Ahmet Çakar

Ahmet Çakar

Rijkaard'ı yıldızlar kurtardı!

Rijkaard'ı yıldızlar kurtardı!

Adnan Polat'lı ve Frank Rijkaard'lı Galatasaray yine tuhaf sonuçlar almaya devam ediyor. Belki Galatasaray bu takımı Ukrayna'da eler ama elendiği an sarı-kırmızılıların neler kaybedeceğini bir de siz düşünün. Adı üzerinde futbol bu. Böyle maçlar yıldızlarla kazanılır. Görüyorsunuz dün akşam maçı kim çevirdi. Kewell ve Baros adeta iki başlarına belki turu, hatta belki de Frank Rijkaard'ı kurtardılar.
Aslında Rijkaard tam anlamıyla da kurtulmuş değil. Çünkü bu takım birkaç oyuncu dışında top oynamıyor. Çok net söylüyorum; kaleci Aykut Erçetin Galatasaray'ın kaleciliğini yapacak kapasitede değildir. Ali Turan'a, Hakan Balta'ya gelelim. Galatasaray'ın yediği gollerdeki hatalarına bakın.

KEİTA ARTIK YOK Kİ
Mustafa Sarp olsun, Ayhan olsun, Barış olsun birbirine çok benzer oyuncular. Hatta dün gece oynamayan yeni transfer Lorik Cana'nın da bunlardan çok farklı olduğunu söyleyemeyiz.
Geçen sene böyle maçları Kader Keita kurtarabiliyordu ama artık o da yok. Yıldızlarını teker teker kaybeden Galatasaray yerine fazla etkili olmayan futbolcular alıyor.

İNŞALLAH KAZA OLMAZ
Dün gece ilk yarıya oynanan futbola bakıyoruz sahada Galatasaray diye bir takım yok. Ukraynalılar Galatasaray'ın sağından gelip golleri rahat rahat buluyor. Bir de tabii kaçırdıkları var. Onlardan biri daha gol olsa Galatasaray için rövanş şimdikinden çok daha zor olacak. İkinci yarı sahneye Kewell ve Baros iş birliği çıkıyor ve Galatasaray'ı adeta ipten alıyorlar.
İşte dün gece bir kez daha gösterdi ki yıldız oyuncun yoksa büyük maçları ya da kazanılması gereken maçları kazanman çok zor. Galatasaray açısından rahatsız edici bir görüntü de fizik kondisyon. Geriye dönmekte oldukça zorlanıyorlar. İkili mücadelelerde yetersiz kalıyorlar. Üstelik rakip son derece mütevazi ve sıradan bir takım.
İnşallah Galatasaray Ukrayna'da oynayacağı maçta da bir kazaya uğramaz. Ama kim ne derse desin bu rövanş Galatasaray için çok ama çok zor olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çakar Arşivi