Ömer Üründül

Ömer Üründül

Trabzon ezilmedi

Trabzon ezilmedi

Trabzonspor ilk devrenin son saniyelerinde yediği acemice gole kadar çok başarılı bir ilk yarı sergiledi. Liverpool'un oyun anlayışına benzer bir tablo sergilediler. Takım halinde hırslıydılar. Kazanılan toplarda hücum düşünüldü, kaybedilen toplardan sonra da tüm futbolcular yardımlaşmalı pres yaparak rakibi bozdu.
Liverpool ilk yarı boyunca ne oyuna hükmedebildi ne de pozisyon bulabildi. Buna karşılık Trabzonspor da iyi oynamasına ve zorlu işler yapmasına rağmen hiç pozisyon bulamadı. Bu da son derece normaldi. Liverpool, dünyanın en iyi takım savunmalarından birine sahip bir ekip. Ancak her şey olumlu giderken, artık soyunma odasına beraberlikle girmek gerekirken, üstelik top Trabzon'dayken yapılan pas hatası ve bunun sonucunda geniş alanda yakalanmak beklenmeyen gole neden oldu.

DURAN TOPLAR HEP TEHLİKE
İkinci yarıya Liverpool tempoyu yükselterek çok hızlı başladı. Trabzonspor büyük bir şok içine girdi. Bir türlü topa sahip olunamıyor, rakibin atakları engellenemiyordu. Bunun sonucunda da önce bir penaltı oldu. Bu penaltıdan sonra da yüzde yüzlük bir Liverpool pozisyonu gelişti. Her ikisinde de Onur maçın gidişatını değiştiren çok önemli iki kurtarış yaptı. Şenol Güneş biraz geç de olsa Alanzinho- Burak değişikliğine gitti. Bu değişiklikten hemen sonra Trabzon tek net pozisyonunu buldu ama kaleci Reina Umut'a izin vermedi. Bu dakikadan sonra oyun ilk yarıdaki görüntüye döndü. İki taraf da birbirini bozdu ve pozisyon olmadan 90 dakikanın sonu geldi. Rövanş için tabi ki bir umut var ama rakibin Liverpool olduğu düşünülürse gol yemeden iki farkla kazanmak kolay değil. Ancak Trabzonspor ikinci yarının ilk 10 dakikası hariç oldukça başarılı bir performans sergiledi. Trabzonspor'da en çok Selçuk'u ve bir hamle hatasıyla penaltıya neden olmasına rağmen Serkan'ı beğendim. Ceyhun da elinden geleni yaptı. Glowacki de iyi bir tercih olduğunu gösterdi. Futbolumuzun en önemli rahatsızlıkları bu maçta da görüldü. Duran toplar her zaman kalemizde tehlikeli oluyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi