Ömer Üründül

Ömer Üründül

Bu yapıyla çok zor

Bu yapıyla çok zor

İyi motive olmuş bir İstanbul BŞB ile oynamak ligde her takım için zor. Çünkü İstanbul BŞB, sınırlı kadrosuyla basit ve akılcı oyun modelini iyi uyguluyor. Ancak sakatlar, cezalılar ve hafta arası 120 dakikalık kupa maçının da yorgunluğuyla Abdullah Avcı dün Bursa'da büyük bir rotasyona gitmişti. Bilhassa defansın ortasında ciddi sıkıntı vardı. Uzun zaman sonra hazır olmayan Holosko ilk 11'deydi. İbrahim Akın'ın da Holosko ile birlikte savunma yapmadığını düşünürsek bu zor gibi görünen maçta her şey Bursaspor'un lehineydi. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı.
Bursaspor ilk yarıda bir türlü oyuna hükmedemedi, hücum zenginliği sağlayamadı. Ali Tandoğan eski formundan çok uzak. Önünde de Volkan yok. Bu yüzden geçen senenin en büyük silahı olan sağ kanat atakları bu sene gündemde yok.
Solda Ozan'ın gayreti bir yere kadar devam ediyor. Orta sahanın ortasında teknik kapasiteleri yüksek Batalla ve Ergiç'in devamlılıkları yok. Altidore güçlü olduğu zaman çok faydalı bir oyuncu. Ama şu an fizik olarak yetersiz olması nedeniyle fayda sağlamıyor.
Miller iyi bir santrfor, elinden geleni yapıyor ama takım ona yardımcı değil.
İlk yarıda Bursaspor gole kadar hiç pozisyon bulamadı. Gol öncesi de eğer İstanbul Belediyeli Tevfik topa iyi vursa, galip değil yenik duruma düşeceklerdi.

GEÇEN SENE BÖYLE DEĞİLDİ!

İkinci yarıda Abdullah Avcı Gökhan Ünal'ı oyuna alınca Bursaspor için bir avantaj daha doğdu. Çünkü defans yapmayan 3 forvet oyuncusu sahadaydı. Ama Bursaspor'un düşük tempolu ve etkisiz oyunu bu avantajı değerlendiremediği gibi bir de gol yediler.
Son dakikalarda baskı kurdular ama orada da stres ve telaşla skoru döndüremediler ve çok önemli iki puan kaybedildi. Bu dirençsiz kadro yapısıyla Bursaspor'un büyük hedefe gitmesi çok zor.
Rakibi baskı altına alıp hataya zorlayacak tempolu oyun, ancak 80. dakikadan sonra gündeme geldi. Geçen seneki Bursaspor'da Volkan, Ali Tandoğan işbirliğiyle mükemmel sağ kanat organizasyonları vardı. Rakip savunmayı bozan bir Sercan sprinteri; çok daha iyi bir Ozan ve daha tempolu bir orta saha vardı. Bu sene bu direnç ve çabukluk Bursaspor'da yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi