. İsbatına gerek var mı?

Televizyon ekranlarından gazete sahifelerinden haberleri düşmüyor. Devletin hazinesini soyanlar, rüşvet alanlar, mafyalar oluşturup millete kan kusturanlar, hortumlayanlar bu yaptıklarını fakir oldukları için mi yapıyorlar? Ne fakiri? İmansız/ahlâksız oldukları için yapıyorlar. Bunlar devletin en üst seviyesinde çöreklenenler. Bunlar yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet, zimmet, kayırma, kaçırma vesaire. Bunları yapanlar fakir oldukları için değil, imansız oldukları için yapıyorlar. İman bozuldu mu diğer bozulmaların önüne geçemezsiniz.

Bunca soygunlar fakirlikten değil. Peki câhillikten diyebilir misiniz?

Ne câhili? Bunların en az tahsillisi lise mezunu. Ekserisi üniversite okumuşlar. Bir kısmı Amerika'da, Avrupa'da tahsil yapmış; oralarda ihtisas yapmışlar, birkaç, tane lisan biliyorlar.

Bu soygunların, devlete millete ihanetlerin sebebinin dayandığı nokta, kesinlikle imansızlıktır. İnsanları imansızlaştırırsanız neticesi bu olur işte.

Her insanın hayatı, yaşayışı, anlayışı, kavrayışı, davranışı imanıyla çok yakından alâkalıdır.

İmanımızı tashih edersek herşeyimiz düzelir. Aksi hâlde çöküntünün altında millet olarak kalmaya mahkum oluruz. Bu ne kötü bir sondur. Allah (c.c.) hepimizi muhafaza eylesin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi