Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Mü'minler cennete koşunuz

Mü'minler cennete koşunuz

Muhterem Müslümanlar! Bugün sizlere Peygamberimiz Efendimiz (SAV)'in iki hadis-i şerifini naklederek dikkatlerinizi iki önemli hususa çekmek istiyorum. Öncelikle bir atasözümüzü hatırlatalım. Büyüklerimiz nasihat ederken: "Eline, diline ve beline sahip ol ki, başın halâs bulsun" demişler. Bu, çok önemli bir uyarıdır. Bu atasözünün kaynağı nakledeceğimiz iki hadis-i şeriftir. Efendimiz aleyhisselat-u vesselam şöyle buyurmuştur

"Kim bana iki çenesi arasındaki (dili) ile iki budu arasındaki (üreme) organını koruma sözü verirse, ben de ona cennet sözü vererim" (Buhari, Rikak 23)

Bu hadis, dili ve üreme organını korumanın ahirete bakan tarafına dikkatimizi çekmektedir.

Hadis-i şerifte işaret edilen iki organ ağız ve tenasül uzvu meşru sınırlar içinde tutulmalıdır. Peygamberimiz (SAV) konu ile ilgili önemi çok çarpıcı bir üslûp ile belirtmişlerdir. Bu iki organı haramlardan koruyacağına söz verebilen herkesin cennete gireceğini, "Ben de ona cennet sözü veririm" beyanıyla, bir Peygamber vaadi olarak bildirmiştir. Bundan şunu anlıyoruz: Mü'minleri cennetten mahrum bırakın uzuvların başında bu iki organ gelmektedir. Bu organlara sahip olmak mü'minleri dünyada ve ahirette ızdıraptan ve azaptan korur.

Hadisten Peygamberimiz Efendimiz (SAV)'in bu iki organı korumanın imkansız olmadığını, lakin hayli zor olduğunu da imâ ettiğini anlıyoruz.

Muhterem Müslümanlar!

Dilini ve üreme organını meşru olmayan işlerden korumasını başarabilen kimseler cennete girmeyi hakederler.

Şu hadis-i şerif de bu hususta Allah'ın yardımını ve korumasını istemenin lüzumunu beyan eder:

"Allah kimi, iki çenesi ve iki budu arasındakinin şerrinden korursa, o kişi cennete girer." (Tirmizi, Zühd 61)

Bu hadis-i şerifte Peygamberimiz Efendimiz (SAV), dili ve üreme organını yasaklardan koruma işinde Allah-u Teâlâ'nın irade ve yardımına dikkat çekmekte, koruma işini Allah (CC)'a izafe etmekte, böylesi ciddi bir işte kulların kendilerine pay çıkarmamalarını hatırlatmaktadır.Diline ve üreme organına hakim olan bir babayiğit bu başarısını kendinden değil, Allah'ın kendisini koruması sebebiyle olduğunu idrak etmelidir. Dünyada böylesine bir desteğe mazhar olanlar, ahirette de kesinlikle cennete girerler.

Haramlardan kendilerini koruma başarısını gösteren her mü'min, Allah'ın kendilerini koruduğu bilinci ve itirafı içinde olmalıdır. Bu, bir edep ve anlayıştır. Peygamberimiz (SAV), işte bu noktayı önce çıkarmış hadis-i şerifte mutlu sonu bir defa daha müjdelemiştir.

Muhterem Müslümanlar!

Bu iki hadisten:

* Allah'ın korunmaya muvaffak kıldığı mü'minin cennete gireceğini;

* Allah'ın yardım ve korumasına muhtaç olduğumuzu da bir defa daha öğrenmiş oluyoruz.

Muhterem Müslümanlar!

Her tarafın, her hareketin, her sözün, her işaretin cinsellikle irtibatlandırıldığı, görüntülerin bu noktaya işaret edildiği günümüzde, bu hadislerle Peygamberimiz bizleri cennete çağırıyor. Yol alabilmemiz için önümüzü aydınlatıyor. Bizler bize yakışana uyalım. Peygamberimiz (SAV)'in peşinden ayrılmayalım...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi