Ömer Üründül

Ömer Üründül

Görüntü var, ses yok

Görüntü var, ses yok

Galatasaraylı futbolcular için çok zor bir geceydi. Kupadan da elenerek hiçbir hedefin kalmayışının moral bozukluğu kaçınılmazdı. Ayrıca stada az sayıda seyirci gelecek, gelenler de sürekli protestolarda bulunacaktı.
Takım tertibine baktığımızda ciddi değişiklik göze çarpıyordu. Hagi, ön libero oynattığı Neill'i sağ beke çekmişti. Stoper oynattığı Cana'yı da orta sahada görevlendirmişti. Uzun zaman sonra Gökhan Zan, Servet'in yanında yer alıyordu. Defansın solunda da Hakan Balta'ya dönülmüştü. Geldiğinden beri ortasahanın solunda oynayan Culio do iki ön liberadan bir tanesiydi.
Takımın zaten saha içi kurgusunda rahatsızlıklar vardı. Bu değişik şablonda da organize bir futbol sergilemek mümkün değildi. Ancak bütün aleyhte faktörlere rağmen Galatasaray 90 dakika hırslı, yüksek tempolu, rakibi baskı altında tutan bir futbol sergiledi.
İlk devrenin ilk bölümünde ataklar gole yakındı. Çünkü Karabükspor da maça açık oynayarak başlamıştı. Ama Galatasaray'ın temposunu görünce geriye yaslanarak kalabalık alan daraltan bir savunma kurgusuna geçtiler.

KAZIM'A YAPILAN PENALTI

İkinci yarı başında seyirci takıma dönünce Galatasaray'ın temposu daha da yükseldi. Ve arka arkaya da pozisyonlar buldular. Ama bir türlü gol gelmiyordu. Hagi, yaptığı son hamlede Kewell-Cana değişikliğiyle orta sahayı tamamen boşalttı. Emenike olmadığı için bu hamle doğruydu ama yine gol gelmedi.
Futbol, her zaman vurguluyorum çok enterasan bir oyun. Galatasaray'ın son iki maçına bakıyorum; Gaziantep'in gücü belli. Gaziantep ve Karabük maçlarında Galatasaray kalesinde tek tehlike yaşamadı. Buna karşılık iki maçta toplam 10 net gol pozisyonuna girdi. Ama iki maçta da tek gol olmadı.
Karabükspor'a ve teknik direktör Yücel İdiz'e saygı duymak lazım. Bu sene lige çıkan Karabükspor, kapasitesi sınırlı bir kadroya sahip. En büyük silahları Emenike yok. Yine de takım ruhuyla ayaktalar. Tüm takım elinden geleni yaptı. En önemli oyuncusu Deumi'ydi.
Hakem İlker Meral'in maçtaki genel yönetimi çok iyiydi. Ancak ilk dakikalarda Kazım'a yapılan net penaltıyı göremeyerek maça ve sonuca etki eden önemli bir hata yaptı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi