Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Sapıtanlar sapıklaşırlar

Sapıtanlar sapıklaşırlar

Bu ele aldığım konu bazılarınızın canını sıkıyor olabilir. Hiç canınız sıkılmasın. Ben bu meseleye canım böyle istiyor diye girmiş değilim.Toplumda cinselsapıklıklar her kesimde inanılmıyacak derecede yayıldı. Ahlâk, edeb, hayâ, sağlıklı yaşam tarzı ve kurallara riâyet oranı düştü maalesef. Biz bunu bize sorulan suallerden anlıyoruz.

Ele aldığımız bu husus böyle bir sorunun sonuncudur.

Önce bir kaç hadis-i şerif mealiyle meseleye girelim:

Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz buyurdu ki:

"Ümmetimin üzerinde en çok korktuğum şey Lût Kavmi'nin yaptığı işleri yapmalarıdır." (Tirmizi, Hudut, Hıno: 1457, İbni Mace-i Hudut. H.No: 2063. Müsned: 3/382)

Her kim makattan cinsi temasta bulunursa kıyamet gününde o kimse leşten daha kötü kokar olduğu hâlde haşrolunur. Cehenneme girinceye kadar, bütün insanlar bunun kötü kokusundan nefret ederler. Allah o kimsenin sevaplarını yok eder. Ondan farz ve nâfile hiçbir şey kabul edilmez. Onu ateşten bir tabut içine koyar. Ateşten çivilerle de üzerini çivilerler." (İbni Kayyım el-Cevziyye. Tıbbu'n-Nebevi sf: 315)

"Her kim aybaşı hâlindeki kadınıyla cinsel temasta bulunursa veya hanımına makattan yaklaşırsa ya da bir falcıya "doğru söylüyorsun" diyerek tasdik ederse, Muhammed'e indirilen Kur'ân-ı Kerim'i nikâr etmiş olur." (Müsned: 4/408-476, Ebu Dâvud: H.No: 3904. İbni Mâce: H.No: 639. Termizi: H.No: 135. 1165. F.Kadir: 6/23)

Televizyonlar, sokaklara varıncaya kadar satılan CD'ler ve filmler öylesine iğrenç sahneleri halka lânse ediyorlar ki, bundan dolayı toplum sapıklaşıyor. Akıl almaz fâcialar icra ediliyor. Arzuları normal yoldan kurallara uygun teskin etmek yerine merakla sapıklığa yönelenler sonunda kendilerini felâketten felâkete atıyorlar.

İşlediği çirkin işler sebebiyle lutiliklerinden dolayı taş olmuş toplumlar var. İtalya'da Vuznu yanardağının lâvları altında kalmış, taş kesilmiş Pompei şehri var. Bu şehirin halkı kadınlara ve erkeklere dübürden yanaşan Lutilerdir. Şimdi bu şehrin olduğu yer kazılıyor. Taşlaşmış insanların kadınlarına ters yerden temas halleri ibret olarak kazılar neticesinde ortaya çıkarılıyor.

Bu fiilin mimarı Lut Kavmi'dir.

Lut Kavmi'nin üzerine yağmur gibi, pişirilmiş kızgın taş yağdı. (Hud suresi, âyet:82-83)

Lut Kavmi'nin helâki ile ilgili ayetler 16 ayrı surede yer almıştır. Hz.Lut'un ismi de bu vesile ile 27 yerde zikrolunmaktadır.

Dinimiz Lut kavminin işlediği suçu işleyenlerin öldürülmesini emreder. Yani onlara dinimizin verdiği ceza ölümdür. Peygamberimiz bir hadislerinde onlar için: "Her kim Lut kavminin yaptığını yaparsa, faili ve mefulu (yapanı da yapılanı da) öldürün" buyurmuştur. (Ebu Davud, Hudûd: 29, Suren-i İbni Mâce c/2. Sf: 856. Hadis No: 2561. Çağrı Yay. İst. 1401. Abdülkadir Udeh, et-Teşriu'l-Cinai'l-İslâmî c/2, sf:386-387.

Bu konu ile ilgili olarak Livatadan bahseden âyetleri aşağıdaki sırayı takip ederek okumanızı da tavsiye ediyorum:

1- Nisa suresi, Âyet: 16

2- Araf suresi, Âyet: 80-84

3- Hûd suresi, Âyet: 77-83

4- Hicr suresi, Âyet: 57-77

5- Şuara suresi, Âyet: 160-175

6- Neml suresi, Âyet: 54-58

7- ankebut suresi, Âyet: 28-35

Müslümanlar! Müslümanca davranışlar sergileyin. Sapıklık felâkettir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi