Bir Aleviden beklenecek en son şey peygambere hakarettir!

Bir Aleviden beklenecek en son şey peygambere hakarettir!

Hüseyin üzmez olayını bahane ederek Peygamberimize yönelik bazı saldırılar oldu. Bunların en utanmazı Rıza Zelyut'un Akşam Gazetesi'nde geçen çarşamba yazdığı yazıydı.

Doğrusunu isterseniz her akşam mutlaka çilingir sofra kuran bir akşamcıdan başka ne beklenebilir diyenleriniz olabilir. Ama söz konusu peygamberimiz olunca, ona atılmaya çalışılan her türlü pisliği bir şekilde gerisin geriye postalamak gerekiyor. Değilse bu konuyu böyle cehli mürekkep içinde ele alan birine cevap vermek yersizdir.

Şimdi... Konu peygamberimizin Hz. Aişe ile evliliği konusundaki yanlış bilgilerle peygamberimize hakaret...

Rıza Zelyut da bu konuda Turan Dursun ve İlhan Arsel'in iftiralarına çanak tutmayı marifet sanıyor olmalı.

Bir yandan evladı resul deyip Alevi kimliğiyle dolaşıp, diğer yandan da bu yazısı ile Hz. Resul'e hakaret etmek ne Aleviliğe ne de insanlığa yakışır.

Halbuki Zelyut önceleri "öz kaynaklarına göre Alevilik" adlı çalışmasında İlhan Arsel'in Peygamberimiz aleyhine yazdıklarına cevap veriyordu.

Hz. Ali hakkında şimdiye değin hiçbir yerde görülmemiş iftiraları İlhan Arsel'de görüyoruz. Arsel "Şeriat ve Kadın" adlı kitabında Peygamberimize karşı takındığı açık ve büyük düşmanlığın sınırlarını pervasızca genişletip, peygamberimizin yakınlarını ve sevdiği kişileri de iftira çemberinin içine alıyor!

Peygamberimizi sadece bir şehvetperest gibi göstermeye çalışan yazar kendince cazip saydığı üç yalanı onlarca kez tekrarlıyor,

1-İlhan Arsel, İslamiyet için getirdiği tezlerinin tümünü yalan hadislere dayandırıyor.

2-Hz. Muhammed'i şiddetli bir seks tutkunu göstermek ve onun gerçekleştirdiği işleri halkın kafasında halen egemen olan seks karşıtı feodal şartlanmadan yararlanarak kötülemeyi amaçlıyor. Bu tür bir psikolojik tuzağın bir tür psikolojik avcılık olduğunu bilen bilir.

3-Hz. Muhammed'i sadece Arap Peygamberi diye tanımlıyor ve İslamiyet'i Yahudilik gibi kabile dini haline getirmeye çalışıyor.

4-Zaman ve zemini karıştırıyor. 1400 yıl öncesini bugünün psikolojik yapılanması ve değer yargıları ile yargılamaya kalkışıyor. O kadar tek taraflı ve kasıtlı davranıyor ki, İslamiyet hakkında koskoca kitapta tek satır olumlu bir şey bulamıyoruz.

Bütün bunlar Rıza Zelyut'un 'öz Kaynaklarına Göre Alevilik' kitabından alındı. ( Rıza Zelyut, öz Kaynaklarına Göre Alevilik, Shf. 98-99, Anadolu Kültürü Yayınları, 5. Baskı, Mayıs 1991, İstanbul.)

Aynı Zelyut, bugün kalkmış Akşam Gazetesinde yazdığı bir makale ile İlhan Arsel'e karşı daha önce yazdığı ve şiddetle karşı çıktığı noktalarda, onun izinden giderek maalesef Hz. Peygambere iftira atıp hakaret edenler kervanına katılıyor.

Bir Aleviden asla beklenmeyecek şey peygamberimize hakarettir.

Ona hakaret eden er ya da geç bir şekilde belasını bulur.

Onun için Zelyut'un en kısa sürede yazdığı hakaretlerden dolayı tövbe edip özür dilemesi gerekiyor. Bunu yapacak, peygamberden özür dileyecek olgunluğu göstereceğini umuyorum. Göstermezse kendi bilir!



Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi