Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Her şey aslına rücu eder!

Her şey aslına rücu eder!

Yıllardır CHP ile kanlı-bıçaklıymış gibi görünen eski Adalet Partililer şimdi CHP listelerinden aday olma yarışına kalkışınca insanlar hayrete düştüler!

"Nasıl olur bu?" diye soran sorana!

Aslında hayrete düşecek bir şey yok!

Rahmetli Erbakan hocamız yıllar öncesinden bizi bu konuda o kadar güzel eğitti ve yetiştirdi ki biz hiç hayrete düşmedik!

Eski Adalet Partililerin CHP listelerinden aday olmaya yeltenmelerini gayet normal karşıladık!

Zira rahmetli Erbakan hocamızın Adalet Partisi ile CHP hakkında sıkça kullandığı "Yok birbirlerinden bir farkları" sözü kulaklarımızda hâlâ çınlıyor!

Erbakan hocamız Adalet Partisi ile CHP arasında sanki bir kavga varmış gibi ortaya konulan tartışmalara da "Horoz dövüşü" der geçerdi!

Evet, Adalet Partisi ile CHP birbirlerine taban tabana zıtmış gibi görüntü vermelerine rağmen aslında birbirlerinden hiç farklı değiller!

Aynı şeyleri söylüyorlardı!

Aynı şeyleri savunuyorlardı!

Aynı şeyleri yapıyorlardı!

Biri sağcı geçiniyor, öteki ise solcu gibi görünmeye çalışıyordu!

Şimdi görüyoruz ki aralarında gerçekten hiç bir fark yokmuş!

Adalet Partisi'nin, Doğru Yol Partisi'nin ve Demokrat Parti'nin yıllarca sözcülüğünü ve önderliğini yapan isimlerin neredeyse hepsi CHP çatısı altında toplanıyorlar!

Yani asıllarına rücu ediyorlar!

1950'li yıllar öncesinde CHP'den ayrılıp "Demokrat Parti" çatısı altında toplananlar şimdi de sığınacak başka bir kapı bulamadıkları için CHP'ye geri dönüyorlar! Peki, aradan geçen bu elli-altmış yıldaki kavga-gürültü ve sözümona mücadele neyin nesiydi? Neyin nesi olacak aynen rahmetli Erbakan hocamızın dediği gibi sıradan bir horoz dövüşüydü! Milletin gerçekleri görmemesi ve ayıkmaması için sahneye konulmuş basit bir oyundu!

Erbakan hocamız o günlerde ısrarla "Yok birbirlerinden bir farkları" diyordu ama kimi çevreler bunu kabullenmekte bir hayli zorlanıyorlardı!

Şimdi ise Erbakan hocamızın yıllar öncesinden haber verdiği gerçekler bir bir ortaya çıkıyor!

Eski Demokratlar CHP'nin peşine takılıp sürüklenip gidiyorlar!

Evet, her şey aslına rücu ediyor!

Dün rahmetli Erbakan hocamızın dediklerini kaale almayan çevreler bugün o tespitlerin ne kadar haklı ve doğru olduğuna bizzat tanıklık ediyor!

CHP karşısında yer almış gibi görünenlerin bu karşı duruşlarının tamamen göstermelik olduğu açıkça ortaya çıkmış bulunuyor!

Demirel ve Cindoruk ikilisinin siyasi tavırları rahmetli Erbakan hocamızın ne kadar haklı tespitlerde bulunduğunu bir kez daha teyit etmiyor mu?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi