D.Mehmet Doğan

D.Mehmet Doğan

Hükümete karşı geniş cephe!

Hükümete karşı geniş cephe!

Onlar gerçeği biliyorlar: İsrail’e dokunan yanar!
ABD ile ters düşen hükümet gider!
Bütün oyunlarını bunun üzerine kuruyorlar. Kimler? Siyasetin sağı ve solu! Etnikçinin türkçüsü kürtçüsü!
PKK Türkiye’ye karşı sürdürdüğü savaşı, hükümete karşı savaşa dönüştürdü. Sebebi tahmin edilemez değil. Açılımın lafı bile çözüm “tehlikesi” ihtimalinden ötürü tedirginliği artırdı. Çözümsüzlükten beslenen bütün mihraklar şu sıralar hareket halinde.
PKK’nin siyasi uzantısının tedirginliği daha da ciddi. Gazze ile Silopi arasında hamakat numunesi paralellikler kurarak kendilerini ifade etmeye çalışıyorlar.
Gazze nire, Silopi nire? Türkiye ne, İsrail ne?
Son olaylardan ötürü İsrail Gazze’ye ambargoyu gevşetmiş! Artık Gazzeliler gazoz ve meyva suyu içebilecekmiş!
Ne saadet!
TC de Silopi’deki ambargoyu gevşetsin! Hiç olmazsa payam yerine kola içebilsin Silopi ahalisi! Tünelden de çıksınlar artık!
Ey Silopi ahalisi, Gazze halkı ile takasa var mısın?
Bunlar Silopilileri mi ahmak yerine koyuyorlar yoksa Türkiye halkını mı? Ya da sırf İsrail’e malzeme vermek için mi bunu yapıyorlar?
İsrail yetkilileri, “ha Gazze ha Silopi” ne zaman diyecekler bakalım. “Bu ne demek?” sorusuna cevapları şimdiden belli: “Türkiye’nin Meclisinde grubu bulunan bir partinin yetkilileri böyle söylüyor!”
Türkiye’nin son dönemde takip ettiği siyasetin İsrail’i rahatsız ettiğinden şüphe yok. Sadece kendi beyanlarından, tutumlarından değil, ülke içindeki ve dışındaki uzantılarının tavırlarından da apaçık belli oluyor.
Bu rahatsızlığı tahfif etmek için CHP de elinden geleni yapıyor, MHP de!
Bay Devlet, İsrail’e van münit demeyip, Türk tokadı atacakmış!
Biz onun ürkek-erkek diyalektiğini biliyoruz!
Refah Partisi’ni başörtüsü konusunda ürkek bulanlar, iktidara geldikten sonra, başörtüsü sorununu çözüverdiler! Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun deyimiyle, MHP başörtüsünü çözdü: Çıkararak!
Türkiye, Güvenlik Konseyi’nde ABD ile hiza tutan dünyanın büyük devletlerine rağmen İran’a uygulanacak ambargo konusunda da tutarlı tavrını sürdürdü.
Bunun her türlü muhalefette beklentiyi yükselteceği muhakkak! Büyük patron Atlantik ötesinden, mevcut iktidarın biletini kesecek, yerine nur topu gibi yeni bir hükümet armağan edecek!
Bu iktidar İsrail’e rest çekti! ABD’ye hayır dedi!
Eğer bugünkü siyasi tablodan bir iktidar çıkacaksa ne yapacak? İsrail’le barışık olacak, ABD’ye teslimiyet siyaseti takip edecek.
Milletimiz Türkiye’yi yönetecek hükümeti ne İsrail’e bakarak, ne de ABD’yi kaale alarak belirlemez. Bunu sevindirik olanlar bilmiyorsa, yakın zamanda bir daha öğrenecek!
Düzeltme: Dün Gölpınarlı merhumun adını, Abdülkadir olarak yazmışız, doğrusu elbette Abdülbaki’dir.
Kitap hattı:
Artvin Muhacirlik Hatıraları. Muhacirlik, sadece Balkanlardan göçmek zorunda kalanlara mahsus bir şey sanılır. Halbuki bir buçuk asırdır Türkiye doğudan ve batıdan muhaceretlerle karşı karşıya kalmıştır. Ülkü Önal, Artvinlilerin, Ahıskalıların başına gelen iki büyük tehcirin sözlü hatıralarını derlemiş. Birincisi 1876 Rus harbi, yani hicri takvimin 93 muhacereti, ikincisi 1914 Birinci Dünya Harbi sırasındaki muhaceret. Ardanuçlu olan Ülkü hanım, acılarla, ıstıraplarla dolu bir tarihin şahitlerini konuşturmuş. “Bir nesil muhacirlikte öldükleri için köy mezarlığında onların mezarları yoktur” diyor. (0505 914 67 09, [email protected])

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
D.Mehmet Doğan Arşivi