Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Dünyanın en kazançlı ayındayız

Dünyanın en kazançlı ayındayız

Dünyanın en kazançlı ve getirisine paha biçilemeyecek bir ayın içindeyiz. Bu, Ramazan ayıdır.

Ramazan ayının geceleri ayrı bir kazanç gündüzleri ayrı bir kazanç fırsatıdır. Allah (CC), her kuluna bir fırsat daha lütfetti. Kurtuluş fırsatı, arınma fırsatı, cenneti kazanma fırsatı, Cemalullah'ı görme fırsatı ikram etti. Bu fırsatları nasıl değerlendirmemiz lâzım geldiğini de iki kılavuz vererek bize kolaylaştırdı. Bu kılavuzlardan biri Hz.Muhammed (SAV) Efendimiz, diğeri de Kur'ân-ı Kerîm'dir. Elinde Kur'ân önünde Hz.Muhammed varsa sana müjde veriyorum: Yolun doğru, istikametin doğru, menzilin cennettir. İşte bunu anlayalım diye Allah (CC), bize Ramazan ayını ikram etti.

Muhterem Müslümanlar!

Kur'ân-ı Kerîm'de sadece Ramazan ayı zikredilmiştir.

"Ramazan ayında insanlara doğru yolu gösteren, hidayeti ve hakkı batıldan ayırmayı açıklayan Kur'ân indirilmeye başlandı..." (Bakara S. A.: 185)

Kur'ân-ı Kerîm ile Ramazan ayı arasında maddî ve mânevî bir bağ vardır. Ramazan ayında Kur'ân-ı Kerîm okumak, Allah (CC) katında en efdal ibadetlerden biridir. Ramazan ayından istifade edecek olanlar, Ramazan ayında gelmeye başlayan Kur'ân'a "evet" diyenlerdir. Kur'ân-ı Kerîm'i beşikten mezara kadar baştacı edenlerdir.

Muhterem Müslümanlar!

Geçmiş günahlarımızın bağışlanma sebeplerinden biri de Ramazan ayının gecelerini değerlendirmemizdir. (Nesai, İman, bab, 22 5/117)

"Ramazan ayının evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluştur." (Buhari, Savm, 5)

Ramazan ayı, rızıkların bol ve bereketli olduğu bir aydır. Bundan sonraki yaşantı için haramlardan kurtulmaya iyi bir fırsattır.

Oruçlulara, Allah (CC) rızası için iftar ettirelim. İftarlarımız ve yaşantımız israftan uzak olsun. İnsan bir-iki lokma yiyecek, bir kaç yudum içecek ile de bu yoldan sevap kazanır. Fakirleri sofralarımızdan mahrum etmemeye çalışalım. (Müslim,Nikah, 110, 2/1053)

Muhterem Müslümanlar!

Evlerimizden Kur'ân sesini eksik etmeyelim. Çünkü Kur'ân okunan eve şeytan giremez. (Tirmizi, Fedail, bab, 2, 5/117)

Mukabelelere katılalım. Peygamberimiz ve ashabı bu ayda zamanlarının çoğunu ibadete ayırırlardı. Ramazan ayının son on gününde itikâfa niyet edelim. Fırsatımız olmazsa bari niyetimizden sevap kazanmış oluruz.

Sadakalarımızı artıralım. Kur'ân ile aramızdaki engelleri kaldıralım...Kur'ân, dünyada kendisi ile anlaşmış olanlara şefaat edecektir. Oruç, kendisine şânı gereğince hürmet edenlere selat edecektir. Böylesi fırsatları iyi değerlendirelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi