Rahim Er

Rahim Er

Genelkurmay’ın dikkatine

Genelkurmay’ın dikkatine

Farkında olunmalı. Bazı emekli generallerin TSK’-ya verdiği zararı kimse vermiyor. Onlar, ekranlara çıkıp konuştukça milleti TSK’dan soğutmaktalar. Bunları kamuoyu oluşturma adına Genelkurmayın çıkartıp konuşturduğu şeklindeki bir iddiaya inanmak istemiyoruz
Önce Necati Özgen’i dinleme talihsizliğine uğradık:
Karşısında Orta Doğu’dan bir gazeteci vardı. Gazeteci, siz Osmanlının torunusunuz dedikçe emekli general, yerinden zıplıyordu. “Hayır, biz laikiz!” Laik olmak geriye doğru soyu olmamayı mı icap ettirir? Aynı general, bir başka programda ise sunucu ne derse desin “ama Mustafa Kemal dedi ki” diye söze başlayıp tutarsızlıktan tutarsızlığa düştü. Her şeye laiklik, her şeye Mustafa Kemal demek fikri iflasın adıdır. Sen ne diyorsun, görüşün, tezin, teklifin ne?
Necati Özgen’den sonra Osman Pamukoğlu’nu dinleme azabını yaşadık:
Bir insan bu kadar mı İsrail hayranıdır? Nasıl müdafaa ediyor, nasıl savunuyor? Olursa o kadar olur. Bu abesliği işlerken bir taraftan da güya sözüne destek için şunu diyordu: “Örgütün öldürdüğü gençlerin gömülmediği köy mezarlığı kalmadı.” Ne denir? Gözün aydın! Bu devlet, hazinenin çok önemli bir bölümünü emrinize verdi. Asker verdi, silah verdi, uçak verdi, makam verdi, rütbe verdi, yetki verdi, verilmedik hiçbir şey bırakmadı!..
Peki siz terörü yok etmekle vazifeli generaller neden başarmadınız? Bölücülerle mücadele sizin vazifenizdi. Bölgede vazife yapıp da bir varlık gösterememiş olanların şikâyete hakları olabilir mi? Hesap verecekler, hesap sormaya yelteniyor.
Bu iki emekli generalin biri Osmanlıyı reddediyor, diğeri İsrail’i müdafaa ediyor. Her ikisinin ortak tarafı ise Arap düşmanlığı. Kukla Arap rejimleriyle buraların asırlarca bir arada yaşadığımız ve bugün de Türk milletine hayran ahalisini birbirine karıştırmak kasıt değilse gaflettir. Artık çok er bile günümüz dünyasında stratejiden haberdardır. Bunlar konuştukça hayaller yıkılmakta. Türkiye bölgesel süper güç olmuştur. Bunu kavramaya yetmiyorlar. Ülkemiz, bölgenin bütün halklarını kucaklamakta. Mutlak doğru budur. Siyasi irade bunu yaparken birilerinin kalkıp ilk mektep münazarası seviyesindeki laflarla tekere çomak sokması istikbalimize kötülüktür.
Diyeceğimiz şudur.
Bu gibi eski mensuplarınız konuştukça TSK yıpranır. Genelkurmay Başkanlığı, nasıl bir tedbir alırsa alır. Bu onun bileceği bir iş. Fakat birtakım emeklilerin konuşma ihtiyaçlarını tatmin için seyirci önüne çıkıp ölçüsüzlükler yapmasına karşı bir çare bulmalıdır.
En azından, emekli general oldukları ekranda ne söylensin ne de yazılsın.
Sıradan bir vatandaş olarak ne diyeceklerse desinler.
O zaman sözleri kendilerini bağlar.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi