Sivas’tan buldozer geçti...

Sivas’tan buldozer geçti...

Evet, aynen öyle.. Galatasaray belki de sezonun en iyi oyununu oynadı Sivas’ta.. Hafta boyu bizim de içinde bulunduğumuz bazı yazarlar, bu maçın özellikle Galatasaray açısından hiç de kolay geçmeyeceğini belirtmişti..
Galatasaray şu an kendisine neyin gerekli olduğunun fevkalâde farkında.. Derbi maçında Fenerbahçe’yi mutlaka yenmesi gerektiğinin farkındaydı ve kazandı.. Sivas’ta da önce yenilmemeyi hedefledi, ardından da tecrübeli ayaklarını konuşturunca müsabakayı farklı aldı..
Maçın 5-3 bitmesi herşeyi anlatmaya yetiyor.. Sivas’a hiçbir şey söyleyemeyiz.. Seyircileri ilk golden sonra “üç-üç-üç” diye bağırdı ve Sivasspor da seyircilerini kırmayarak gerçekten 3 gol bıraktı Aykut’un filelerine!.. Ancak Bülent Uygun, Sivas defansını maç boyu ileriye çıkartınca ve de defans elemanları kademeyi es geçince, özellikle de kaleci Petkoviç yan toplarda uyuyunca, Galatasaray boş durmadı, Arda ve Ayhan’ın komutasındaki Sarı-Kırmızılı takım Sivas’ı sürklâse etti..
Sivas’ın gücü bu kadar.. Kimse de Sivaslı topçulara bir şey söylemesin!.. Ellerinden geleni yaptılar.. Galatasaray gibi anlaşmış bir takıma 3 gol atmak kolay mı?.. 0 golleri atmak muhakkak ki bazı riskleri de getiriyor.. İleriye çıkıp, geriye zamanında dönememek gibi.. Bir de kaleci Petkoviç’e birkaç kelime edeyim.. Süper Lig’de, üstelik zirvede oynayan bir takımın kalecisi böyle komik goller yemez!.. Bir tane yan topa çıkmadı Petkoviç!.. Ayhan’ın füzesini bile, yerinde durmasını beceren pekçok kaleci çıkartırdı.. Bülent Uygun, yedek kaleci Akın’ı oynatsaydı, inanın ki, Sivas 5 gol yemezdi.. Bakın gollere, ilk 3 gol kesinlikle kaleci hatası.. Petkoviç’in yer tutamaması yüzünden..
Evet, kaleci hatası, defans yanlışı, şöyle ya da böyle, Galatasaray’ı kutluyoruz.. özellikle de 3 gole imza atan Arda’yı.. Ve de mütevazı bir şekilde takımı 5 maçtır hazırlayan teknik kadroyu..
Artık Galatasaray’a şampiyon denilebilir.. Bir maç kaldı ama Galatasaray evinde oynayacak olduğu 0FTAŞ maçını da alabilecek güçte..
Gerçi her aklı başında futbol takipçisi şöyle der; “Oynanmamış her maç, üç ihtimallidir!..”
Elbette doğrudur..
Ancak; Galatasaray bu saatten sonra şampiyonluğu kaçırır mı, ya da 0FTAŞ içinde bulunduğu atmosferi kaldırabilir mi?..
Kısmetse göreceğiz..

Fenerbahçe, Galatasaray’ın takipçisi.. Sarı-Kırmızılı takım Sivas’ta oynarken, Fener de Kadıköy’de Gençlerbirliği karşısında mücadele veriyordu..
Maç 3-2 Fenerbahçe galibiyetiyle bitti ama futbolcular tribünleri tek kelimeyle fıtık ettiler..
Seyircilerin gözü sahadaki maçtaydı, kulakları ise Sivas’taydı.. Galatasaray’ın kendi göbeğini kendisinin kesecek olması Fenerbahçelileri ister istemez moral noktasında etkiliyordu.. Nitekim, Galatasaray’ın oyunu önde tamamlaması, sahadaki futbolculardan tribünlerdeki seyircilere kadar herkesi durgunlaştırdı..
Gençlerbirliği maçında yine Zico hataları izledik.. Zico iyi bir insan.. İyi de bir teknik direktör!.. Yani, adamı bir hamlede silip atamayız.. Mutlaka o da bir arayış içine giriyor.. Ancak, nedense son zamanlarda arayışları yanlış oluyor.. Mesela; oyuna Ali Bilgin’le başlaması.. Ne lüzumu var.. Maldonado’daki ısrar niye?.. Ne oldu?.. Baktı ki takım 1-0 yenik duruma düştü, iki futbolcuyu birden oyuna aldı.. üstelik seyirciler Maldonado’yu kötü ıslıkladılar.. Sen Semih gibi golcüyü bu maçta yedek oturtamazsın!.. Bu maç, lideri takip açısından en hayati müsabakalardan biri.. İki forvetli, hatta imkân olsa üç forvetli bir oyun planı bile hazırlamalısın.. Ama bakıyoruz, Zico yine Kezmanlı bir takımı sürüyor sahaya.. Kezman da oynasa yüreğim gam yemeyecek.. Yine komedi bir gol kaçırdı ki, akıllara seza!..
Neticede Fenerbahçe zor da olsa kazandı.. Zaten maçı son anlarda Gençlerbirliği de bıraktı.. çünkü kendisini ligde bırakan netice Manisa’da belli olmuştu.. Ligin yiğit takımı Kasımpaşa, hiçbir şaibeye meydan bırakmadan, gidip Manisa’yı Manisa’da 2-1 yenmişti.. Durum böyle olunca da Gençlerbirliği işi rölantiye aldı..
Evet, son hafta Fener, Trabzon’da.. Ne olur?.. Herşey olur!.. Kazanır da kaybedebilir de.. Kazanması prestiji açısından iyi olur.. Bir de son ana kadar rakibini kovalaması gerekir..
İstanbul’da 0FTAŞ’ın yapacağı bir sürpriz, Trabzonspor’u geçen Fenerbahçe’yi şampiyon yapar..
Tabii bu zayıf ihtimal.. Ancak unutulmamalı ki, futbol oyununda “peşin hükümlere, kesin ifadelere” yer yoktur..
Yukarıda da belirttiğim gibi her müsabaka 0-0 başlar ve 3 ihtimale de açıktır..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi