Ahmet Çakar

Ahmet Çakar

Hakemden Beşiktaş'a saygı!

Hakemden Beşiktaş'a saygı!

Schuster, Kasımpaşa maçı sonrasında hakemlerden Beşiktaş'a saygı göstermelerini istedi. Dün de hakem Beşiktaş'a 45. dakikada saygıların en büyüğünü gösterip siyah-beyazlılar için bir penaltıyı icat ediverdi. A
slında Beşiktaş için mutlak kazanılması gereken bir maçtı. Bunun bilincinde olarak da oyuna başladılar. Özellikle ilk yarım saat fazla pozisyon bulmasalar da rakibi baskı altında tutan, gerisinde fazla açık vermeyen bir Beşiktaş izledik. Üstelik Quaresma ile ileride tek santrfor olarak başlamışlardı.
Tabata çok şeyler yapmaya kalktı, çok koştu. Ancak aynı şeyleri solda oynayan Holosko için söyleyemeyeceğiz. Büyük bir düşüş içinde. Sanki ağırlaşmış. Dün de çok top ezdi. Ernst sürekli hücumu düşündü.
Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, Guti ve Quaresma'ya diğer oyuncuların mental olarak ayak uydurmaları şart. Aksi halde Beşiktaş gitmiyor. Beşiktaş için oyuna iyi başladılar demiştik. Pozisyon bulabildiler mi, fazla değil. Ama ilk devrenin son dakikasında İbrahim Üzülmez soldan belki de maç boyu yaptığı en iyi ortayı attı. Bu da beraberinde hem uyduruk bir penaltı getirdi hem de ikinci devre için çok önemli olan skor avantajını.
İkinci yarıya bakıyoruz. Beşiktaş çok daha rahat oynar diye düşünmüştük. Zira G.Birliği üzerine gelecek, Beşiktaş'ın da kontratağa uygun oyuncu yapısıyla golleri bulacağını sanmıştık ki, evdeki hesap çarşıya uymadı. İkinci devre Beşiktaş resmen tanınmaz haldeydi.
Orta saha ne top yapabiliyor, ne de top tutabiliyordu. Quaresma'nın teknik kapasitesi ve oyun zekası inanılmaz yüksek. Ama ona yardıma gelen yok. Söyleyebileceğimiz en olumlu şey ise Beşiktaş takım savunması olarak daha iyi duruma gelmiş. Görünen o ki genç Ersan, Beşiktaş için önemli bir kazanç.

YILMAZ İÇİN NE DİYECEK?
Beşiktaş kazanamasaydı camia allak bullak olabilirdi. Bu nedenle Beşiktaş, maçın hakemi Abdullah Yılmaz'a teşekkür etmeli. Verdiği penaltı yanlış bir karar. Tabata topa çıkarken sağdaki oyuncu sol koluyla Tabata'nın koltuk altına yerleşiyor ama itmiyor. Ayrıca aynı hakem ikinci yarının hemen başında G.Birliği'nden Kulusic'i ikinci sarı karttan atması gerekirken yanlış penaltının etkisinde kalıp atamadı. Bakalım şimdi Sayın Schuster, Abdullah Yılmaz için neler söyleyecek?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çakar Arşivi