Ahmet Çakar

Ahmet Çakar

Sonucu etkileyen üç hata

Sonucu etkileyen üç hata

Kartlarıyla, verilmeyen penaltılarıyla müthiş bir maç izledik. Oyuna Beşiktaş çok iyi başladı. Ama dakikalar ilerledikçe yine yavaş yavaş oyundan düştüler. İlk yarıda pozisyon bulsalar da son vuruşları iyi yapamadılar.
Özellikle Quaresma'nın yokluğu hücumda üretkenlik açısından eksikliğini sürekli gösterdi. Bir de bunlara Trabzonspor'un takım olarak iyi savunması eklenince maç kilitleniverdi. Aslında maçı çözen belki de Serkan'a gösterilen kırmızı karttı.
Bu dakikadan sonra Trabzonspor ne gariptir ki daha çok hücumu düşünür oldu. Ve işte Trabzonspor için belki de çok şeyin bittiği ana geliyoruz. Sağdan Hilbert müthiş çıktı, harika bir orta yaptı ve Bobo'nun golü geldi. Düşünebiliyor musunuz; İstanbul'da oynuyorsunuz, 10 kişisiniz ve 1-0 yeniksiniz. Ama işte bu dakikadan sonra Trabzonspor belki de hayata döndü. O Karadeniz insanının felsefesi ortaya çıkıverdi. Önce Beşiktaş'ın aylardır süre gelen hastalığından kaynaklanan Trabzonspor'un beraberlik golü geldi. Bir duran topta Ceyhun kafayı o kadar rahat vurdu ki bu gol Trabzon'u hayata döndürdü.
Aslında belki de Ceyhun'un bu golü mayıs ayında çok konuşulacak. Zira bu golden sonra hem Sivok atıldı hem de Beşiktaş tam anlamıyla dağıldı. Şimdi geldik son 15 dakikanın kahramanına... Adı Burak, zıpkın gibi. Tek başına Beşiktaş defansını dağıtıverdi. Ve o son dakikalardaki golle de Trabzonspor şampiyonluk yarışında çok ama çok önemli bir galibiyet aldı.
Kim ne derse desin Trabzonspor en az Fenerbahçe kadar şampiyonluğun favorisidir. Bu böyle bilinmeli.

HAKEM TAM BİR SKANDALDI
Gelelim hakeme... Eğer bir maçta sonucu etkileyen 3 hata yaparsanız yönetiminize skandal tanımlaması yapılır.
Gerek Serkan'a gerekse Sivok'a gösterdiği kartlar doğru. Ama Beşiktaş'ın ofsayt diye iptal edilen golünde karar yanlış. Ayrıca Giray'ın Bobo'ya yaptığı bir hareket var ki çok net penaltı. Ve oyunun sonlarına doğru Rüştü'nün Burak Yılmaz'a yaptığı açık penaltı ve beraberinde gelmesi gereken kırmızı kartı görmeyerek yönetimine tüy dikti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çakar Arşivi