Rahim Er

Rahim Er

Karşı darbeye dikkat

Karşı darbeye dikkat

Rakibini küçük gören kaybeder. Sakın ola ki bir zafer rehavetine kapılarak gaflete düşmeyin. Su uyur, düşman uyumaz sözü, acı tecrübelerin mahsulüdür. Ne yaparsanız yapın, peşin hükme kapılmış zihinleri değiştiremezsiniz.
Bazıları sizi vatanı bölecek hain olarak görmekteler. Sizler onların gözünde ne Cumhurbaşkanısınız, ne Başbakan ve ne de Bakan. Hanımınızın baş örtüsü onlar için düşman bayrağından beter nefret unsurudur. Eğer bir milli maçta dünya televizyonları maçı naklen verirken bütün dünyanın gözü önünde ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı bir kısım seyirci tarafından yuhalanıyorsa onu sıradan bir taşkınlık gibi düşünmeyin. Öyle olmasa bile siz yine de Ankara’da nice karanlık gecede, nice cübbeli, rütbeli ve kirli politikacının, suyun ötesi medya temsilcileriyle şifreli kumpaslar içinde olduklarını, iktidarınıza düşman yabancı servislerin onlara çalıştığını kabul edin.
O cübbelinin konuşmasını beğenmedim. Anayasa değişse bile, kanunlar değişse bile... diye meydan okuyan bir adamın hemen o saatte hakkında soruşturma açılması gerekirdi. O sözler bir niyetin tezahürüdür.
Yüzde 58 çoğunluk bizimle, sandığa gitmeyenlerle beraber yüzde 70 çoğunluk bizimle diye düşünmeyin. Kitleye güvenilmez. Kitle zoru gördü mü yok olur. Onlar için çalışanlar kaderleriyle baş başa kalırlar.
Onun için tedbirinizi alın.
Her geceyi tehlikeli görün.
Bazı kesimler, hezimet duygusu içindeler.
Bunlar aynı takımdır.
Size karşı birleşirler.
Etrafınızı saran sözde iyi gün dostları da ufkunuzu kapatmasın. Onların da bir tehlike anında bir çoğunun sizi arkadan vurabileceğini unutmayın. Dikkat kesilin. Etrafınızı kollayın. Gecelere ve her şeye hakim olun. Siz hukuk yolundan gidiyorsunuz. Fakat hukuk meşruiyet zemininde geçerlidir. Silah hukuk tanımaz, gözü dönmüş darbeci hiç tanımaz. Hezimet duygusuna kapılmış olanlar canavar gibidir. Tedbiri elden bırakmayın. Tam da darbelerin defteri dürüldü derken bu sivil darbeye bir karşı darbe gelebilir. Ne 17’nci Ekonomi olmak kimsenin umurunda ve ne de istikrar. Korkulu rüya görmektense uyanık oturun. Unutmayın ki ‘one minute’ kuyruk acısı olanlara şikâyet ediliyorsunuz.
Rakiplerinizin kafasından geçenleri bile okuma mecburiyetindesiniz.
Bu topraklarda Bizans entrikaları eksik olmaz.
Ağzımızdan yel alsın ama bunları demeden duramadık.
Testi kırıldıktan sonra akıl veren çok olur.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi