Ziya Şengül

Ziya Şengül

Fenerbahçe'ye transfer şart!

Fenerbahçe'ye transfer şart!

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nin bir üst turuna çıkmanın keyfini yaşasın. Böylesine hedef tespit eden bir kulüp, adı da Fenerbahçe ise yıllardır özlemini çekmiş olduğu Şampiyonlar Ligi bir üst turuna çıkan oldu. Bu sezon başından beri Fenerbahçe, Avrupa arenasında iyi futbol oynayıp puanlar topluyor dedik. Süper Ligimiz’deki sıkıntıları da bir kenarına yapıştırdık.

Fenerbahçe üç-dört gün öncesinde Galatasaray derbisini iyi futbol sergileyerek kazanan oldu. Hemen ardından CSKA Moskova karşısında kazanmak zorunda olduğu maçı kazandı. Aklıma hemen şu konu takılıyor.

‘Türk futbolcuları üst üste böylesine büyük maçlar oynayamaz, yorulur’ deniyordu. Hep bu mazeretlere sığındık. Ama gördük ki Fenerbahçe, böylesine çok önemli maçları üst üste kazandı, hem de bir kaç gün arayla. Eğer büyük takımsa, çok önemli, şöhretli futbolcularını kadrosunda tutuyorsa; yorgunluk falan bahane olmasın.

Şimdi Fenerbahçe’yi bir üst turda çok önemli rakipler bekliyor. Hiç birini diğerinden ayırt etmeksizin alayı dünya kulübü olarak gözüküyor. Ama Fenerbahçe’de şu mevcut kadrosuyla buraya kadar başarıyla geldiyse eksik yanlarını söylemeyeceğiz diye bir kural yok!

Appiah piyasada yok! Eğer isteyeni varsa yol verin gitsin. Kezman için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. O zaman Fenerbahçe’de bu oyuncular elden çıkartılır, yerlerine çok önemli iki tane yabancı oyuncu transfer edilir.

Hücum bölgesinde adı geçen Adriano arada bir de Ronaldo... İkisi de yaramaz! Birisi belirli kiloları gövdesinde taşıyan Ronaldo, diğeri de sürdürdüğü yaşam şeklinden dolayı Fenerbahçe’ye fayda getirmez!

CSKA Moskova’daki Wagner Love ve Jo kalitesinde ama bu yıl Avrupa Kupası maçlarında oynamamış oyuncular bulunup alınırsa Fenerbahçe bu üst turda başarılı olur diye bekliyorum.

CSKA Moskova maçında oynayan başarılı oyuncuları bu satırlarda isimlendiremedik. ‘Yürüyen Alex’ deniliyordu; şimdi hem koşan, hem takımını yönlendiren kaptan, hem de gol atıp, gol attıran adam!

Roberto Carlos önünde herkesin eğilebileceği profesyonel bir futbolcu.

Uğur Boral’ı, CSKA Moskova karşısında yürekten kutluyorum. Attığı goller, sergilediği futbol adına.

Genç Gökhan Gönül de büyük tecrübe kazanan, iyi futbol sergileyen bir kardeşimiz oldu. Tüm Fenerbahçeli futbolcular takımları adına Avrupa arenasında alkışlanacak durumdalar. Dileğimiz şudur ki; aynı başarılar bir üst turda da devam etsin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Şengül Arşivi